• apollo adındaki karakteri yunan mitolojisinden araklamış olan dizidir. yuh yani, bunu göremeyenleri kınıyorum.
  • kendisinden önceki aynı tür eserlerden doğru esinlemeleri doğru bir hikaye üzerinde mükemmelen bir araya getiren ve bu şekilde kendisinden önce çekilen bütün dizi ve filmlerden daha iyi olmayı başaran başyapıt.
  • bu dizinin diğer dizilerden çalıntı yaptığını düşünenlerin south park'ın simpsons already did it adlı bölümünü izlemelerini tavsiye ederim.
  • $u sozluk'e bebeler doldu dolali toplu linc de moda oldu.. karde$im, bir uzay gemisine zihni ucuk derecede farkli cali$an bir pilot zaman/mekan sicramasi yaptirtiyorsa bu fikir araktir, tabi sike surulecek yorumlar yapabilmeniz icin bahsi gecen eserleri okumu$ ya da izlemi$ olmaniz gerek.

    sozluk konseptine geri donecek olursak, zamaninda bizzat star wars yapimcilarinin dava actigi bir konu olan "esinlenme" bu kadar kor gozune parmagim ortaya kondugu icin surekli gundemde kalacaktir.
  • şahane bir finalle noktalanmış, 4 sezon boyunca çok az kötü bölümü olan, son dönemlerin en iyi dizilerinden biridir. finalde geldiği nokta dizi boyunca tahmin edilen ihtimallerden biri olsa da o kadar iyi bağlanmıştır ki takdirleri toplamıştır.
  • hangisi anımsayamıyorum, son bölümlerden birinde cavil, final five tarafından kendilerinin insan suretinde ve dolayısıyla insan kapasitesinde yaratılmalarından dolayı bir süpernova patlamasının detaylarını olması gerektiği gibi (tüm detaylarıyla) algılayamadığı için ellen'a dert yanmıştı.

    insan halimle çok içselleştirmiştim mevzuyu o an "hakkaten lan, ben olsam ben de sinirlenirdim malzememin kapasitesinin altında bir araya getirilmeme" diyerek. şimdi final bölümünü izledikten sonra yine insan halimle düşündüm de...en güzelinden sinema-televizyon bölümünde okumuşum, kitap okur gibi film okumayı öğrenmişim...inanıyorum sırf ben değil, nice hocalarım nail olamadı bu bsg süpernovasını tek seferde algılamaya. yetmedi bir bölümü tekrar izlemek, algılarımız doymadı tam anlamıyla bir şekilde işte.

    ha, çocukluk algılarımı değiştiren bir adamın* beni yetişkinlikte de böyle etkilemesi ilginç bir tesadüf. yoksa "all of this has happened before..?"
  • insanliğin ortak mirasının çok önemli bir parçası. soundtrackiyle, kurgusuyla, amiraliyle yapilmiş en iyi dizi, 3 yıl vadeli kurgulanmış eser. en güzel şeyler listesinde dürüm adana ile kamp ateşi arasında bir yerlerde yeri olan başyapıt. sirf sigara tiryakisi donanma doktoru bile günlük sorunlara yönelik kinayeli bakış açısıyla birçok şey anlatır.
  • modern nuh'un gemisi. bu diziyi izledikten sonra balkondan viper'a atlayıp galactica'ya uçup gidesim geliyor.ağustosta askerliğim keşke galactica'ya çıksa yemin ediyorum istedikleri kadar gönüllü askerlik yaparım.o kadar içselleştirdim galacticayı.ikizlere,üçüzlere "you are a fracking cylon" dedim kaç kere içimden.

    ferdi tayfur dinleyenin genelde orhan gencebay'da dinlemesi gibi.star wars severlerin çoğuda battlestar galactica hayranı olmuşlardır eminim. battlestar galactica orjinal serisinden haberim bile yoktu cnbc-e galacticanın pilot bölümü yayınlayana kadar.4 sezonun en zayıf bölümleri bence ilk sezondaydı.aynı dönemlerde lost,prison break,heroes,24 gibi kafaya oynayan dizilerin arasında belkide hak ettiği değeri göremedi.bu çoğu kişide salt bilim kurgu severler hariç " işte bildiğin star wars çakması, cıv cuv, ne kadar saçma hehe" gibi önyargılar oluşturdu.bu sene aynı şey terminator the sarah connor chronicles'ın başına geldi.aslında güzel bir diziydi fakat bazı bölümlerde kendi tekrar ederek seyirciyi uyutmaya çalışınca bileti kesilmiş oldu.battlestar galactica'ya neyse ki daha sabırlı davranıldı.dizi bölümler ilerledikçe senaryosuyla,konusuyla,efektleriyle,müzikleriyle* film tadını yakalamaya hatta her bir bölümü sinemada para verip izlenecek kaliteye ulaştı.artık bu şeye dizi demek saygısızlık olur.battlestar galactica artık bir fenomen.

    ağustosta askere gittiğimde battlestar galactica replikleri kafamda dolaşırken komutanlara karşı süpriz şeyler söylemem inşallah.

    komutan:çöpleri topla asker.
    ben:"this is a military decision" mı komutanım hehe.
    komutan:ne dion lan.
    ben:so say we all yani.
    komutan:atın bu psikopatı.
  • ya işte bildiğin bilim kurgu dizisi. alien'lar var. çeşit çeşit yaratıklar var. kafalarının üstündeki selocan antenlerine kadar herşey bilindik. ne gerek var izlemeye mantığında insanlarsanız, oturup bir daha düşünün isterseniz.
    battlestar galactica, yeşil kafalıları değil bizi anlatıyor... bunu öyle güzel yapıyor ki, sizi ağlatabilir.. aslında sadece main title*'ı dinlemek bile ağlatabilir.
    bazı bölümlerde ağlar, bazılarında allah allah allah allah diye hücum ederken bulabilirsiniz kendinizi...
    her ne kadar nihayete ermiş olsa da izlemediyseniz muhakkak izleyiniz. bilim kurgu'ya merakınız yoksa bile izleyiniz...
  • tüm sezonlarının bluray ve dvd box versiyonları için sendit.com'da önsipariş başlamıştır.
hesabın var mı? giriş yap