hesabın var mı? giriş yap

  • 90'la başladı, 78 oldu, 65'e indi derken 50 deniyor. bu gidişle sinovac'ın coronavirüsü tetiklediği açıklanırsa şaşırmayacağım.

    edit: evet arkadaşlar brezilya'daki bulgulara göre bu aşı çok ağır ve ağır vakaları (hastaneye yatırılmanızı gerektirenler) %100, orta ve hafif vakaları %77, çok hafif vakaları %50 oranla engelliyormuş. yani muadilleri kadar etkili olmasa da genel olarak işe yaradığı sonucunu çıkarabiliriz.

    ancak burada anadolu ajansı'nın her seçimde akp'yi %90'la başlatıp akşamında %50'ye (kimi zaman %40'a) çekmesi misali her yeni açıklamada oranın daha da düşmesi komik.

  • beleşe yüzlerce entry yazıp sedet'e ev, araba aldıran, apartman diktiren sözlük yazarlarının zoruna gitmiş ilan. tatlımsınız hepiniz.

  • yanlışlıkla seçimi kazanırız diye korkan chp'nin muhalefette kalabilmek için yayınladığı göçmen politikası.

  • asker çocuğuyum ve askerliğimi asteğmen olarak diyarbakır’da yaptım.

    övünülecek bir yanı yok bunların, zorunlu askerlik yanlıştır. oğlum olsa bedelli yaptırırım. asteğmen olup muvazzafların yerine nöbet tutması veya er olup araba yıkaması için yetiştirmiyoruz çocukları.

  • (bkz: rakı)
    içme adabı
    rakı içen kadın çekiciliği
    rakı sofrasının kutsallığı
    tüm bunlar anlamsız bir çok içkiden farkı olmayan bir içkiye yapılmış milliyetçi böbürlenmeler olarak görüyorum.
    ve evet dünyanın en gereksiz övüncü de bu sanırım.

  • engellenen insanlarin nedenini sorcak kadar umursamadiklari ancak sozluge yazacak kadar umursadiklari olaydir.

  • önünde internet olup yemeksepeti çalışmıyor diye aç kalan insan, aynı zamanda yürüyen merdiven bozulunca mahsur kalan kişidir.

    ayrıca üyesi olan yemek tedarikçilerine iyi baskı yapan sitedir. tırsıyorlar bunlardan baya.

  • bitcoin'in son 6 aydaki yolculuguna ve gelecegine bakalım. yeni ath (all time high) belli ki etf onaylariyla gelecek. sec'in kararini beklemeden bayraklari asmamak lazim, biz amazon, walmart ne haberler gorduk ve yasadik derdim ama an itibariyle bu onay geldi.bitcoin'in yükselişinin arkasında bu etf onayı ve muhtemelen hiçbir yerde bahsedilmeyen kasım ayında yapılacak taproot güncelleme haberlerini şimdiden fiyatlamasi yatıyor.

    taproot güncellemesi ile bitcoin, bir cok ozellik kazanacak, bugüne kadarki en büyük yenilikler gelecek ve haliyle bu beklenti şimdiden satın alınıyor. bu güncelleme, madencilik verimliliği ve gizliliğini artırmakla birlikte kullanıcıların mahremiyetini de güçlendirecek. bitcoin, bu güncellemeyle ethereum'da bulunan akıllı kontratlar özelliğini de bünyesine ekleyecek.

    bu surecte neler ogrendik?

    herkes gormustur ki bu piyasanı dinamikleri farklı. 2 hafta once dolar endeksi yükseliyor diye ciddi manada dusus bekleyenler vardi, 2 o günden bugune kadar btc nerdeyse yüzde 50 artacak, insanları yanılttılar. hala burada sp boyle oldu, bu da boyle olacak gibi korelasyonla insanlara akil verenler var. evet dolar endeksini, sp'yi takip etmek elbette onemli ama farkli piyasalar ve göstergeler arasında bu kadar net ve sabit korelasyon olsa, herkes her zaman kazanirdi degil mi? evet. kazanıyor mu? hayır.

    yine herkes gordu ki 'cok yukseldi, simdi dusecek' mantigi da bu piyasada gecerli degil. 43 seviyesinden 55 seviyesine nerdeyse soluksuz yukseldi cunku balinalarin maliyeti yüksekti, short tarafına gecebilmeleri icin önce açtıkları long pozisyonlarını kapatabilecekleri kadar alıcı bulmaları gerek, sonrasında gecen seferki dususteki gibi short açacaklarında yine bu seviyelerde long açacak kadar alıcı bulmaları gerek..bu ortamda zor bulurlar haliyle yeni ath gelmeden, hatta alt coin rallisi gelmeden tekrar dusus basmalari zordu ve nitekim de olmadı. daha zaman var.

    peki neler yapacağız?

