hesabın var mı? giriş yap

  • 9 günlük bayram tatili için annemler, amcamlar ve kayınvalidem kendilerine gelmemi bekliyordu. anneme, kayınvalidemde kalacağımı; kayınvalideme, amcamlara yazlığa; amcama, memlekete annemlere; eşime, kızlarla adrasan'a; kızlara da eşimle palamutbükü'ne gideceğimi söyledim.

    9 gün boyunca evde saklandım, hiç dışarı çıkmadım.

  • cips paketlerinden taso maso gibi ehemmiyetsiz şeyler çıkacağına parmakları temizleyip hunharca yalanmaktan kurtaracak bir mendilin çıkması tercih edilir. ilerici bir düşüncedir. en kısa zamanda hayata geçmesi dileğiyle...

  • yapilan haksizliga pasif-agresif bi tutumla karsilik verilmis olaydir. motorcu aracina verilen hasarin karsilanmayacagini anladiktan sonra daha fazlasini karsi tarafa vermekten cekinmemistir. hukuk sistemi ve adalet olmayan toplumlarda sikca karsilasilan bir cesit odesme yontemidir.

  • kız isteme, söz, nişan, kına, düğün, balayı şeklinde seri albüm yapan, her albüme ortalama 200 fotograf ekleyen bağyan arkadaşın duvar'ına doğru;

    "aman bu gazla gerdek gecesi resimlerini de koymayasın banu'cum"

  • maaşını söylediği anda mide bulandırmaktan öteye gitmeyecek tiptir.
    vizyonsuz bir fakir olarak kimsenin aldığı maaşla ilgilenmiyorum, para para diye ölen insanlardan da uzak duruyorum.
    ülkenin yarısı mühendis zaten aq, boy da genetik bir durum. 25 yaş ise güzel bir yaş. kıymetini bilsin.

    edit: bir sözlük yazarı; "15 k maaş alıyorum, sen de dahil sözlükteki bütün kadınları düşürürüm." yazmış, on dakikadır gülüyorum. düştüm ama koltuktan. bir insanın tek meziyeti kazandığı para olmamalı. utanç vericisiniz.

  • rick and morty s05e02'de karşımıza çıkan bir tanım.

    bölüm yayınlanmadan öncesine yönelik google'de arama yaptığımızda karşımıza bir şey çıkmıyor. yani pek yaygın olan (ya da en azından var olan) bir kullanım değil.

    cascade sözcüğünü ise half-life'ta gordon freeman'ın xen kristalini test etme çalışmalarında ortaya çıkan kontrolsüz ve geri döndürülemez portal açılışlarının başladığı bölüme verilen isimden hatırlıyorum. (bkz: resonance cascade)

    --- spoiler ---

    r&m'e dönecek olursak, okuduklarımdan asimov cascade ile bölümde de decoy'ların (klon değil haha) birbirini öldürmeye başlaması, bunun geri döndürülemez bir chain reaction'a dönüşmesini tanımladığını anladım.
    bir şekilde rick'ler kendi yarattıkları decoy'ların öldürülmeye başladığını fark ediyorlar ve anlaşılan her biri bir asimov cascade oluşacağını varsayarak bir savaşın içine giriyor ve decoy olduğunu varsaydıkları diğerlerini öldürmeye başlıyorlar.

    kimin decoy kimin gerçek olduğunu tabii ki bilmiyoruz. bölümdeki rick'lerin de bilip bilmediğini bilmiyoruz, zira her biri kendisinin gerçek olduğunu ve diğerlerinin kendisinin yarattığı bir decoy olduğunu ya da kendisinin yarattığı decoy'un yarattığı bir başka decoy olduğunu (bu böyle gidiyor) varsayıyorlar ve günün sonunda amaç kendi survival'ları için diğerlerini öldürmek.

    newsweek burada şöyle bir referans vermiş: decoy'ların kendi survival'ları için diğer decoy'ları öldürmeleri asimov'un 3. yasasına (yani robot'un kendi güvenliğini koruması yasası) uygundur.

    özetleyecek olursak, tüm rick'ler kendisinin gerçek olduğunu düşünüyor. kendisinin gerçek olmadığını düşünse bile diğer rick'lerin de gerçek olmadığını düşünüyor. her iki durumda da hayatta kalmak için diğerlerini öldürmek zorunda çünkü asimov cascade başladı ve tüm rick'ler ölmemek için öldürmeleri gerektiğini varsayıyor.
    --- spoiler ---

    son olarak decoy nedir?
    decoy, hayvan avlarken kullanılan av. google'a yazınca çakma ördek fotoğrafı çıkıyor.

    teşekkürler.

  • + ya bu elbiseye o kadar para verip aldım ama küçük geliyor bana. fermuarı kapanmıyor! kıçım başım gözüküyor. oysa ne hayallerim vardı....
    - senin hayallerinin bittiği yerde benimkiler başladı...

  • vakti zamanında bir emmy ödül töreninde soyismi sayesinde benedict cumberbatch ile aynı masada oturmuş kişi. yılan hikayesi dışında bildiğim tek başarısı budur.

    15 yıldır kendileri gibi olmayanları ikinci sınıf insan yerine bile koymadılar evet, ama tarih seni onlar gibi olduğunda değil; gördüğün bütün haksızlıklara rağmen insanlığından bir şey kaybetmediğin, onlar gibi olmadığın için yazar. sen yine duruşundan ödün verme, fikrini sonuna kadar savun ama bunu yaparken en nihayetinde insan olduğunu unutma.

    her şeyden çok ülkemizdeki ödül törenlerinde yapılan saygısızlıklar canımı sıkıyor. nadir sarıbacak'ın konuşması kesildiğinde de acayip canım sıkılmıştı. ama meltem o ödül törenlerinin türkiye'de sinema yapan kitle için ne kadar önemli olduğunu bilemez. film çekmediği için sanırım.

  • turizm sezonunun bitimine denk gelen açıklama. suçu yine vatandaşın üzerine atıp sorumluluk almayacaklarını garanti ederim.

  • geç bile kalınmış, herkesin hayatına mutluluk getirecek gereklilik. yapın artık bunu abi. akıllı telefonlar wifi ye bağlıyken bir yandan internet depolasın, telefonu şarj eder gibi telefona internet şarj edebilelim artık.

    hazır 4g teknolojisine geçeceğimiz şu günlerde kurumuş dimağlara limonata gibi gelecektir. tamam belki internet sağlayıcıları biraz zam yapacak ama imkansız değil. mesela devlet kurumlarındaki kablosuz ağlardan yükleyemeyelim. kamu dairelerinde kısıtlama olsun.

    onun dışında kendi evlerimizdeki veya şirketlerdeki kablosuz ağlardan internet yükleyebilelim. ya da günlük belli bir kotaya kadar depolayabilelim.

    edit: evet galiba linç başlıyor.

    edit 2: tamam arkadaşlar güldük, eğlendik yeter artık vurmayın. sağ gözüm seğirmeye başladı.

    edit 3: lan cidden herkes ne kadar asabi ya! yahu altı üstü buraya bir fikir beyan ettim, olur mu olmaz mı tartışılır. teknoloji bu nihayetinde sonu yok. olmadı diyelim ama nerede olursanız olun evdeki bağlantınızı kullanarak erişim sağlanabilir o da olumlu. zavallı diyeni mi ararsın, özel mesajdan çemkireni mi ararsın.... neyse gün gelecek yediğim her linç için ağıtlar yakacaksınız vizyonsuz nutellacılar. ve son olarak beni galileo'nun yanına gömün. aasdfgkjh!