hesabın var mı? giriş yap

  • insanların arasında yaşamaktan bıktım, atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun diye düşünüp, kariyeri bir kenara bırakarak bir avuç insanın olduğu yerlerde yaşamaya karar verirseniz, doğru tercihi yapmanız çok önemli olacaktır. bu tercihinize saygı duyarak, kılavuz amacıyla hazırlanan rehbere göz atabilirsiniz ama tabi oraya gidince her şey burada düşünüldüğü gibi olmayabilir. o yüzden kararınızı birkaç kez gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır.

    kanada - alert köyü

    kanada’nın nunavut bölgesinde bulunan alert isimli köy, kuzey kutbundan sadece 800 km kadar uzaklıkta. yıllık ortalama nüfusu sadece beş kişi olan köy, dünyanın en ücra köşesi olarak anılıyor.

    resim

    çevresi kuzey buz deniziyle kaplı köyde hava sıcaklığı eksi 40 dereceye kadar düşebiliyor. kuzey kutbuna yakın olması sebebiyle kışın 24 saat boyunca karanlık, yazınsa 24 saat boyunca aydınlık günler geçiyor.

    resim

    tristan da cunha

    resim

    atlas okyanusunda bulunan bu küçük ada takımı dünyanın en ücra köşelerinden birisi olarak sayılıyor. adalar genellikle kayalık yapıya sahip ve etrafındaki deniz oldukça dalgalı. en yakın komşuları olan güney amerika ve güne afrika kıtalarına ulaşım ise sadece deniz yoluyla gerçekleşebiliyor.

    youtube

    adaya dağılmış halde yaşayan 271 kişi ise çiftçilik ve zanaat işleriyle geçimini sürdürüyor. adada ise uydu aracılığıyla televizyon ve internet erişimi bulunuyor.

    resim

    resim

    çin - motuo

    resim

    çin’in tibet özerk bölgesinde bulunan motuo kasabası, komşu kasabalarla ulaşım bağlantısı olmadığı için en ücra yerlerden birisi olarak sayılıyor.

    bu bölgeye yol yapma denemeleri, arazinin elverişsiz yapısı sebebiyle mümkün olmamış. yol yapılacak bölgeye sürekli çığ düşüyor veya toprak kayması yaşanıyor.

    youtube

    bölgeye erişmenin tek yöntemi himalayalar üzerinden yürümek ve bir asma köprüden geçmek. bölgeye gitmek oldukça riskli ancak bölge ormanlarla kaplı ve insan elinin en az değdiği yerlerden birisi olarak günümüze kadar gelmiş.

    resim

    antarktika – mcmurdo istasyonu

    resim

    antarktika, birçok kişi tarafından dünyanın dibi olarak tanımlanıyor ve buraya ulaşmak oldukça zor. kalıcı bir yerleşim yeri bulunmasa da geçici olarak giden bilim insanları burada uzun zamanlar geçirebiliyor.

    mcmurdo istasyonu ise antarktika’nın en kuzey bölgelerinden birisinde kurulu ve yıllık yaklaşık 1200 kişiye çalışmaları için ev sahipliği yapıyor. her ne kadar çevre ülkelerden izole bir bölgede olsa da, çalışanların buraya gelip gitmesini kolaylaştıracak birçok tesis kurulmuş durumda.

    resim

    resim

    grönland – ittoqqortoormiit

    resim

    adı da yaşaması kadar zor olan bölgede yaklaşık 500 kadar kişi yaşıyor. köy, grönland’ın doğusundaki bir kıyıya kurulu durumda.

    grönland tamamı buzla kaplı bir ada, bu sebeple kasabanın etrafındaki sular yılın neredeyse tamamında buz tutmuş durumda oluyor ve bölgeye deniz yoluyla gelmeyi mümkün kılmıyor. bölgede bulunan küçük hava alanında ise uçuş seferleri nadiren gerçekleşiyor.

    youtube

    halkın çoğunluğu yaşamını avcılık ve balıkçılıkla geçiriyor. en fazla avlanan hayvanlar ise kutup ayıları ve balinalar.

