hesabın var mı? giriş yap

  • her kitapçıya gittiğimde hissettiğimdir. bundandır her gidişimde manyak gibi kitap alışım. şu an kitaplığımda en göze çarpan yerde 50 den fazla okunmayan kitap olduğunu görünce satın almaya ara verdim şimdilik bir süre.. liste yaptım okuyacağım ilk on kitap için.

    bir de bunun dergisi, köşe yazarı, takip edilen blogları takip edip okuma vs. de var. bildiğin stres sebebi ancak hayatımdaki en güzel stres. *

  • hawking ve mlodinov'un iş birliğiyle yayımlanmış bilim kitabı. dünyada nasıl yaşıyoruz ve ne şekilde var olduk? özgür irade ne derece mümkündür? dünyada bizim gibi kaç evren var? bir tetris sistemi gibi yap-boz parçacıklarından oluşan evren düzeni acaba mümkün mü? gibi gibi bir çok soruya kendilerince yanıt vermeye çalışmışlardır. özellikle m teorisi bütün bir kalıba uyan ve bütün evrenleri kapsayan tek teori olabilir. einstein'ın bulgularını desteklerken, yine einstein'ın söylemiş olduğu söze de atıf da bulunarak ortada bir belirsizlik ilkesi yaratmışlardır. (bkz: tanrı zar atmaz)

    dünyanın, yıldızların ve evrenin oluşması için ille de bir yaratıcıya gerek yokmuş. tanrıyı biz kendi kafamızda yaratıyormuşuz. belirli fizik yasaları çercevesinde bir yaratıcı olmadan evrenin oluşması bilimsel koşullarca pekala uygunmuş... kafa yorup değerlendirmek isteyenler için tavsiye edilir. içinde gerçekten önemli bilgiler de mevcut.

  • kimse yanında yedek babet taşımıyor belki o an yırtıldı belki de yırtıldı fakat yenisini almaya gidecek boş günü yoktu.çalışan görev başında bir insanın fotoğrafını burda paylaşmak en kibarca o.çocukluğu.pis terbiyesiz.

  • 3,4 günde bir arayan sevgiliden, her gün bunu yapan sevgiliye terfi etmiştim yıllar önce ben. şimdi de her öğlen yemeğinde arayan kocaya dönüştü o adam. gece de uzun uzun öper, sarılır, iyi geceler der mutlaka. her gece istinasız.
    özetle kızlar öküzlerle evlenmeyin. sevgililikte bi yere kadar çekiliyo da, ömür boyu ı ıh.