• iletişim yayınları'ndan çıkan şahsi düşler ve onur kırıcı gerçekler kitabının 1995 doğumlu yazarı.

    iletişim yayınları yanılmıyorsam uzun süre sonra ilk defa bu kadar genç bir isme zar attığı için umutlandım ve dün akşam aldığım kitabı hararetle okuyarak az önce bitirdim.

    tanıtım metninde "sözcük oyunlarıyla renklenen ince bir mizahın öyküleri" denmiş. çarpıcı bir sözcük oyunu görmediğim gibi, ince ya da kalın bir mizaha da rastlamadım. kitabın büyük çoğunluğu vasatın altında, az kısmı vasattı. vasatın üstüne çıkılan belki bir iki cümle vardı, ki bu istatistiksel olarak rastgele yazılan bir metinde de olabilecek türden.

    yaratıcılık başlığına gelirsek; birkaç mitolojik ögeyi ve fantastik unsuru günümüzle harmanladığımızda "vay canına, amma da yaratıcı bir yazar" denmiyor. batıkan kardeşimiz tanpınar'ı sevdiğini söylemiş bir röportajında, saatleri ayarlama enstitüsü'nü bir de bu açıdan tahlil etmesini tavsiye ederim.

    şimdilik diyeceklerim bundan ibaret, ekleme yapmaya niyetlenirsem editlerim.

    peşin not: genç olması benim için olumlu bir şeydi. ama sırf genç diye kötüye iyi, iyiye kötü diyemem. üstadımız ataç böyle buyurdu.
  • geçtiğimiz hafta kitabı elime geçen genç yazar.

    her şeyden önce bu yaşta iletişim yayınları'ndan kitap çıkarabilmiş durumda olması çok ilgimi çekti.

    okudukça da oldukça yaratıcı bulduğum gerçek hayat tespitleri ile karşılaştım. burada okuyacak olanlara çıtlatmak istemiyorum, ancak genel anlamıyla kitap; sıradan bir insanın başından geçebilecek tecrübeleri ve varacağı sonuçları ilginç bir dil ile anlatıyor. seinfeld'de veya umut sarıkaya'da bu tür başarılı analizler görebiliyordum. yazarda iyi bir gözlem yeteneğinin olduğu aşikar.

    ancak vakit geçtikçe, yeni tecrübeler yaşadıkça yazıları daha da pişecek gibi.

    sonuç olarak yazarı daha ilk kitabında darma duman edecek yıkıcı eleştirilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. eğer kendisi burayı okuyorsa ona diyeceğim şey kendi sesini dinlemesi ve daha çok insan ve olay gözlemi yapması
  • tolstoy'un eften püften bir yazar olduğunu ima eden yazardır. keşke yazar olduğu kadar biraz da okur olabilseymiş. yazık ki sadece rus değil aynı zamanda dünya edebiyatının da temel taşlarından olan tolstoy bir "çocuk" tarafından aşağılanmaya maruz kalmıştır. dilerim kendisi daha fazla "eser" okur.
  • öykü yazarı. veresiye espri satmayan komedyenler, bayramda el öpmeye kendi klonunu gönderen yeniyetmeler… ikinci köprüde intihar etmek yasaklandığı için üçüncü köprüye giden, oradaki kuyruğu görünce de intihar etmekten vazgeçen memurlar, fotokopi makinesinin ışığında görülen ekspresyonist rüyalar… öpmek isteyince hata raporu veren robot sevgililer, rüya görmek için ödenen vergiler, yaratıcı intiharlar tasarlayıp satan departmanlar, olimpos-beşiktaş minibüsünde mitolojik şöhretlerle ayaküstü muhabbetler…
  • bu haftaki çgh skeçlerinden birinde yazar olarak adı geçince, kim olduğunu merak edip araştırdığım yazardır.

    çgh ekibinin pek bulaşmak istemediği muhalif skeçte payı büyük olsa gerek.

    tabii öte yandan, saçma ve herkese değil sadece moderatörlerin keyfine göre seçtikleri kişilere uygulanan bir gerekçeyle lanetlendiğim için, bu yazdığımı çok uzun süre neredeyse hiç kimse okumayacak.
  • kitapları iletişim yayınları ndan çıkan bir yazar.
    (bkz: şahsi düşler ve onur kırıcı gerçekler)
    (bkz: noktalı virgülle biten bir kitap)
    çok güzel hareketler 2 ekibinin skeç yazarlarından biri.
  • kitaplık'ın 232'nci sayısında varoluşçu yastık kılıfları öyküsüyle arzıendam eden yazar. çoklukla dil oyunlarıyla kurduğu öyküleri, sinemacı ve müzisyen kimliği onu sevme nedenlerim arasında.

    üretken bir yazar, en çok bu yönünü seviyorum.
hesabın var mı? giriş yap