hesabın var mı? giriş yap

  • yaşlanma belirtilerinin azaltılması, deformitelerin düzeltilmesi, daha estetik görünüm oluşturulabilmesi amacıyla yapılan yüz yogası; doğal yöntemlerle, kendi kendinize yüz egzersizleri yaparak, yüzünüzü genç ve güzel hale getirebileceğiniz bir yöntemdir.

    yaş ilerledikçe özellikle 25 yaşından sonra vücuttaki kolajen seviyelerinde başlayan düşüş ilerleyen yaşlarda cildin hızla yaşlanmasına ve daha çabuk deforme olmasına neden olmaktadır. cildi içten ve dıştan beslemek bundan dolayı çok önemlidir.

    yüz yogasında en önemli noktalardan bir tanesi yüz kaslarınızı bilmek ve yapacağınız yüz egzersizlerinde sadece belli grup kasları çalıştırmak. örneğin gözünüzün etrafındaki kırışıklıkları azaltmak veya kırışıklıkların olmamasını sağlamak için, göz kaslarınıza odaklanıp, yüzünüzdeki diğer alanlardaki kasları kırıştırmadan esnetme ve gevşetme egzersizleri yapmalısınız.

    yüzümüzdeki kaslar:

    - kaşları kaldıran kaslar (frontalis kası)
    kaşların yukarı kaldırılmasını sağlar, yatay alın çizgilerinden sorumludur.

    -kaşları indiren/çatan kaslar (korrugatör ve proserus kasları)
    kaş ortasındaki dik çizgiden ve burun kökündeki yatay çizgiden sorumludur.

    -gözü kapatan kas (orbikülaris okuli kası)
    kaz ayağı çizgilerine neden olan kastır.

    -burun üzerindeki kas (nazalis kası)
    burun üzerinde tavşan çizgilerine neden olur.

    -dudak kası (orbikülaris oris kası)
    dudakları büzer, konuşmada, ıslık çalmada ve ağız hareketlerinde çok fonksiyonel bir kastır. yaş ilerledikçe barkod çizgilerine neden olur.

    yüzümüzde çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını beklemeden müdahale etmek en iyisidir. yüz yogasını beden sağlığımız için yaptığımız bir spordan farksız görebilirsiniz. haftalık spor rutininize ilave olarak her gece uyumadan önce sadece 10-15 dakikanızı ayırarak pozları uygulamanız gözle görülür farklar yaratacaktır.

    uygulama öncesi cildinizi iyice temizleyin. sonrasında kuru ise cildiniz nemlendirici krem uygulayın ve pozları uygulamaya başlayın. eğer nemlendirici kullanmaz iseniz kuru cilt esnekliğini kaybettiğinden dolayı uyguladığınız pozlar cildinizi kırıştıracaktır. buradaki en önemli husus pozları gerçekten doğru uyguluyor olmanız. eğer pozları uygularken kendinizi görmüyorsanız çalıştırdığınız kas grubu belki başka bir bölgede kırışıklık oluşturacak durumlar yarabilir. bu yüzden pozları ayna karşısında yapmanız kesinlikle çok iyi olacaktır. pozları uygularken eğer başka bir bölgede kırışıklık oluştuğunu fark ediyorsanız o poz sizin uygulamanız için doğru değildir. o pozu hemen bırakmalısınız. aksi takdirde bir bölgede kırışıklığı engellerken, diğer bölgelerin deforme olmasına neden olabilirsiniz.

  • 5 yaşındaki kızım okulda ağlamıştır:

    b: sen bugün okulda ağladın mı güzel kızım?

    k: evet, nerden biliyorsun?

    b: kuşlar söyledi.

    k: yaaa!

    b: peki neden ağladığın yavrum?

    k: kuşlara sor!

  • toplumun gazını almak için sınır dışı edilir. ülkenin sınırları sınır değil yol geçen hanı olduğu için aynı kişi 5 gün sonra yine türkiye'ye giriş yapar. sonra daha beterini yapıp çeker gider.

