• aralık 2018'de bedelli olarak gideceğim birlik.
    öğrendiğim bir kaç bilgi var;
    istanbul' dan gidenler için trabzon' a uçup , ordan geçmek mantıklı ve kısa bir yolmuş.

    google maps te birliğin yerini bulamadım. yeşilenmesini bekleyenlerdenim
  • muhtemelen bayburt'ta olan birlik.
  • gidenlerin dönünce askerliği komando yaptım diye 21 günü 5 seneymiş gibi anlatacakları yer.
  • benim de 19 ocak sevki ile katılacağım birlik. demek ki neymiş; memleketin güzel vilayetleriyle sivilde dalga geçmemek gerekiyormuş. *
  • daha önce topcu tugayı idi hatta benim usta birliği de oraya çıkmıştı, bir hafta kadar takıldım orada. komando birliği olacak diye bize yeniden dağıtım yapılmıştı. otogarın yanıbaşında. erzurumdan daha yakın, ben erzuruma uçak, oradan da minibüs ile geçmiştim. hiç iç açıcı bir kışla değildi. şimdi de pek birşey fark etmemiştir.
  • 24 kasım 2018 sevkinde yani açıklandıktan 5 gün sonra katılacağım bedelli askerlik şeysi. ayrıca 21 gün saçmalığını tamamladıktan sonra daha sonra gidecek arkadaşlara yardımcı olması için tecrübelerimi paylaşacağım komutan yardımcılığı.

    (bkz: mavi bere düşmez yere)
  • 24 kasım 2018 sevk tarihinde gideceğim tugay.
  • merkezi trabzon olan komando tugayıdır. çarşısı yaya olarak 10-15 dk., taksi ile 5dk. kadar sürer.
    yeni yapılan ve bedellileri içinde barındıracak olan 300 kapasiteli prefabrik bina, çoğu askeri kışla içinde bulunan yapılardan kat kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    bina da koğuş ısındırma sistemi, sıcak su, banyo, yemekhane, kantin, oyun salonu gibi birçok etken olması bir askeri kışlaya göre otel niteliği taşıdığını söylemek yerinde olur. arada birkaç lig maçını tv, laptop, hdmı ve telefon interneti kombinasyonuyla maç izleme olanağı doğabiliyor.
    sorularınız için mesaj atabilirsiniz.

    edit
    burada bedelliler için;
    kamuflaj (alt, üst)
    parka
    bot
    2 adet alt iç ç.
    2 adet üst fanila kısa kollu
    1 ya da 2 havlu
    kep
    künye veriliyor.

    yanınızda gece için alt ve üst, havanın soğuk olmasından ötürü içlik, terlik, spor ayakkabı ve havlunuzu getirmeniz tavsiye olunur
  • bedelli askerlik kapsamında ilk defa kasım ayı sonunda asker almıştır. 297 kişiye ev sahipliği yapan tugaydır. tabi bunun avantaj ve dezavantajları oldu; olacak. bundan sonra gidecek arkadaşlar farklı tecrübeler yaşayıp yazacaktır ama ben de naçizane birkaç yorum bırakayım:

    - ulaşım: erzuruma uçakla gelip oradan otobüsle 1,5 saat gibi sürede bayburt otogara varırsınız. kışla zaten hemen karşısında. ayrıca otogarda inen yolcuları alıp götüren uzun dönem askerler vardı. terhis sırasında erzuruma gidiş için dilekçe yazmanız lazım ama; çünkü bayburt - erzurum arası sakıncalı bölge diye geçiyor. dönüşü trabzon havaalanından yaptım. tavsiyem bir gün önce gidip erzurum merkezi gezip askerlik öncesi cağ kebap yemeniz. istasyon caddesinde koç cağ kebap güzel bir yer.

    - yeni prefabrik binada kaldık ve oldukça güzeldi. ısınma konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. nerdeyse her saat sıcak su bulunuyordu. fakat herkes aynı anda yüklenince bazı günler sorun oldu. tavsiyem sabah 4-5 gibi gidin. kimse olmadığı içim mis gibi duşunuzu alırsınız.

    - yemek: belki de en sıkıntılı nokta yemek kalitesi, çeşitliliği ve lezzetiydi. hala aynıysa sürekli havuç, ıspanak ve karnabahar yemeye hazır olun. yine de akşam 10'a kadar açık kantinden karnınızı doyurursunuz, sorun olmaz. dışarıdan sipariş bile verebiliyordunuz.

    - çamaşır vs.: bir önceki entry'de arkadaş birçok şeyi yazmış zaten. kesinlikle termal içlik takımı alın. bize eşofman takımı vermediler, ama yeni gelenlere verilecekmiş. gitmeden askeriye renginde bere ve boyunluk alın, birkaç gün temin edilemedi. hazırlıksız gelenler sıkıntı yaşadı. kantinde her türlü don, atlet, çorap bulunduğu için oradan da alabilirsiniz.

