*

  • akıbetinin devrim arabaları gibi olmamasını dilediğimiz araçlardır.
  • adina burun kivirmak da dense "tamamiyla turk muhendisleri tarafindan uretilmis" diye bir ibare gordugumuzde sorgulamak gerekli, napalim biz erke donergeci gormus kusagiz, her seye oyle hemen inanamiyoruz.

    aramaya inanalim, metni okuyalim.

    "dörtkaşlı, türkiye'nin, cumhuriyet'in 100. yılında, kendi uçağını ve helikopterini yapabileceğini, uydusunu fırlatabileceğini, motorunu geliştirebileceğini, yazılımını yapabileceğini sözlerine ekledi."

    cumhuriyetin 100. yili kac eder? du bakalim 1923 + 100 = 2023 yani 13 sene sonrasi. yani neymis? o zaman yapabilirmisiz. yani neymis? su an yapamiyormusuz.

    eger "eskişehir'de kurulu tusaş motor sanayii aş'nin (tei) motor konusunda görevi olacak" cumlesinden su an, gunumuz kosullarinda %100 turk uretimi motor yapabildigimiz sonucunu cikariyorsaniz maalesef motor nedir bilmiyorsunuz, "dunyada ucak motoru ureten bir kac tane sirket var, ucak ureticisi sirketler motoru kendileri uretmiyorlar" bilgisinden de uzaksiniz diye eklemek zorunda kalirim. hep beraber uzuluruz.
  • devrim arabaları hakkında 50 yıldır "benzini bitti ehü ehü"den başka bir şey yazmayan basınımız herhalde bunun için de "insan öldürüyor bu! biz hep böyleyiz zaten. kafamız bir tek öldürmeye çalışır" geyiği yapacaktır muhtemelen. belki de saptıracak bir yönü olmadığını görünce hiç haberini yapmayacaktır. bilemiyorum.

    darısı ordumuzun insanlı hava araçlarının başına. amerika'dan düğmeye basıldığında kullanılmaz hale gelen yazılımlar yerine yerli yazılım kullanan hava araçlarımız olursa dünya hava gücü değerlendirmesine değerlendirmeye alınmaya başlarız. şu anda yazılım abd'den geldiği için türk hava gücü dünyanın en büyüklerinden biri olduğu halde varlığını değerlendirmeye bile almayan otoriteler var, ki bence bir bakıma haklılar.
  • ay itibariyle* test uçuşlarında 24 bin feet irtifaya çıkmayı başarmış olan medium altitude long endurance yerli iha.
  • bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kara cahilleri gösteren bir iha kendisi. daha 5 sene kullanılmaz dediği iha'lardan kale - bayraktar ortaklığında üretilen ait 120 adet mini iha, tsk envanterinde doğu ve güney doğu anadoluda 3 yıldır kullanılıyor. kendini küçük görmekten bıkmayan cahillerde burada salya akıta akıta saldırıyor. iha yapmayı çoçuk oyuncağı sanıyorlar. test, test, testmiş, çünkü tek tip iha var, minisi, taktiği, silah taşıyanı hep aynı bunlar. akp ye sallayacağım diye kendinizi rezil etmeyin.
  • mini iha (!) ların kralının d&r satıldığından habersiz bazı göt yalayıcılarının boş yere övünme hevesinde olduğu araç. ( mini iha dedikleri model uçağın hallicesi )

    soru basit beyler. tsk da heron veya predator/ reaper sekmentinde türkiyede imal edilmiş ve teslimi alınmış bir tane iha var mı.

    sizin o yağlama basının beş senedir yaptığı haberlere rağmen cevap:

    hayır mı.

    e o zaman devam edin biribirinize gaz vererek yalamaya. öyle daha zevkli demek ki.
  • boş konuşma konusunda uzmanları ortaya çıkaran mal mıknatısı araçmışta haberimiz yokmuş. d&r dan aldığı oyuncak ile bunu kıyaslıyor.

    hayatında hiç irtifa, gözetleme, yüksek çözünürlük,hava akımı, oto pilot, gece iniş kalkış duydun mu ?
    predator varmıymış sen predatorın bostancı sanayide yapıldığını mı sanıyorsun ? predator kaç yılda yapıldı sanıyorsun.

    sanırsın tsk'ya uçak değil limon satıyor herif, sen tsk alım süreci nedir biliyormusun ? tsk ihale açması, alım yapması ne kadar sürüyor biliyormusun ? . tsk çünkü 6 ayda alım yapıyor zeka fukaralarına.

    günümüz için artık basit teknoloji olan milgem bile kaç yılda yapılabildi. gerçek hayatı, gerçek ürünü o bilgisayar başında bol keseden attığın entryler gibi sanıyorsun herhalde. canlıya geçiş, deneme süreci, kime anlatıyorsam. bu kadar cehalet şaka gibi.
  • katar'a 10 adetinin satildigi (tanesi 250 bin dolardan) hava araclaridir. (mini tipi)

    katar'a teslim edilmisler, eylul 2014 ayinda, firma yetkilileri katar hava kuvvetleri personeline ucus egitimlerini vermislerdir.

    not: yukaridaki entrylere bakiniz. ilk tepkiler, aman uretileceginden supheliyim, aman goz boyama bunlar, aman yapsalar da ucmaz, cakilir, oyuncaklari yutturuyorlar saf koyun millete giib.

    arkadas, nedir bu ozguven yoksunlugu, nedir bu eziklik, nedir bu kadar kotumser olmak. size dul kalan anasi amcasi tarafindan sikilen insanlarin oldugu, fakirlerin hep ezildigi, parasi olanin herkese tecavuz edip, istedigini yaptigi, kotulugun ve karamsarligin heryerde oldugu bir dunyayi yansitan yesilcam filmlerini yasakliyorum. kendinize guvenin biraz yahu.
hesabın var mı? giriş yap