    “ceza almamış ilk suçtan daha cesaret verici bir şey yoktur.”
    marquis de sade

  • birkaç sığır tarafından rahatsız edilmiş. belli ki yeni beslenmiş, sessiz sakin sindirimini gerçekleştiriyor (birkaç ay falan sürer).

    yemeğin üstüne bi çay koyup televizyonun karşısına geçsen, sonra biri seni kürekle dürtse hoşuna gider mi? bence bu videoda yılan haklı.

  • mal olan sahibine sabırla dert anlatmaya çalışması... kendi kendine oyun icat ettiğini, aylardır bana öğretmeye çalıştığını yeni anlamış bulunuyorum. hayvan ağzında oyuncağıyla geliyor, yanıma bırakıyor, miyavlıyor.. ben sap sap bakıyorum kendisine. aylardır bu böyle. en sonunda beni oyuna katmaya çalıştığını anladım da birlikte oynamaya başladık. ben atıyorum, o yakalayıp getiriyor, avcuma bırakıyor oyuncağı, sonra miyav deyip haber veriyor, ben yine atıyorum filan. mutluyuz, beni eğitilebilir bulup hemen vazgeçmediği için müteşekkirim kendisine.

  • test drive 1 oynarken kuma saplanan aracın çekilmesi için yarını bekleyip hemen uyumam gerektiğini, gece olduğu için kimsenin gelip çekemeyeceğini belirten babama inanmak.

    seneler sonra itiraf ettiğine göre beni yatırıp kendisi oynamak için yapıyormuş bu dümeni. fortran biliyorum ulan ben 6 yaşında bir veledi mi uyutamıyacağım diyormuş kendi kendine, hey gidi.

  • psikoloji okumadım ama kanımca motivasyon kavramı ile birlikte ele alınması gereken kavramdır. eş deyişle, kendini gerçekleştiren kehanet ile motivasyon arasında çok sıkı bir korelasyon vardır.

    öykü meşhurdur; yıllardır en ufak bir kaza geçirmeden başarılı bir performans sergileyen ip canbazı, bir gece rüyasında düşeceğini gördükten sonra bu düşünceyi kafasından bir türlü çıkartmaz ve bir süre sonra gerçekten düşer. ve ölür. ama onu asıl düşüren şey geleceği görmesi değil, düşme korkusunun benliğini ele geçirmiş olmasıdır.

    hayatta hepimizin korkuları, beklentileri, elde etmek ya da uzak durmak istediğimiz sonuçlar var. buna göre bir tutum belirleyip, davranış ve alışkanlıklar geliştiriyoruz. genellikle de bir olaya, kişiye, nesneye nasıl, ne niyetle yaklaşıyorsak ona göre de sonuç alıyoruz. baştan çok kötü yaklaştığımız, davrandığımız bir insanın bize ermiş sabrı ile davranması ise nadiren karşılaştığımız bir durum.

    demek ki buradan çıkarmamız gereken pratik sonuç şu: karşımıza çıkan ne olursa olsun, endişe ve korkularımızı belirleyip, saptadıktan sonra kendimizi bunların esiri olmayacak bir şekilde motive edecek; kaybetme kelimesini aklımıza bile getirmeyecek ve olumlu bir yaklaşım ile çalışarak istediğimiz sonuçları elde edeceğiz. ancak yine de süreç sonunda ortaya çıkan sonuçlar istek ve arzularımızın aksine gelişmişse de bunu da olgunlukla karşılayıp, alacağımız dersleri alıp yolumuza devam edeceğiz. gerekirse çok üzüleceğiz ama "hayat devam ediyor" deyip yürümeye devam edeceğiz*.

    fransızların dediği gibi sonu güzel biten herşey güzeldir. yolda giderken elbette bir iki yol kazasına uğrayacağız ama sonuçta bizim için önemli olan ulaştığımız noktada geriye baktığımızda nasıl bir deneyim geçirdiğimiz olacak.