hesabın var mı? giriş yap

  • anadolu'da köyün birinde dünyanın en yaşlı adamının haberi gelir, koşar gider haberci arkadaşlar bu amcaya. röportaj yapılır sonra bir soru sorar kız, amcaya:

    -amcacığım o kadar sene yaşamışsın, bize bir anını anlat?
    +anlatayım kızım, ben daha gençtim, bizim muhtarın eşşeği kayboldu. biz arkadaşlarla arayalım dedik, bulduk dağın başında eşşeği. amma eşşek gözümüze bir güzel geldi, orada biz onu... -derken kız susturur amcayı;
    -neyse amcacığım sen başka bir anını anlat.
    +anlatayım evladım, birgün bizim ağanın kızı kayboldu. biz hep beraber aradık bu kızı yine. sonra kızı bulduk ormanda. ama kız bir güzel, bir güzel sorma. dayanamadık bir bakalım tadın...-yine susturur amcayı kız. kıpkırmızı olmuştur ve başka bir soru sorar:
    -en iyisi amcacığım sen bize kötü bir anını anlat." der, amca hiç düşünmeden cevap verir:
    +bir gün ben kayboldum...

  • eger fotografci fotograf çekmez, kuafor gelin başı yapmaz ise, düğün salonu sahibi gelinin yaşına bakıp küçük ise salonu vermez ise, bu düzeni degiştirebiliriz. yasalar istedigi kadar yaşı kücültsün toplum ne derse o olur tebrik ederim

  • yaşam koçluğu, kişisel gelişim zırvaları, astroloji-enerji-fal-burç saçmalıkları başı çeker bu konuda.
    gerçi memlekette keriz çok haliyle keriz bol olunca da illa silkeleyecek uyanıklar çıkıyor ortaya. arz-talep meselesi.

  • valla bu boku yedim ben. zamanında italya bağlantılı bir şirkete internet üzerinden cv göndermiştim. yani cv'de atomu parçalamaktan uçak aerodinamiğine, akışkanlar mekaniğinden new york borsasına , mısır hiyeroglif yazısından aborjini diline kadar yok yoktu. tabi cv'yi doldururken mal mal kıkırdıyorduk geçmişi at pazarından olan arkadaşlarla. neyse zaman geçti unuttuk olayı. birgün garip numaralı telefon geldi normalde açmam digiturktü yok bankaydı diye açtık bunu niyeyse. bir kadın ''efendim şurdan arıyorum başvurunuz değerlendirmeye alındı bla bla şimdi sizi bilmemkime bağlıyorum'' dedi. adam başladı italyanca ettore la gazetta demeye benim aklım hala digiturkten arıyorlar dikkatli olmak lazım kutu kitleyecekler de. ya yok istemiyorum rahatsız etmeyin falan diyorum adam scilachi cavani diyor. hani çok zekiyim ya bunlar italyanca konuşup kutu kitleyecek şuan kayıda alıyorlar hiçbir şekilde olumlu bir kelime çıkmasın ağzımdan diye kurgulardayım. baktım olacak gibi değil yürü git diye telefonu kapattım. nasıl iş bu yermiyiz biz bunları diye kendimi tebrik ettikten sonra etrafıma da bakın böyle böyle yapıyorlar taktik değiştirmişler kitlerler valla kutuyu, kredi kartını diye öğütler veriyorum. millet aaa öyle mi? falan diyor bende evet öyle aman dikkat hata olmasın diyorum. aradan bir süre geçti tuvaletteyim aklıma geldi lan sen cv verdin italyan şirketine onlar da geri dönüş yaptı diye. utandım yemin ediyorum cv göndermekten değil işin içine digiturku karıştırmaktan ulan ne digiturku hay allah. bu da mallıkta sınır tanımayan bir anım.

  • - hangisinden kullanayım abi? head&shoulders, clear men, pantene filan var
    + amk hepsinin içine doldurduğun ipek şampuan değil mi?

  • beraberinde su almazsaniz hepsi.
    arkadaslar bu konuda binbir cesit safsata var. alinan etanolun hacim degeri ve sonucunda olusan kan alkol duzeyi disindaki hicbir sey onemli degildir.
    ertesi gunu berbat eden en onemli etken de alkolun diuretik ozelliginden dolayi hizli su kaybina yol acmasi, bu kaybin da yerine konmamasidir.
    ornek olarak vucuda 50 cc saf etanol almak icin, 2 adet 500 cc'lik hacmen %5 alkol iceren bira icmeniz gerekirken, ayni alkol miktarini 125 cc hacmen %40 alkol iceren tekila icerek de yakalayabilirsiniz.
    ancak, ayni alkol seviyesini bira ile elde etmek icin 1000 cc - 50 cc = 950 cc de su icmis olursunuz. tekilada ise su miktariniz 125 - 50 = 75 cc'dir sadece.
    ikisinde de ayni miktarda alkol aldiniz, ayni miktarda alkolun diuretik etkisi de ayni oldu, ancak bira icerken cok daha fazla su icmis oldunuz esyanin dogasi geregi. (total sivi alimindan dolayi ozmotik basincin etkisini goz ardi edersek)
    peki sonuc ne oldu? tekila icerken kaybettiginiz suyu yerine koyamadiniz, ama bira nispeten daha az su kaybina yol acti. bu yuzden tekilanin ertesi gunu cok daha kotu oldu.
    peki ne yapabiliriz? alkol alirken arada sirada bir bardak su icmeyi ihmal etmeyin. farki kesin hissedersiniz.
    su kaybederken elektrolit kaybi da yuksek oluyor. su yerine powerade ya da soda icerseniz daha makbule gecer elektrolit iceriklerinden dolayi.

    edit: buna bir istisna da ucuz veya iyi havalandirmamis saraplardaki yuksek sulfur dioksit miktaridir. sarap iyi havalanmadan icilirse icindeki sulfur dioksit ucamaz ve siz bunu icmis olursunuz. sulfur dioksit de naparsaniz yapin basinizi agritir (bkz: kopekolduren)(bkz: chateau migraine)*

    edit 2: cl'ler cc olarak duzeltildi.