• bayram gelmiş neyime
    kan damlar yüreğime
  • bayram gelmiş neyime
    cep delik cepken delik
    bayram gelmiş neyime
    surat iki karış asık

    sadece bayramda mıdır
    benim yaşamaya hakkım
    bugün bile gülmüyor
    bayram olsa da yüzüm

    bayram geleceğine
    bana huzur gelseydi
    cüzdanıma hesabıma
    biraz para girseydi

    oric der ki ben bir bayram yanlızıyım
    bayramda bile durmaz yazarım gammazlarım
    şiire benzer entrylerde eteğimdekini dökerim
    bayram gelmiş neyime internette sörferim *
  • bayram'dan coook uzaklarda, her seyden habersiz, gelecekle didisirken mirildandigim ic burkan cumle...
  • bayramları hala yaşayabilen, özleyen, önem veren insanların bayramımızı tebrik ettiklerinde, kalplerini kıran ama içinde bulunduğumuz psikolojiyi de etkili biçimde aktaran söz.
  • bayram denen günler topluluğu, uzun bir süredir pek bir şey ifade etmiyor bana. en azından dini bir şey ifade etmiyor, ki bayramı bayram yapan da bu sanırım. bu sebeple bayram hakkındaki düşüncelerim genelde ''aa, tatil mi yapıyoruz? ne güzel!''den öteye gitmiyor...du.

    bu defa başka.

    insan inanmasa da; çocukluğundan biriktirdikleri anılar gelip dürtüyormuş meğerse yakasını. etrafından gördükleri hüzünlendiriyormuş alenen. yıllardır doğru düzgün bir araya gelemeyen aile; ki anne, baba ve abiden mütevellittir; nihayet aynı şehirde toplandıklarında ve ben yine muhtelif sebeplerden aralarında olamadığımda, çok pis koyuyormuş. ulan, kedim bile orada ya!...mahallenin bebeleri kapıyı çalar diye migros'tan salak bir kutu çikolata alırken ''gelmezlerse oturur kendim yerim. eheh!'' derken bile gülümsetemiyormuş yine de. canım da istemiyor zaten...babamın telefonda ''kızım; ben seni çok özledim. paran yoksa para göndereyim. yeter ki gel.'' demesi yetiyormuş sokağın ortasında ağlamaya. ah be baba! kıçı kırık bir uçak bileti parasını mı esirgeyeceğim sizden?! gelemiyorum işte...canımın ciğerimin msn'de ''beni seviyor musun hala?'' demesi tuz biber oluyormuş üzerine. sevmek ne kelime? bu ağzına sıçtığımın memleketinde senin gibi başka bir dost bulamadım ki ben.

    insanın elini öpecek bir babası, sarılacak bir annesi, sırtını yaslayacak bir abisi, dertleşecek bir dostu yoksa yanında; bayram bir halt ifade etmiyormuş. elinde salak bir kutu çikolatayla öylece kalakalıyormuş. normalde yalnızlığa karşı elli bin tane panzehir geliştirmişken yıllar içinde, kendini bu defa teslim ediyormuş.

    bayram gelmiş neyime...ymiş.
  • (bkz: gelirsen ekime gelmezsen sikime kadar) cuk diye oturdu galiba.
  • her bayramda kendi kendime tekrar ettiğim huzursuzluk durumunu özetler nitelikte durum. anne ve kardeşten iş dolayısıyla memleketten ayrı olmak, babanın, anneannenin, babaannenin, teyzenin, amcalarının, dedelerinin yaşamıyor oluşu. akrabaların, kuzenlerin arayıp sormamaları. kafana uygun seni seven birinin olmayışı. türkiyenin en büyük ve kalabalık şehrinde hayat mücadelesi vermek. bu bayramla ilgili olarak da tek başına ve yalnız, allah kabul ederse oruç tutmak(şakirt değilim). kimse kusura bakmasın bu bayram da bana çocukluğumun verdiği sevinci vermeyecek. her bayram gibi bu bayram da sıkıcı geçecek.
  • memleketinden bilmem kaç yüz km uzakta bir misafirhane odasında yalnız başına bir bayram sabahına uyanmışsın, telefonuna bayram msjları düşmeye başlar , canın sıkılır arayacağın insanları arar kapatırsın sonra telefonu atarsın bir kenara.

    sonra açarsın bilgisayarı muzik klasöründen kazancı bedih ' ten dinlersin bu parçayı ve kendi kendine dersin memlekete bayram gelmiş neyime
hesabın var mı? giriş yap