    oncelikle asla marjin islem oynamiyoruz. kumarhaneye gittiniz, poker oynayacaksiniz. tek sartlari var; karşı tarafın elinizi her daim gormesi. oynar miydiniz? bu soruya cevabinizin hayir olduguna eminim, o zaman borsa tum elinizi gorurken, her seye hakimken, oyunun marjın islemlerini patlatmak uzere oldugu piyasada marjin islemi neden oynuyorsunuz? lütfen marjın islemden uzak durun, bu bir kumardır, bugun kazanabilirsin ama yarin kesin kaybedeceksin. hele ki bir alt coin rallisinin esigindeyken hic ama hic gerek yok.

    burada daha once yazdigim, debe ve eksi seyler'e giren acemi hatalarına mutlaka bakin ve bu hataları lütfen ama lütfen tekrarlamayın.

    simdi neler olacak?

    diger etf onaylari ile ilgili ters bir karar çıkmazsa, bitcoin athsi gelir, dominans yükselmesiyle altcoinler biraz daha ezilir gibi duruyor. bu noktada panik yapmamak gerek; her zaman yükseliş oncesi bir korku psikolojisi oluşturuyorlar, bu ağır baskı sonrası coinler kafayı kaldırdığı anda yatırımcı zarar azaldı yada zarar cikti mantigi ile pozisyonunu kapatmayı tercih ediyor, tam o anda ciddi yükselişler geliyor ve istediklerini ele geçiriyorlar.

    dolayisiyla orta vadede bitcoin'in ath sonrası yataya bağlaması, dominant gevşemesi ve eth-bnb gibi ana alt coinlerin fitili yakmasıyla bir alt coin rallisinin baslayacagindan soz edebiliriz.

    malinize sahip cikin, bu korku psikolojisine kapilmayin. stopsuz islem yapmayin, bu piyasada para kazanmak kolay, zor olan kazandigin parayı kaybetmemek.

    peki bogada bizi neler bekliyor?

    bu boganin gecen sene yasadigimiz kadar yuksek carpanli bir boğa olacagini tahmin etmiyorum ama umarım doğru yerde, dogru zamanda olursak yine guzel kazanabiliriz. öncelikle tabii ki yaptigimiz yatırımda daldan dala atlamiyoruz, sıra elbet bize de gelecek. yukselmis coin satmak icindir, almak degil! bir cok kisinin yaptigi hata su; elindeki coin yukselmedi diye, onu satip yükselen coine fomo ile giris yapmasi, dolayisiyla fiyati sismis ve yüksekten aldigi coinin düzeltme yaparak dusmesi ve o sirada sıranın sattigi cine gelip, sattigi coinin yukselmesi. bu hepimizin en az 1 kere de olsa yasadigi bir durum ve tamamen zarar yaziyor, lütfen bunu yapmayın!

    peki en cok potansiyeli olan coinler neler?

    1. binance'nin bsc agindaki coinler icin 1 milyar dolarlik fon olusturmasi boganin fitilini yakan hareketlerden bir tanesi. dolayisiyla bu boğa sezonunda bsc conilerinde ciddi yükselmeler görebiliriz. bu bogaya binance'in sahibi cz'nin damga vurmasi cok muhtemel. bsc'nin ana coini twt diyebiliriz, sonra da sxp, reef, bel, auto gibi bsc coinlerini sayabiliriz ki bel daha gecen gun tek mumda %75 yaptı, altlar ezilirken twt ve reef sayili yukselen coinlerden oldu. diger bsc coinleri: bnb, ont, cake, c98, 1inch, alpha, bake, inj, xvs, vidt, pnt. aralarında hala ucuz olanlara bakabilirsiniz. ucuz olani anlamak icin fiyat degil, market cap ana kriter.

    2. daha orta vadede fan tokenleri ciddi anlamda hala ucuz. dusunurseniz fan tokenler kullanılabilirlik bakımından aslında diğer projelerden daha gecerli ve daha cok umut vaat ediyor..malum oyun coinleri dahi son donemde büyük sürprizler yapabiliyor, cunku oyun içerisinde kullanım alanı var. koskoca büyük dünya kulüplerinin değeri 50-60 milyon dolar civarında geziyor, inanilmaz dusuk bir market cap. geçen sene bile fan tokenlor bu kadar bilinmezken şampiyon olanlar, avrupa kupalarında basari elde edenler ciddi prim yapmıştı. yakından takip etmek gerek. ornegin psg coinin hareketlerine bakarsanız; mactan önceki gun alan, macta gelen galibiyetle beraber yukselisle satan bir cok insan var. cok kar olmasa bile %5-%10 günlük karlarla ayrilabilirsiniz. bu noktada hepiniz 100x-200x yapan on satislari duymussunuzdur. bu devirde bu satislar cok guzel kazandirsa da bunlar icin en az 2-3 bin dolarlik maliyetler, bu miktardaki yuksek parayi kilitlemek gerekiyor ki bir cok kiside boyle bir butce yok cok doğal olarak. ancak bu noktada dusuk miktarlarla da girebileceginiz fan token on satislari da oldukça basarili olabilir. hemen hemen hepsi guzel kar birakti. gecen ay inter fan token satisi 2x verdi, nerdeyse garanti, cok guzel bir kar. bunlara nasil katilacaksiniz? sirasiyla once chiliz.net'e üye olup, sonrasında telefonunuza socios uygulamasini indirir ve üye olursanız, socio'a yollayacaginiz chilizler ile on satislara katilabilirsiniz. uygulamada fan token on satisi basladiginda tuttugunuz chilizlerle on satisa katilabilirsiniz. ozellikle dusuk butceli dostlarin butceyi arttirmasi icin guzel firsat oluyor.

