• marmara üniversitesi illahiyat fakültesi öğretim üyesi kişi
  • "günümüzdeki en önemli meal çalışmalarından biridir" derken meal kelimesine gösterdiği ekstra ehemmiyet sayesinde tanınan sabah - atv ilahiyatçısı. büyük ihtimalle de karadenizlidir, hatta lazdır.
  • an itibariyle skyturk'te hayatının en tutarlı laflarını sarfeden bi adam bu.
    birazdan bozar heralde.
  • -şimdi hulki hojam hajjjjda (hac demek istiyor)... şeklinde başlayan konuşmalarıyla ceviz kabuğu'na en çok konuk olan insanlardan biri...
  • yurdumuzda mevcut bulunan bircok ilahiyat profesorunden cok daha bilgili ve gorgulu olan, medyaya kismen daha az yansimis ve medyada diger ilahiyat profesorlerine oranla daha az yerden yere vurulmus olan zat-i muhterem. marmara universitesi ilahiyat fakultesinde ogretim uyeligi yapmaktadir.

    kendisi katildigi bir programda mehmet nuri yilmaz ile karsi karsiya gelmis ve mehmet nuri yilmaz'in kelime edemeden agzi acik halde onu seyretmesine sebep olmustur. sahip oldugu bilgiye mehmet nuri yilmaz bile hayret etmistir sabahin o saatinde.

    halbuki kendisi karadeniz bolgesinde bir ilkogretim okulunda din kulturu ve ahlak bilgisi ogretmenligi yapmakta iken oradan kalkip yuksek lisans icin istanbul'a gelen okuma ve ogrenme merakinda olan bir egitimciden baska birsey degildir. siradanligi ve insanlara istek uzerine seyler soylemedigi icin bazi cevrelerce pek sevilmese de kendi dogru bildigi ve inandigi seylerden ogretmenlik yillarindan bu yana taviz vermemistir.
  • diyanet işleri başkanlığı, ''mushafları inceleme kurulu başkanlığı'' tarafından incelenerek basımına izin verilmiş ve doğruluğu kabul edilip resmi mühürle onaylanmış , 1993 çoğaltımlı kuranı kerim in diyanet mealine televizyondaki ceviz kabuğu programında ''saçma ve şirk dolu'' diyebilmiş nadir muhterem..
  • eğer isim benzerliği değilse, liselerde okutulan bir bilim tarihi ders kitabının yazarı ilahiyat profesörü.
  • trt 1'de ramazan programında inanç hayatı ile alakalı konuşmasını mahsun kırmızıgülvari tavırlarla anlatan, kamera değiştikçe objektife mahsun raconu kesen * , konuk olduğu prgramlarda sunucuyu kendisine bakmadığı için azarlayan *, yine katıldığı sempozyumlarda katılımcıları şamar oğlanı gibi azarlamak isterken komikleşen amca. bir de kuranı sayfalardan değil de cüzlerden takip edermiş
  • tefsir çalışması da yapan ve yanılmıyorsam 7 cilt tefsir yayınlamış olan ve devamını da yayınlayacak olan marmara ilahiyat profu. tefsir kitabı kendi yayınevi olan bayraklı yayınlarından çıkıyor.
  • yeni bir anlayışsın ışığında kur'an tevsiri adlı, sanırım ki hala ciltleri yayınlanmakta olan ciddi bir tevsir yazmış değerli hoca..

    hoca ki; anlattığımdan süphe duyarsanız beni susturun, kaynağını sorun diyerek o zamana kadar (aslında hâlâ da) diyanetin dayattığı birbirimizi sevelim, aile kutsaldır, komşulara ekmek verelim, hayvanları koruyalım, ormanları yakmayalım türünden yüzeysel vaaz ve hutbelere gayet analitik ve gayri dogmatik tavırlarıyla açılımlar sunmuştur..

    rizelidir.. şivesinde bunun etkisi evet vardır.. özellikle sinirlendiğinde daha çok ortaya çıkar.. doğru bildiği konusunda sert, bunu anlatırken yumuşak, yanlış gördüğü konusunda tavizsizdir ama açıklayıcıdır..

    cuma hutbelerine sık sık "diyanet bu hafta falanca konuda bir yazı göndermiş, şimdi ben bu konuyu kendi üslubumda size aktarmaya çalışacağım" gibi bir giriş yapıp, gerçekten de o konuyu hiç bir diyanet hutbesinin veremediği kadar akıcı anlatabilen bir hocadır.. öyle ki, diyanet hayvanları sevelim, annemizi öpelim, komşumuzla iyi geçinelim, yolda bir taş görsek kaldıralım ki sevap kazanalım türünden yaklaşımlarla ortalama türk insanı zeka seviyesini hedeflerken (ve tabii azıcık düşünebilen bir kitleyi de kendinden ve dinden soğuturken), bayraktar hoca konular arasındaki geçişleri, kur'an'dan verdiği örnekler ve sürekli sunduğu sureler arasındaki bütünleşik bağlantılar ile anlatımlarını güçlendirmiştir..

    böylece, aslında islam'ın modern türkiye'de nasıl sunulması gerektiği konusunda da değerli bir referans olagelmiştir; anlamak, sindirmek, özümsemek, araştırmak, üzerine düşünmek gibi kavramların uzağında olduklarından, sonuçta islam'dan çok şey eksiltip, onu evcilleştirerek sunanlar karşısında..
hesabın var mı? giriş yap