*

  • baykar makina tarafından 2021 yılına kadar seri olarak üretilmeye başlanması planlanan taaruz iha sistemi. 40 bin ft irtifa, 24 saat uçuş süresi, 5 ton kalkış ağırlığı, 900 kg harici - 450 kg dahili faydalı yük taşıma kapasitesi, çift turboprop motorlu tahrik ve satcom bağlantıya sahip olacak.

    8 adet roketsan mam-c veya 4 adet roketsan mam-l mühimmatlarını aynı anda taşıyabilecek. aynı zamanda 4 adet sage bozok da taşıyabilecek.

    resim 1
    resim 2
  • üretim hattında;

    https://pbs.twimg.com/media/dffjhn8xuaaoylq.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/dffjxcux4aaf3hr.jpg

    yanındaki bayraktar tb2'lere bakınca devasa boyutu daha iyi anlaşılıyor.
  • baykar makina tarafından üretim hattına sokulan yeni taaruzi iha.

    satcom, motor, servo motorları, radarlı otomatik iniş-kalkış sistemleri gibi bir çok kritik alt sistem yurtiçinde tasarlanıp imal edilecek.

    aselsan tarafından üretilen kızılötesi kamera sistemleri (cats flir), elint/sigint gibi elektronik dinleme alt yapısı, sar ve hedefleme podu da yer alacak. mühimmat ise roketsan tarafından geliştirilecek.

    2020 yılında hizmete girmesi bekleniyor. 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton silah yükü taşıma kapasitesi var. şu anda hizmette olan bayraktar taktik insansız hava aracı'nın yük taşıma kapasitesinin 100 kg olduğunu hesaba katarsak muazzam bir rakam.

    üretim hattındaki ilk fotolarına bakarsak büyüklüğü daha iyi anlaşılır:

    foto 1
    foto 2

    bundan sonra insanlı savaş uçağı devri kapanıyor diyebiliriz.
  • büyük müyük derken, bunların böyle manyak oğlu manyak olanları da vardır. resimdeki silahsız ve casus amaçlı velakin bizdeki gidişat da bu yöne doğru gidiyor.
    (bkz: global hawk)
  • 2030'dan önce görev için uçması imkansız, seçim öncesi ortaya bir başka uçaktır.
  • taarruz î getirecem diye zorla ek almak zorunda değil. taarruz helikopteri olduğu gibi taarruz iha'sı da olur. osmanlıyı hatalı osmanlıca kullanarak eben-î keyf-î şâhâne diye düğün salonu kafe açarak diriltmek daha iyi olur, bu silah sisteminin adını mundar etmeye gerek yoktu.

    edit: arkadaş başlığı akıncı taaruzî insansız hava aracı diye açmıştı bir yıl sonra entryim taşınmış buraya.
  • 2. fotografra dea yazıyor pakistanlı uçak firmasıymış hadi hayırlısı
    edit : pakistan uçak markası değilmiş hexagon tarafından satın alınmı bi cmm makinesi kalite kontrol makinesi yani https://www.google.com.tr/…auicigb&biw=1920&bih=957 teşekkür ettim @0 3 kalem ucu
  • istikbal göklerdedir, helal olsun mühendislerimize
  • 40.000 ft irtifada görev yapacak olan uçaktır. ayrıca tai'nin yan kuruluşu olan tei tarafından üretilen iki adet pd170 motora sahip olacaktır.

    f-35' in, üretilecek son insanlı savaş uçağı olduğu düşünüldüğünde, yerli imkanlarla jet motorlu ve yüksek manevra/sürat kabiliyetli bir iha üretme yolunda önemli bir basamak olur umarım.

    düzeltme : pd170 yerine turboprop tipi yabancı motor kullanılacakmış.
  • aselsan'daki mühendis intiharlarını hatırlar mısınız?
    peki selçuk bayraktar'ın kuzeni mehmet mert bayraktar'ın evinde katledildiğini, cinayetin neredeyse örtbas edildiğini, hiç bir somut kanıta ulaşılamadığını hatırlıyor muyuz?

    bunların arkasında, muhtemelen, kasıtlı veya kasıtsız olarak ak parti tarafından beslenen fetöcüler vardı.

    bu ülkede gerçek vatanseverler hep vardı ve var olacak. türkiye 80'lerden beri savunma sanayiine yatırım yapıyor, meyvelerini yeni alıyoruz. ak parti döneminde bir anda gökten zembille inmedi bu projeler, hatta zaman zaman ciddi darbeler aldı milli bilinç ile savunma sanayii üretenler. aha örnekler yukarıda.

    şunun da iddiasına varım, yönetimimiz eğer siyasal islamcı değil de gerçekten bilimsellik odaklı ve liyakata dayalı tercihler yapan bir yönetim olsaydı, biz bu seviyelere çok daha önce ulaşırdık. fetö yüzünden gecikmez ve kan kaybetmez, çözüm süreci rezilliğinde oyalanmazdık.

    en basitinden altay projesi iki yıl sürüncemede kalmaz, en sonunda proje yapandan alınıp* kamyoncu yandaşlara* verilmezdi, kendi amt üretimimize başlamış olurduk.

    ak partili arkadaşlar, müsterih olunuz. cumhurbaşkanlığı için en ciddi iki aday* da bu projeleri devletimizin olanca gücüyle devam ettireceğini defalarca belirtti ve geçmişleri de bu yönde çalışacaklarını kanıtlıyor.
    yükselen ve toplumda kabul görmekte olan dinamik adaylara yol açabilir; inşaat ekonomisinden ve israftan uzak, üretim ekonomisiyle, kaliteli eğitimiyle a'dan z'ye güçlü bir türkiye'yi birlikte inşa edebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap