hesabın var mı? giriş yap

  • trafikte nasıl insanlarla birlikte sürüyoruz işte kanıtı. kadın resmen zombiye dönüşmüş. yanında birisi olsa boynundan et koparması işten bile değil.

  • ben de bulaşığı yıkayıp sarı bezi tezgaha serdikten sonra bi cigara yakıp aynen bu şekilde tv'nin karşısına geçiyorum. ama haşortmanla.

    atam ülke kurmuş takımla uzanmış. yaptığı temizliğin de haddi hesabı yok.

    (bkz: kalp)

  • (bkz: gürültü)

    ("ama onlar daha çocuk" savunmasıyla estirilen çocuk gürültüsü terörü, trafikte gereksiz korna gürültüsü, hele hele apartman, hastane (yatan hasta bölümleri), yurt gibi ortamlardaki vurdumduymaz gürültüler)

  • --- spoiler ---

    lady stark'in turk oldugunu kanitlayan dizi olmustur kesinlikle.
    kapi actiricam size bahanesiyle gitti ogluna kizina kismet buldu, evlendirdi, geri dondu. bu kadin sadece turk olabilir, iddia etmeyin.

    --- spoiler ---

  • inanılmaz bir tesadüf falan değildir. kazadır. takdir'i ilahidir falan da demeyin. hergün buna benzer yüzlerce olay oluyor. sadece düşenler çoğu zaman kimsenin kafasına denk gelmiyor. benim oturduğum semtin ana caddesinde üç kere apartmanlardan dökülen taşlara şahit oldum. iş işten geçtikten sonra belediye alanı çeviriyor. birisinde bir kızın başına düştü. haber olmuştu.

    buna benzer olaylar hergün yüzlerce kez oluyor. çünkü denetimsizliğin, kuralsızlığın, liyakatsizliğin tavan yaptığı bir ülke olduk. herkes sikinin ucuyla iş yapıyor. yaptığı iş patlayınca yaptırım da görmüyor. oh ne ala. kazadır deriz geçer.

    ulan elin isveç'lisinin kanadalısının başına niye gelmiyor böyle şeyler. neden bir alman böyle saçma sapan bir şekilde ölmüyor. yazık ya cidden. allahın lanetli kulları mıyız biz. o takdir norveçliye işlemiyor mu? o yüzden kader diyip, kaza diyip normalleştirmeyin bu vehameti. üzerim.

  • oxford-astrazeneca covıd-19 aşısının arkasındaki ekip, kanser tedavisinde "devrim yaratabilecek" bir aşı oluşturmak için aynı teknikleri kullandı.

    araştırmacılar, farelerde anti-tümör t hücrelerinin seviyelerini artırmak ve tümörleri küçültmek için oxford covid-19 aşısında kullanılan viral vektör teknolojisini kullanarak iki dozluk bir kanser aşısı tasarladılar. aşı, birçok kanserin yüzeyinde bulunan mage proteinleri (melanoma antijeni) olarak bilinen spesifik yapıları hedef alıyor.

    oxford üniversitesi'nde tümör immünolojisi profesörü benoit van den eynde;

    "önceki araştırmamızdan, mage tipi proteinlerin, tümörleri yok eden bağışıklık hücrelerini çekmek için kanser hücrelerinin yüzeyinde kırmızı bayraklar gibi davrandığını biliyorduk. mage proteinleri birçok kanser/tümör tipince mevcut olduklarından, aşı hedefi olarak diğer kanser antijenlerine göre bir avantaj oluşturuyor.

    sağlıklı dokuların yüzeyinde mage tipi antijenler bulunmaz, bu da tedavinin bağışıklık sisteminin sağlıklı hücrelere saldırmasına neden olan yan etki oluşturması riskini azaltır." diyor.

    mevcut anti-pd-1 immünoterapi tedavileri ile birleştirildiğinde aşı, tümör boyutunda daha büyük bir azalma sağlamış ve farelerin hayatta kalma şansını artırmıştır.

    anti-pd-1 immünoterapisi, anti-tümör t hücrelerini kanser hücrelerini öldürmeye teşvik ederek çalışan umut verici bir kanser tedavisi yöntemidir. fakat kanser hastalarının çoğunda düşük olan t hücresi seviyeleri nedeniyle, şimdiye kadar büyük ölçüde etkisiz olduğu kanıtlanmıştır.

    oxford-astrazeneca aşısından ödünç alınan teknolojinin devreye girdiği yer tam da burasıdır. iki dozluk bir aşı ile kanserle savaşan cd8+ t hücrelerinin seviyelerini artırılması sağlanabilir.

    aşının arkasındaki ekip, ingiltere kanser araştırmaları (cancer research uk) ilaç geliştirme merkezi ve vaccitech oncology limited (volt) işbirliğiyle, küçük hücreli dışı akciğer kanserli (nsclc) 80 hasta üzerinde klinik denemelere başlamayı planlıyor.

    adrian hill, bu yeni aşı platformunun, kanser tedavisinde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu, küçük hücreli dışı akciğer kanserinde yapılacak olan denemenin, oxford üniversitesi tarafından yürütülen ve umut verici sonuçlar veren prostat kanseri aşısının faz 2a denemelerinin devamı olduğunu belirtiyor.

    kaynak: science focus