hesabın var mı? giriş yap

  • kaliteli bir televizyonda dvd ye göre fark yaratmadığını iddia etmek için sağlam birkaç karşılaştırma yapmak lazım. zira bırak blu-ray'i bluray'dan riplenmiş 8 gb'lık bir 1080p rip bile dvd'den kaliteli olmaktadır.

    örneğin seven pounds filminin dvd9'u 5300 bitrate değerine sahipken aynı boyuttaki blu-ray'den riplenmiş 1080p video 8599 bitrate değerine sahiptir. aynı filmin 6,55 gb büyüklüğündeki 720p videosu bile 6426 bitrate değerine sahip olup dvd ile karşılaştırılınca görüntü kalitesinin üstün olduğu farkedilmektedir. orjinal blu-ray'de ise bitrate yaklaşık 12000 ile 30000 arasında değişmekte olup dvd ile uzaktan yakından alakası yoktur.

  • pop müzik listelerini sarsacak yeni hit parça.

    nakaratı şöyle:

    yazgımla kanlı bıçaklı
    hükümet hep alacaklı
    hayalim üç kelime
    o da şöyle vali mutlu tutuklu

  • şu anda akciğer kanseri olan ve beynindeki metastaz sebebiyle bilinci kapalı şekilde acil serviste yatan babamı yoğun bakıma alamıyoruz. söylenene göre antalya'da ki hiçbir hastanede yoğun bakım ünitesinde yer bulunmuyor, ve uzunca bir bekleme sırası mevcut.

    ekonomi sıkışınca ivedilikle yeni vergiler getiren devletimizi, aynı ivedilikle yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımıza çözüm bulmaya davet ediyorum.

    edit: özelden ve post üzerinden geçmiş olsun dileyen tüm suserlara çok teşekkür ederim.

  • cumhurbaşkanımızın şiddet dilini kullanması gerçekten de başta biz olmak üzere herkesi üzdü ki avustralyalılar tepki gösterdi.

    nefreti nefretle yenemeyiz.

    karikatür

    edit: ingilizce bilmeyen bir arkadaşımızın isteği üzerine çeviri

    --- spoiler ---

    "dedeleri gibi tabutta dönerler" diyor rte

    "...evlatlarınız bizim bağrımızdadır. huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır..." diyor mustafa kemal atatürk.
    --- spoiler ---

  • önümüzdeki 1 hafta çok soğuk geçeceği için, civardaki kuşlar için cam kenarına mutlaka biraz ekmek bırakalım. bırakın pisletsinler cam kenarlarını, söz ben gelip temizleyeceğim. bu süper duyarlı entryimi de böyle bitiriyorum.

  • federal yasalara göre tennessee'de üretilen straight bourbon olan viskidir. nafta'da "tennessee whiskey, which is a straight bourbon whiskey authorized to be produced only in the state of tennessee" cümlesi ile tanımlanmıştır. yani federal olarak sadece straight bourbon olması ve tennessee'de üretilmesi tennessee whiskey olması için yeterli.

    ancak eyalet yasalarına göre lincoln county process yani dinlendirilmeden önce kömür filtresinden geçmesi de tennessee whiskey olması için gerekli. bu konuda da yasada benjamin prichard's tennessee whiskey tarafından üretilen viskilere bir ayrıcalık var ve bu marka lincoln county process kullanmadan ürettiği viskileri tennessee whiskey olarak satabiliyor.

    tennessee'de üretilen her viski de tenneesee whiskey olmuyor. straight whiskey için gereklilikler en az 2 yıl meşe fıçılarında dinlendirilmiş olması ve en az %51'i aynı tahıldan olması. bourbon olduğu için de bu %51'in mısır olması gerekli oluyor. ayrıca damıtılırken en fazla %80, fıçılanırken en fazla %62.5 ve şişelenirken en az %40 alkol oranı olmalı.

    bu kurallar çerçevesinde 2 yıl dinlendirilmemiş ya da %51'i mısırdan başka bir tahıl olan viskiler tennessee whiskey olarak satılamıyor. örneğin jack daniel's çavdardan ürettiği viskileri tenneessee rye whiskey olarak satıyor. dinlendirilmemiş viskiler ise genelde tennessee moonshine olarak satılıyor.

    tennessee whiskey olayının çıkışı ise başta jack daniel's olmak üzere üreticilerin biz bourbon değiliz, bourbon üretiminde lincoln county process kullanılmıyor şeklindeki itirazları. sonuç olarak tennesse whiskey için bourbon'ın bir alt kümesidir diyebiliriz.

    (bkz: jack daniel's)
    (bkz: george dickel)
    (bkz: benjamin prichard's tennessee whiskey)
    (bkz: collier and mckeel)

  • gelen mesaj :
    ...
    cevabım :
    ....
    gelen cevap :
    klasizm ve klişelerden arınmış bir ruh hali yansıman var ve bu beni çekti seni detaylarınla tanımayı isterim.

    (bkz: vay anasını)

  • ilk hatalı çıkışını 27 ekim 1981 de yapan kaleci. hala da devam ediyor.

    geçen haftanın en beğenilen entry'leri zoraki editi: ulen bu listeye girsin diye yazmadım yukarıdaki şeyi. maç esnasında aklıma geldi, yazdım. hepsi bu. daha önce volkan için sözlükte veya twitter'da benzer espri yapıldıysa nereden bileyim ben? tamam anladık hakan arıkan için yapılmış daha önce bu espri sözlükte. hakan arıkan başlığını daha önce hatmediğim için tüm sözlük camiasından özür dilerim. ha bir de geçen haftanın en beğenilen entry'leri sonuçlarını her hafta okuyup ezberleyip aklımda tutamadığım için de ayrı bir özür dilerim. eşekliğime verin.

  • imamoğlu mansur başkana diss atıyor.

    anıtkabir'de yapılan temizlik haberine karşı imamoğlu'nun karşılık vermesi.
    türkiye böyle kapışma görmedi.

    olması gerekenlerin zamanla olacağının göstergesi.
    yıllardır kul hakkı diye yırtınıp dünyanın sayılı zenginleri haline gelen ''büyüklerimizin'' muslukları küçük küçük olsa da kapanıyor.