hesabın var mı? giriş yap

  • şüpheli aracı farkedip ateş açarak bombanın erken patlamasına neden olan ve böylece birçok hayat kurtaran şehidimiz.

    vatan evladı..

  • birkaç hafta önce gittiğim dermatoloğun beni antibiyotik yazarak gönderdiği ve iki hafta sonra gene görüşelim dediği bu illetten nihayet kurtuldum. siz de halk arasında dilden dile yayılan kocakarı yöntemlerini denemeyi -ki işe yaramadıkları tecrübeyle sabittir- ve dahi eşekliği bırakıp hemen bir ortopediste gözükün. evet garip gelebilir ama ortopediste görünmelisiniz. eğer bir dermatoloğa giderseniz hayatında ilk kez batık tırnak gören normal bir insan gibi yaranıza bakıp, antibiyotik yazarak size eve gönderecektir. eğer bir genel cerrahi uzmanına giderseniz anında tırnağınızı çekecektir ve çektiğiniz acıyı sadece birkaç hafta ertelemiş olacaksınız. eğer bir ortopediste giderseniz ayağınızı güzelce uyuşturduktan sonra siz tavandaki desenleri incelerken tırnağınızın batan kısmını güzelce kesip çıkaracak, tırnak yolunu güzelce düzeltecek ve tırnak ile deriyi bir güzel dikecektir. bir hafta sonra dikişleriniz alınacaktır. ve siz de yeniden bir ayağınızla diğer ayağınızdaki çorabı çıkartabilmenin eşsiz hazzını hissedeceksiniz. benden söylemesi.. dileyenlere benim gittiğim ortopedistin ismini verebilirim. dediğine göre şu ana kadar revizyon yaptığı en kötü ayak benimkiymiş.

  • mustafa reşit paşa gibi aydın bir başbakanın devrinde kölelik kanunen kaldırılmıştır (1856 ıslahat fermanı dönemi). bundan evvel, 1830'larda sultan ikinci mahmut'un emriyle köleliği caydırmaya çalışan fermanlar çıkarılmıştır. görece abd ve avrupa ülkelerine göre erken bir tarihtir. fakat bu, sadece beyaz ırka mensup insanların köle yapılmasını yasaklamaktaydı. zira geçmişte birleşik krallık, hollanda, fransa ve ispanya donanmaları sık sık avrupalıları kaçırıp köle olarak satan cezayir vilayetimizi (berberi devleti) bombardıman etmişti. hatta cezayirlilerin kaçırıp köle ettiği kişiler arasında ingiliz büyükelçisi bile vardı. siyahilerin ve el altından gizlice beyaz insanların köleleştirilmesi, türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluşuna kadar sürmüştür...

    kısacası osmanlı imparatorluğu'nun bu konuda sicili çok kötüdür. öyle ki, 1774 küçük kaynarca antlaşması'ndaki maddelerden biri, kırım hanlığı ve osmanlı imparatorluğu ordularının ukrayna - besarabya bölgelerine akın yapıp köle edinmemesi üzerinedir...

  • manası "hastalığı atlattık" değil malesef.
    manası "hasta olana iyi kötü bakacak kapasitedeyiz, ölen ölür, kalan sağlar bizim" olan karar.

    birazcık kafası çalışan kimse reyiz arka arkaya 3 hafta cemaatle cuma kılmadan önlemlerini gevşetmez.

  • bahçeden toplanan başakları bir oyuncak tencereye koyup üzerine su ekleyip karıştırmak suretiyle galyalı iksiri yapmaya çalışmak. apartmandaki diğer çocukları da toplayıp sıraya sokmak. herkese birer kaşık o sudan içirmek fakat kimsenin güçlenmemesi. anneye marifetmiş gibi anlatmak, fırçayı yemek, apartmanda artan cırcır vakalarını uzaktan gözlemlemek ... (bkz: neden sonuc iliskisi)

  • o zamanlar anlayamamıştım ama simdi düşünce yapını çok iyi biliyorum. küçücük beyinlerdi sana emanet edilen. insanları sınıflandırdın, bir kısmını aşağıladın. derse gelince de pek iyi olduğun söylenemez. hala 4 işlem yaparken zorlanıyorum sayende. karşıma çıkmasan iyi edersin.

  • bilmesek bunların bir yakınına sarhoş bi şoför çarpti da öldürdu sanacagımız poz.

  • sanki her hafta bütün şarkıcıların ibrahim tatlıses'i eğlendirmek için canlı yayına çıkmış izlenimi veren program.

    ibo oturuyor etrafına bakıp gülümsüyor, şarkıcılar da önünde şarkı söyleyip dans falan ediyor. konsepte bak mk.

  • posta gazetesi'nin haberi ve son yorumu sabah sabah yarmıştır.

    "amerika’dan dün dönen metin hara, 'ayrıldınız mı?' sorusuna sinirlenip 'ben bilim insanıyım, magazin figürü değilim' dedi.

    terk edildiği için sinirli olan yaşam koçu metin hara’nın bilimle ilişkisi ise çözülemedi."