• bayilik sistemi ile cali$an $irketlerin belli araliklar ile yaptiklari toplanti. aslen tamamen $irket butcesinden yeme icme ve seks turizmidir.
    gunduzden bir iki du$uk katilimli geyik presentasyon yapilir, ak$amlari icki yemek girla gider. sonra onceden baglanan rusa, moldova'liya dolarlar akitilir, odalara cekilinir.
  • (bkz: ekstra)
  • tekstil firmalarinda hazirlanan koleksiyonun bayilere ve musterilere tanitildigi, siparislerin yazildigi organizasyon. senede en az iki kere yapilir. sonbahar-kis koleksiyonu ve ilkbahar-yaz koleksiyonu
  • bir de bu toplantıların bir kısmında her nedense gülben ergen çıkar şarkı söyler. gizli bir mesaj mı verilmeye çalışılıyor, bilinmez.
  • yurtdışı turların yurtiçindeki otellere göre daha ucuz hale gelmesi nedeniyle artık ecnebi ülkelerde yapılan organizasyonlardır. genelde rusya, balkanlar ve uzakdoğu tercih edilmektedir. bir ara kenya'da safari modası vardı; ama çabuk geçti. sebebi malum.

    yurtdışında yapılanları için basit olarak genel (yaklaşık) programı vereyim:

    1. gün:
    otele varış
    serbest zaman (1 posta)
    şehir turu
    serbest zaman (bazen 2 postaya çıkabiliyor)
    akşam yemeği (gelmeyen dahi olur)
    disco (allah ne verdiyse)

    2. gün
    kahvaltı (düşük katılım)
    serbest zaman (dün geceden devam)
    tarihi veya doğal güzelliklerin gezilmesi (eğri oturup doğru konuşalım; katılım % 100)
    öğle yemeği (birçoğu için kahvaltı)
    tarihi veya doğal güzelliklerin gezilmesi (afyonu yeni patlayanlar bu zaman diliminde sağlam makara yaparlar)
    otele varış ve serbest zaman (rehbere "biz bu akşam dışarda yiycez" denir)
    akşam yemeği (ulan bu sefer firma müdürleri bile yok ortalıkta)
    disco (tavsiyeler üzerine hatunları değiştirirler)

    3. gün
    kahvaltı (bu sefer katılım sıfıra yakın)
    serbest zaman (çantalar tıkıştırılır)
    dönüş (heh şimdi uyudular işte!)
  • eski çalıştığım şirkette geçmiş yıllarda bi bayi toplantısını karadenizin bir ilinde yapmışlardı, otel yerine de yurt tarzı bir yer tutmuşlar, ranzalı odalara bayileri yerleştirmişlerdi, 3 günlük programın ardından yurt odalarından arta kalanlar kırılmış ranzalar ve çarşaflarda kalan seks lekeleriydi. işte o tarihten itibaren şirket bayi toplantılarını akdenizin lüks otellerinde yapmaya başladı. belki lüks yerde utanırlar da yapmazlar diye.
  • bazı firmalar işin bokunu çıkarıp bu toplantıları bulgaristan ve romanya gibi ülkelerde yapmaya başlamışlardır. anlaşmalı oldukları turizm acentelerine pezevenk muamelesi yapan bu firmaları kınıyoruz hep beraber.
  • karıya gitmek amacıyla mobilize olmuş hali için (bkz: kiev orospu nasihatları)
  • toplantılar birer tüzel kişilik olan şirketlerin mastürbasyon aktivitesi olduğuna göre, bu olsa olsa tüzel orjidir. genelde stres atma dışında bir amaca hizmet etmez.
hesabın var mı? giriş yap