    - soğukların ciddi anlamda başladığı zaman şu aralar; grip olmamak için dikkatli olun. nurofen vs. varsa götürün. hasta olunca revire gidersiniz zaten. ama şöyle bir durum var: bazı arkadaşlar bunu suistimal edip eğitimden kaçmak istediği için çok fazla sıra oluyordu (sahtekar arkadaşlara selam olsun) ve bu yüzden 2-3 saat dışarda soğuk havada beklemek zorunda kalabilirsiniz. ilaçlarınız geldiği zaman her sabah, öğle ve akşam gidip almanız gerekiyor, size tüm ilaç kutusunu vermiyorlar.

    - koğuşlar: birçok yerde 60-70 kişi aynı koğuşta kalırken burada 10 veya 20 kişilik koğuşlarda kalacaksınız. ki bence gayet güzel bir nokta bu. şunu da ekleyeyim: çok horlayan olabiliyor, sağlam bir kulaklık alın yanınıza.

    - uzun ve kısa dönem askerlik yapan askerler de var kışlada ama onlarla karşılaşmazsınız, o konuda rahat olun. kışlanın prefabrik binasının olduğu yerde takılırsınız, eğitimler orada olur.

    - manga komutanları kısa dönem askerlik yapan kişilerdi ve gayet anlayışlı kafadar insanlar. takım komutanları da iyi niyetliydi.

    - yemekhanede ve koğuşlar bölgesinde uzun dönem yapan kardeşlerimiz, askerler var. temizliği onlar yapıyor, ekstra iş çıkarmayın. koridorları ve tuvaletleri temiz kullanın arkadaşlar.

    - tuşlu telefon kullanıyorsunuz, teslim olurken askercell alabilirsiniz.
    - son cuma öğle saatlerinde terhis belgesini alıp çıkmış olursunuz. zaten size ilk gün verilen kitapçıkta ne zaman tören olacağı yazar. ailesi gelmeyen askerler perşembe, ailesi gelenler cuma günü yemin etmişti. cuma akşamına uçak bileti vs. alabilirsiniz.

    kısacası askerlik süresince pek sorgulamadan, edineceğiniz güzel arkadaşlarınızla tadını çıkarmaya bakın; zaten o an çok farklı bir anlam kazanıyor. sosyal medyadan uzak 18-19 gün geçirmek iyi gelecektir. herkese şimdiden hayırlı olsun.
  • bedelli askerliğimi gerçekleştirdiğim birlik , ortalama 300 kisilik kapasitesi olan bir askeriye bölüğüdür.

    ulasim: gelirken erzurum ve trabzon uzerinden sürekli araç mevcut , terhis belgesini aldığınızda iste trabzon erzicana askeriye önünden araclar kalkiyor hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

    barınma : koğuşlar 10 ve 20 kisilik bu konuda gercekten en iyi birliklerden olduğu söyleniyor , prefabrik bina 2 3 aylik ve tuvalet ve banyo gercekten temiz , ayrica nevresimleriniz bile her hafta yikaniyor.bina ayri yerde oldugu icin uzun ve kısa dönem askerlerle de cok karsilasmazsiniz.yaninizda eger seviyorsanız mutlaka kitap götürün hafta sonları koğuşta pek vakit geçmiyor.ayrıca içeride oyun salonu ve tv mevcut.

    ıhtiyaçlar : burada bedelli yapacak arkadaşlara çorap , camasir ikişer adet veriliyor ancak yaninizda fazla getirmeniz de fayda var ve kantinde bu ürünlerin hepsi satiliyor. yalniz sıvı sabunu , esofman ve spor ayakkabiyi unutmayin.

    egitim : eğitimler teslim olduktan bir gün sonra başlar ve son gün perşembeye kadar devam eder. genellikle hafif sporla başlar ve gün içinde temel eğitim verilir.marş söylemesi gercekten keyifli bol bol bağırın ve stres atın
    komutanlar ve manga cavuşları gercekten candan ve eğitimli insanlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.bir gün g3le atış egitimi veriliyor ve ardından atışınızı gerceklestiriyorsunuz , herkes tepmeden çekiniyordu ama sesi ve tepmesini inanın büyütmeye gerek yok çok rahat atarsınız.

    yemek : yemekler kahvaltı dışında gayet iyiydi.kahvalti urunleri hazir paket urunler ve tek adet olduğu icin cok doyum sağlamıyor ancak öğle ve akşam yemekleri bir gun sebze bir gün et seklinde devam etti ve komutanlar dahi herkes memnun kaldı. ayrıca kantinde döner , kumru , kruvasan gibi yiyeceklerde hep vardi.

    kisacasi bayburt küçük bir şehir bu yuzden beklentiler düşük olsa da askerlik sürecinde gercekten guzel arkadaşlık edeceğiniz bir yer olacaktir. samimiyetle söylüyorum koğuş hayatı zor olsa da içiniz rahat bir şekilde gidebilirsiniz arkadaşlar.
hesabın var mı? giriş yap