    sirada ayin 19un de gerceklesecek olan flamingo token on satisi var, bence basarili olacaktır. mutlaka katilin derim.

    3. oyun tokenlerinin da fan tokenler gibi kullanım alanları mevcut ve potansiyeli cok. hatirlarsaniz daha cok yeni axs, slp gibi oyun tokenleri ciddi yükselişler yasadi. bu oyunların kullanim alanlarinin artmasiyla, yeni yükselişler de görmek mevcut. bu oyun tokenlerini yazmak gerekirse hacimlerine gore sirasiyla: axs, eni, gala, sand, egg, ilv, alice, atlas diyebiliriz. bu noktada dikkat cekmek istediğim en buyuk coin star atlas dediğimiz atlas. bence aralarında potansiyeli en cok olanlardan ama su ana kadar en az fiyatlayanlardan. bu coini amerika'nin binance'i diyebilecegimiz ftx borsasindan alabilirsiniz.

    4. ftx borsasi coinleri. neden onemli? trendi okumak bu noktada cok degerli. mayis ayinda ne olmustu? cin'in dijital yuan cikarmasiyla birlikte bitcoin hakkında fud yapması, madencileri yasaklaması, madencilere amerika'nın sahip cikmasi ve su an muhtemel gelecek etf onayları ile bitcoin'de direksiyonu ve liderligi amerika aldi. dolayisiyla sahibi biden'in baskan olmasında onemli rol oynayan ve amerika'nin en zenginlerin biri olan bu borsanın giderek gucunu arttırması cok normal ve bunu yapmak icin de binance'de cz'nin yaptıgı gibi kendi coinlerine gereken destegi ve yükselişi yaşatacaktır. ki bunu 20 dolardan neredeyse 200 dolara gelen sol ve yine destekledikleri srm, ftt gibi cinlerin yaptıgı hareketler ortada.

    tum bunlarla beraber star atlas, hem oyun tokeni olması, hem ftx borsasında olmasıyla bence ciddi potansiyele sahip. ftx borsasina buradan üye olup, star atlas alabilirsiniz.

    unarim hepimizin kazancli ciktigi bir ralli bizi bekliyordur, lutfen ama lutfen ac gozlu olmayin, kar almayi unutmayin, marjin islemler acmayin ve en onemlisi daldan dala atlamayin, stratejinize sadik olun.

    unutmayin; banka hesabinizda gormedikce kazandiginiz para sizin degildir ve bu piyasada zor olan kazandiginizi korumaktir.

    not: ben her zaman bana yardimci olan birisine (ornegin youtube'da urun incelemesi yapan biri) elimden gelen tek ve bedava tesekkur yontemi olarak urunu referansli linkinden aliyorum. daha once de bu yuzden gonlum rahat paylastim, o yuzden posttaki linkler de referanslidir. size az da olsa herhangi bir konuda yardimci oldugumu dusunuyorsaniz tesekkur edebilirsiniz :) herkese bol kazanclar!

    edit: dostlar herkesi kendi gibi sananlar var ve sizleri ingilizce bile bilmezsiniz, arastirmazsiniz diye asagilayanlar var, bunlari kaale almayin. bunlarin yazarken yapilan kelime hatasiyla genel kaniya varip, ath ne oldugunu bilmiyor diyecek kadar cahil cesareti olabiliyor. mart ayinda sozluk icin yazdigim kripto para terimler sozlugune bakabilir ahkam kesenler. takip ettiklerimden aldigim guzel mesajlar mutlu ediyor, varolun!

  • uyarıya rağmen yaptıysa erkek haklıdır. bu abuk sabuk türk adetleri niye üretildi anlamış değilim.. bu kahve değil, içine tuz girdiği vakit vücuda alınmaması gereken bir maddedir.

    tweet altında kız kurtulmuş yazmışlar. tuzlu kahveyi reddeden bir damat adayı gerçek yüzünü gösterdi diye eleştirmişler. kusura bakmayın ama aptal aptal gelenekleriniz ile kafayı yemişsiniz.