• "fornost savaşı"; orta dünya 'da güneşin üçüncü çağının 1974. yılında, insanların arthedain krallığı yok edilir, kuzeyli dunedain için son krallık da tarihe gömülmüş olur. angmar orduları ve müttefikleri, tüm kuzey krallığını işgal eder ve başkentleri fornost'u ele geçirirler. arthedain kralı arvedui, kuzeyin buzla kaplı topraklarına kaçar ve kaybolur. bu olay, witch king of angmar 'ın kesin zaferi gibi görünmektedir.

    kuzey krallığını kurtarmak için artık çok geç kalınmıştır; ancak bir yıl sonra, gondor kralı earnur, gondorlu savaşçılarla dolu kuvvetli bir donanmayı kuzeye, mithlond'a gönderir, lindonlu elflerin de yardımıyla gondor ordusu, kaybedilen arthedain krallığının intikamını almak için harekete geçer. glorfindel de, gondor ordusuna rivendell'den destek verir.

    fornost ve evendim gölü çevresindeki düzlüklerde yapılan savaşta angmar orduları yenilgiye uğratılır. witch king of angmar, gece karanlığında kayıplara karışır, glorfindel'in kehanetinde dediği gibi, ölümü bir erkek savaşçının elinden olmayacaktır, zaten bin yıldan daha fazla bir süre sonra yüzük savaşı sırasında onu eowyn öldürecektir.

    witch king of angmar, mordor'a kaçar, yeni kalesi minas morgul 'dur artık, fornost'ta kendisini yenilgiye uğratan earnur'u hiç unutmayacaktır, yıllar sonra, onu teke tek düelloya davet eder, ilk meydan okumaya yanıt vermeyen earnur, vekilharç mardil voronwe 'nin tüm uyarılarına karşın, ikinci meydan okumayı kabul eder, minas morgul'a giden earnur'dan bir daha haber alınamaz. aragorn elessar, kral olana dek, gondor'u vekilharçlar yönetmeye başlar...
hesabın var mı? giriş yap