• olursa baskentinin cok buyuk ihtimalle izmir olacagi yeni ulke.
  • türkiye'nin bölünmesi durumunda çomarlar ve kürtlerin yanında oluşacak üçüncü ülke. 15-20 milyon nüfuslu, kuzey italya tarzında sağlam bir ülke olur diye düşünüyorum.
  • acilen kurulması gereken doğu ile arasına sağlam bir sınır örmemiz gereken nufusun en fazla 20m olacağı ülkedir
  • ekonomisinin güçlü olmaması için neden göremiyorum.
  • düzgün politikalar uygulanırsa sadece turizm ve tarımdan bile kalkınabilir.
  • hırsızlığın, yolsuzluğun, yasakçı ve biatçı zihniyetin olmadığı; bilim, sanat ve teknoloji üreten, tarım ve hayvancılığı ile düzgün beslenebilen ve hatta çevresini de besleyip buradan da para kazanabilen, güneş, rüzgar gibi doğal enerji kaynakları kullanarak hem çevreye zarar vermeyen enerjisini üretip hem kendisine yetebilen, gerçek demokrasinin uygulandığı bir ülke olacaksa neden olmasın.

    bundan 100 yıl önce atalarımızın kurduğu ve gerçekleştirdiği hayalleri bize yeniden kurduranlar utansın. o 100 yılda insanoğlu uzaya çıktı, tv-radyo-internet gibi teknolojileri buldu, hayatın her yerine uyguladı, bunlardan sayısız sektör kurdu. sanat durmadan ileri gitti, hem de ilham kaynağı olarak sayısız insana dolaylı yoldan katkı sağladı, ilerlemelerinde rol oynadı. atomu parçaladı, quarkları buldu, şuan onları parçalamaya devam ediyor, tıp desen sayısız ilerleme kaydedildi.

    bu trenleri kaçırdık, ama bilim, teknoloji ve sanat biz istesek te, istemesek te gelişmeye devam edecek. en azından çocuklarımız bizim yaşadıklarımızı yaşamazlar, onlar günü yakalayıp bizim kaçırdığımız trene yetişebilirler.
  • ayrımcılıktan, aşağılanmaktan, kediye boğdurulan aslan olmaktan bıkmış, aklı başında insanların son çaresi gibi görünün fikirdir.

    peki neden? özellikle karşı çıkanlar bunların nedenleri üzerine kafa yordunuz mu hiç? kısaca bir giriş yapmaya çalışayım, gerisini getirin sizler.

    bir yerde bu fikri destekleyen insanları anlıyorum. anadolu'nun cehaleti ve boş kibiri bu insanları bıktırdı. cumhuriyete durduk yere üç kuruş menfaat için sırt çevirmeleri ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. bu adamlar bunu görüyor. bugüne dek bir ka aklı başında insanın kazanımı bütün kitler, devlete ve millete ait hemen hemen bütün zenginlikler bu insanların gözü önünde satıldı ve tek itiraz, çağdaş kesimden geldi. anadolu insanı ise bu kazanımların satılmasını ve iktidar sahiplerinin cebini doldurmasını manasız bir oh olsunculukla alkışladı.

    bunun yanında iktidar yüzünden ortaya çıkan iç savaş, linç veya teröre kurban gitme tehlikesi ise bu fikri daha cazip hale getirmekte. diyeceksiniz ki "atalarımız çanakkale'de, kurtuluş savaşı'nda böyle mi düşündü? atatürk boşuna mı o mücadeleyi verdi. bir savaş daha veririz gerekirse" diyorsunuz.

    ama gerçek öyle değil! burada kendi insanları tarafından linç edilme ihtimalini görüyorlar. aptal değiller! dış düşmanların durumu ise daha da başka. artık ne teknoloji o günkü teknoloji, ne şartlar o zamanki şartlar. bu işler artık top tüfekle de olmuyor! ileri teknoloji ve özellikle de kontrolü sizde nükleer silahlarınız gibi gerçek anlamda caydırıcı avantajlarınız yoksa savaş falan kazanamazsınız. yakın tarihe bir bakın. işgal edilmiş, üstünde oynanmış hiç bir ülkenin kendini savunacak nükleer silahı ve gerekli teknolojisi yoktu. "komünist moskof" diye aklınızca aşağıladığınız ruslar dahi çar bombasını ta 60'larda yaptılar. şimdi ellerinde kim bilir neler var? bizim elimizde ise ithal ettiğimiz ürünler haricinde, akplilerin yaptığı komik fotoşoklardan başka yerli, teknolojisine hakim olduğumuz bir şeyler yok! bu adamlar bunu da görüyor.

    kaldı ki bu ülkenin ulusal birlik duygusunu, reisinizle birlikte atatürk'e, onu sevenlere, aydın ve çağdaş insanlara hakaret ede ede siz bitirdiniz. türk adını türkiye'den silmek için t.c. kısaltmasından başlayıp yapılan açılımlar, çekirge sürüsü gibi niteliğine bakmadan ülkeye doldurulan göçmenler, etnik açılımlar ile ulusal kimliğe sizler zarar verilmesine ya alkış tuttunuz ya da göz yumdunuz.

    bu durumda siz kim oluyorsunuz da bu insanları eleştiriyorsunuz? bir akıllı siz misiniz?

    edit: imla
  • turkiye'nin illerini gdp'lerine gore diger ulkelerle karsilastirmislar ve soyle bir batı türkiye cumhuriyeti dogal haritasi cikmis:

    https://i.hizliresim.com/vjaqjo.jpg
hesabın var mı? giriş yap