• çöküşü hep vardır ancak bu çöküş ilanihaye sürmez. ayağa kalkmasını da bilir batılı. çöküşlerden yeni sentezler üreterek daha da güçlenerek çıkar. iki dünya savaşının yıkıntıları arasından çıkıp dünyanın hemen her alanında başa güreşebilir. doğu ise ilanihaye çöküştedir konumunu batı'ya göre belirlediği için. uzun hikaye, girsek çıkamayız şimdi.
  • islamcı abiler pek sever bu konuyu. insan yayınları, iz yayınları, vadi yayınları, timaş yayınları ve adını sayamadığımı daha nicesi hep bu türden konuların işlendiği "eser"lerle doludur. hatta feyerabend'e, thomas kuhn'a da bu yüzden farklı bir sempati besler bu ekip. onların anlatamadıklarını bilimsel bir kisveyle anlattıkları için içten içe sevinir. oswald spenglerin der untergang des abendlandes'i (batı medeniyetinin çöküşü) kaleme almasından bu yana neredeyse 100 yıl geçti. amerika'yı yeni keşfediyor islamcı arkadaşlar. batı çöküşte, uyuşturucu bataklığında, ona tuvaleti biz öğrettik de biteviye, mütemadiyen bok deryasında olan neden biziz onu soran yok. islamcılık ve benzerlerinin yaptığı da tam da budur rakibi, düşmanı üzerinden kendini tanımlamak; kendinden kaynağını alan bir şeyi ortaya atamamak. üretememek. kafaya değer vermiyor ki ne üretsin. lideri, imamı buyuracak o da kafa sallayacak. görevini yapmış olmanın, üzerindeki eşrefi mahlukat sorumluluğunu birinin üzerine atmanın ıslak zevkini ve rahatlığını yaşayacak. genelde doğulu özelde islamcı kafanın içine düştüğü varta budur.
  • kafa siken sağcı zırvalarından yalnızca bir tanesi. he amk he götlerini bile yıkamıyorlar zaten. sen 2000 yıldır yıkıyorsun da ne oluyor sanki.
  • bati medeniyetinin çöküsü topyekün medeniyetin çökecegi anlamina gelecegi için sabirsizlikla beklenilmemesi gereken olgu.
  • ben hep 50 liralık çöktüğüm için beni etkilemeyen çöküş.
  • bana nasreddin hoca'nın "biraz da biz ölelim" fıkrasını hatırlattı bu.

    biraz da biz çökelim lan.

    söz sende bilâl.
  • ak parti döneminde başlamıştır.
  • bizdeki batı özentisi gençlik izin vermez buna yani imkansızdır. şu batı merakını bi sonlandırın.
hesabın var mı? giriş yap