    [resim https://i.imgur.com/yxxam.jpg]

    resim

    amerika – angle ınlet

    resim

    minnesota’da bulunan angle ınlet 150 kadar kişiye ev sahipliği yapıyor ve bölgeye ulaşmanın tek yöntemi kanada üzerinden geçmek. bölge balıkçılık seyahatleriyle ünlü ve sadece birkaç tane yerel dükkan bulunuyor. öğrenciler, odalarından çıkıp okula gitmek için kışın kar motorsikletlerini, yazınsa teknelerini kullanmak durumundalar.

    resim

    resim

  • şimdi şöyle; tabi bu adetler yeni değil geçmişte de vardi. ama eskiden bu lakaplardan kurtulmak isteyenler hacca gidiyorlar dönüşlerinde ön ekleri yerine "hacı" koyup dönüyorlardı. sümsük hatce nine oluyordu hacı hatce nine. hatta yeterli parası olmayipta hacca gidemeyenlerin anadolu'da bir geziye gidip hacca gittim geldim diye yutturdugu bile rivayet edilir.
    (bkz: refik halit karay memleket hikayeleri)

  • aile ve sosyal politikalar bakanı fatma şahin açıklaması.

    şuradan ve şuradan okunabilir.

    'şahin'in verdiği bilgiye göre 2007'de 775, 2008'de 474, 2009'da 197, 2010'da 101, 2011'de 106 ve 2012'de 24 çocuğun sokakta yaşadığı tespit edildi ve bu çocukların bakanlık hizmetlerinden yararlandırılması sağlandı.'

    'verilen bilgiye göre, 2012’de en çok çocuğun sokakta yaşadığı il istanbul oldu. istanbul’da 15, ankara’da 5, izmir ve samsun’da 2’şer çocuk sokakta yaşıyor.'

    çok güzel değil mi ya? ne güzel bir ülke haline geldik. çiçekler, böcekler falan. çekemeyenler çatlasın. hıh.

    god bless türkiye

  • her şeyi araplara peşkeş çekenler tarafından yapılmıştır. milli olan her şeyi satanlar çok gariptir ki "hayır" oyu verenlere "vatan haini" diyecek kadar yüzsüzler. vatanı sattınız, devriniz geçince kaçacak delik ararsınız.

  • genel olarak müşteriyi geren ve rahatsız eden mağaza çalışanıdır.

    -hoşgeldiniz.
    +merhaba.
    -ne bakmıştınız ?
    +bakıncam biraz.
    -tabi buyrun, ben yardımcı olayım.
    +yok ben bakınırım, gözüme çarpan bişey olursa...
    -beyfendi sikmiyim belanızı, düşün önüme.

  • ben: baba bana elhamı öğret, öğretmen istiyor
    babam:
    elhamdürüsiyle
    kızlar sürüsiyle
    hergün birisiyle
    yarabbi şükür allahım

    ben: aman be baba
    babam: oğlum ne var, hocanız bile bilmez bunu, hem bir tutarsa duan, ehi ehi
    ben: ablam gibi dayak yiyeyim sonra değil mi* ? .. anneee , bana elhamı öğret...
    babam: dur ben sana elemtereyi de öğreteyim.
    elemtere ellipara
    babam gider kochisara.... nereye gidiyon, daha bitmediki
    annem: offf bey offf, cocukların hepisini göndereksin cehenneme, günaha giriyorsun
    babam: ehi ehi ehi he

    * ablam ilkokul birde "kuran kursuna gideceğim" diye tutturur, bizimkiler her zamanki kayıtsızlıkları ile aman gidersen git derler. ablam ilk gün gelir ve babama, "baba bana sübhanekeyi öğret, hoca istedi" der, ertesi gün kursa giden ablam biraz sonra yüzünde şamar iziyle kıpkırmızı şeklide eve döner. şimdi babamdan ablama öğretilen sübhanekeyi dinliyoruz:

    sübhaneke
    sümbülteke
    anam eke
    babam teke

    diye gidiyordu hatırladığım kadarıyla. bu arada babamın 9 yaşından beri beş vakit namazını kılan, orucunun birgünün bile kaçırmayan bir insan olduğunu belirteyim

    (bkz: niye benim babam herkesin babası gibi değil)