ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap
taciz ve tecavüzde kadın beyanı esastır
-
bu feminist ilkeye halime kökçe, elif çakır gibilerin sarılması caiz değildir. zira sünni fıkhında taciz-tecavüz vakalarında dört şahit olmazsa tecavüz edene tazir cezası uygulanır. kadınların yemini ise muteber kabul edilmez. yani halihazırda sünni fıkhı "kadının beyanı kabul edilmez" derken sünnilerin "kadın beyanı esastır" diye yırtınması komik oluyor.
patlayan fişek fabrikasında isg uzm. tutuklanması
-
iş güvenliği uzmanı a.b. sanki olayın sorumlusu gibi çoktan gözaltına alınıp tutuklanmış bile. ilgili savcı ve hakim 6331 sayılı kanunu açsın okusun; işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasından "işveren sorumludur". daha işveren ifade bile vermemiş deniliyor. işin ciddiyetine bakar mısınız?
adamın sahibi olduğu fabrikada deprem etkisi yapan bir patlama oluyor, insanlar ölüyor ama daha ifadesi bile alınmamış.. bu nasıl bir hukuk sistemidir, nasıl bir adalettir acaba? bu kişinin dokunulmazlığı mı var?
ethem sarısülük'ü öldüren polise verilen ceza
-
cumhurbaşkanına hakaretin adam öldürmekten daha büyük bir suç olduğunu öğrendiğimiz mahkeme kararıdır.
ssg'nin kılıçdaroğlu'ndan aldığı takdir belgesi
-
"ifade özgürlüğüne finalle çalıştım ve kazandım"
sözlükçülerin ben de oradaydım dediği olaylar
-
(bkz: 13 mart 1992 erzincan depremi)
(bkz: 17 ağustos 1999 gölcük depremi)
(bkz: 12 kasım 1999 düzce depremi)
(bkz: guslün farzları)
4 nisan 2016'da çeşme&dikili'ye gelecek mülteciler
-
aldığımız her suriyeli için bir suriyeli vereceksek, aldığımızı verelim derim ben.
kardeş sileriz sıkıntı yapma'nın ingilizcesi
-
kardeş
sileriz
sıkıntı yapma.
bunun hiçbir dile birebir çevirisi olamaz, yapılamaz imkansız. bu 4 kelimedeki atarın bu 4 kelimedeki varoşluğun başka dilde karşılığı olamaz. çünkü burada bu kelimelerle verilen mesaj çok başka, we will delete it falan değil, orada numarasını silmesi değil olay çünkü, daha derin. türkçeyle bile anlatamıyorum bak sen gelmiş çeviri diyorsun *
15 kasım 2021 cb konvoyunun ambulansa yol vermesi
-
seçim yatırımıdır ama yemezler. çünkü ülke yangın yeriyken onlarca aracın geçerken itfaiyelere yol verilmediği zamanları unutmadık.
kaybedeceksiniz, kaybedeceksiniz, kaybedeceksiniz!!!.
not: önce engelleyip sonra mesaj ile taciz eden süper zekalı arkadaşlara toptan cevabım “evet kaybedecekler”
bıçaklı biri cüzdan istediğinde yapılacaklar
-
birşey olursa saldırgan serbest bırakılacağı için riske girmeyip cüzdanımı veririm, haaa insanlık hali o an param yoksa müsade isteyip iki dakikada düşük faizli kredi çeker yine veririm
saldırganın memnuniyeti benim için önemli, daha sonra mennuniyetini 1 ile 5 arasında puanlamasını isterim
tabii ki hukuki haklarımı biliyorum manyak mısın :s
yeni mezun mühendislere tavsiyeler
-
1) yabancı dil olmazsa olmazınız
2) çoğu mühendislik için üretim süreci çok önemlidir, o yüzden hemen kalite kontrol, pazarlamacılık gibi ilanları değil üretim içinde çalışabileceğiniz ilanları takip edin.
3) idarecilik ayrı bir bilim dalı olmakla birlikte yapmanız gereken konu olduğundan, insan ilişkileriniz güçlü olmalı. işçilere güven vermeli ve patronun adamı değil onların hakkını da savunabileceğinizi hissettirmelisiniz.
4) ilk zamanlarda çalışma saatlerine kafayı yormayın,bu saatleri kendinizi öğrenme ve geliştirme saatleri olarak düşünün.
5)başlangıç için orta ölçekli şirketler idealdir. büyük ve kurumsal şirketlere geçişiniz, yeteneğize ve kendinizi ne kadar zamanda geliştireceğinize bağlı olduğunu unutmayın.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.