hesabın var mı? giriş yap

  • defne ve biberiye özellikle balıkta (balık büyükse karnının içine konulacak ) ve tavukta agır kokuyu alır.
    fesleğen tüm domatesli soslara hafiflik verir.
    az tuzlu soya sosu tavukta ve sebzeli makarna yaparken sosun içinde kullanılırsa yoğun ve güzel bir tad yakalanır.
    şekerin bir fiskesi her türlü zeytinyağlıda çok dengeli bir tat yaratır ve domatesli makarna sosunda tadın oturaklı olması ve domatesin asidini dengelemesi için kullanılır.
    tuzun bir fiskesi turtaya, keke ve tüm tatlılara inanılmaz bir hoşluk katar,
    sarmısak, dereotu, az taneli hardal, bal(balın kokusu olup tadı belli olmayacak miktarda), limon, nar ekşisi karışımı tüm salatalarda çok güzel gider.
    badem ve ceviz meyve ve sebze salatalarına ve pilava (ikisi de kaynar suda biraz bekletilecek önceden) katılırsa tadını ve besin değerini artırır.
    susam salatalara eklenebilir.
    soğan çiğ iken bütün halde pirinç pilav pilavının ortasına konulup sonra suyu eklenirse çok güzel bir aroma verir.
    edit: imla.

  • ülkemizde, kbb uzmanlarına başvuran hastalann %15'inde nefes kokması sorunu mevcut. 'nefes kokması', çocukluktan başlayan bir rahatsızlık değil; daha çok erişkin dönemde ortaya çıkıyor. bu soruna neden olan faktörler şöyle sıralanabilir.
    •sinüzit denilen, yüz kemiklerinin içindeki boşluklarda bulunan iltihap, sarı-yeşil ve kalın kıvamda bir akıntının genze akmasına yolaçar. tabii ki bu geniz akıntısı iltihaplı olduğu içın de hastanın nefesine hoş olmayan bir koku verir.
    •öncelikle medikal yolla tedavi edilir. yani ilaçlar yoluyla bu iltihap giderilmeye çalışılır. ilerlemiş sinüzit vakalarında ise, akıntı, ilaçla tedavi olmayacagından "endoskopik sinüs cerrahisi" ne başvurulur.
    •agız bölgesindeki bademcik iltihaplan 'magma'denilen katı kıvamlı bademcik döküntüsüne yolaçar ki bu da, hastalarda ağız kokusu şeklinde kendini gösterir. bademciklerin alınmasıyla tedavi edilebilir.
    •diş ve dişeti hastalıkları da nefes kokmasına yolaçabiliyor.
    •mide ve bağırsak sistemini ilgilendiren hastalıklarda ağız kokusu sorunu olabilir.
    •yetişkin hastalarda gözlemlenen ve daha ciddi boyutlu durumlar da söz konusu. yani ağız, boğaz ve alt solunum yollan bölgelerinde, tümöre bağlı bir nefes kokması probleminin baş göstermesi de mümkün. 'ülserasyon'tabir edilen krater tarzında tümörün çok süratli büyümesine ayak uyduramayıp, ölen dokuların yarattığı bir koku türü.
    kaynak: hayat ansiklopedisi

  • okulda verilen eğitim seviyesi seçme ögrencilere göre olduğundan, yerleştirilen öğrenciler mevcut düzene uyamayacak ve öğrencilikten başka herşeyi yapacaklardır.

    basit gibi görünse de akp'nin sadece bugüne değil türkiye'nin geleceğine saldırmasının bir diğer şeklidir.

  • bu ülke bu kadar haini nerede yetiştirdi diye soruyorsun ya. " ne istediler de vermedik? " bu lafı hatırladın mı kızgın dinci? şimdi gidip padişahın efendin için şehit olabilirsin.

  • zaman gazetesine abone, beş vakit namazında, mutaassıp kişi ve yanında bir elemanı ile bir iş gereği öğle yemeğinde buluşulmuştur, yemek esnasında sohbet edilmektedir. söz döner dolaşır siyasete gelir;

    mutaassıp: ...mesela adı evrim, devrim olandan vatana millete fayda gelmez. çocukken de çok yaramaz olur bunlar...
    elemanı: öyle deme abi, benim kardeşim de çok yaramaz.
    mutaassıp: adı ne?
    elemanı: ramazan.

    sonrasında çorba burnumdan çıktı.

  • çalışanları, bu dil ve edebiyatı o kadar kabullenmişler ki, bir adet kurabiye alabilir miyim dediğimde "cookie mi?" diye şaşkınlıkla soruyorlar. he evet kuki, ananım evinde kuki yerim hep ben çünkü. güzeldir, lezzetlidir, ya da bazıları için çok ucuzdur, tabii ki ülkemizde böyle küresel açılımlar/kuruluşlar/yenilikler/mekanlar olmalı. ama zank diye, olduğu gibi kabullenmek neden? çalışanları da mı ithal ettiniz de bir saatte kurabiye, küçük, beyaz çikolata demeyi unuttular. saçma saçma ergen özentiliği. hiç.