• ne kadar banal bir olay. kadın feminen duygularını kıllı, göbekli bir mahluk tarafından domine olmasına izin veriyor.

    tez taksimde eylem yapıla!

    büdüt: len manda edilmiş devletler gibi sizi sikene stockholm oluyorsunuz. el öpmek ne lan. bildiğin üstün olduğunu kabul ediyorsun. o ananın babanın elini öpmesi, keranede siktiği karıya karışmamasının sebebi ekonomik özgürlüğünün olmaması. tatlı... tatlı bişey arayan gelsin kadın anam baklava açtı yi.
  • her bayramda annemin de gerçekleştirdiği eylem. ardından da babam, annemin elini öper.önce babam, anneme; sonra da annem, babama harçlık verir. "sağ cebinden alıp sol cebe koymak" deyimini bize uygulamalı gösterir babam.
  • yine birilerinin zoruna gitmiş olan gelenektir. erkek kadının elini öpse '' oo centilmen'' falan denilir ama, sırf adettendir diye, bir şekilde bayram seyran dinle örtüşüyor diye milletin zoruna gitmiş, vallahi hayret. ne oluyor yani öpünce ? feminizm damarları kabaranları anlamıyorum da, bir de öğğ kaka iğrenç bana manal diyenler var ortalıkta atılmış, onları daha bir anlamıyorum.

    o geleneğimiz pis, at, bu geleneğimiz kaka, beriki banal diye diye özümüzden uzaklaştık gidiyoruz zaten. '' oğluum, avrupa'da paskalya'da kadınlar sembolik olarak kocalarının ellerini öpüyorlarmış'' desek, oo harika nefis olurdu.

    kadın erkeğin elini sembolik olarak öper, çünkü o evi koruyan odur. sen nereni yırtarsan yırt, o evin direği erkektir. bana laga luga yapmasın kimse. ha, boş beleş, karısının kızının elindeki parayı alıp yiyen, kendi kahvede, orada burada göt yayan tiplerden bahsetmiyorum elbette. nezih, doğru düzgün ilerleyen ilişkilerden bahsediyorum. öyle adama anca uçan tekme atılır, eli meli öpülmez o ayrı tabi.
  • buyuklerin elleri opulur. sosyal statu olarak kadinin kocasinin elini opmesi direk 'sen benden buyuksun bey' anlamina gelir. halbuki evlilik en azindan statu olarak esitlik uzerine kurulmalidir.

    tabii ki 'erkek > kadin' anlayisinin cok normal oldugu eski zamanlar icin gayet normal bir davranistir. ancak bugun 'gelenek' bile diye devam ettirilmesi kabul edilmemelidir.

    o zaman 'gelenek' diye erkek kadini dovsun, yok gelenektir diye kadin evde otursun disari cikmasin. ne lan bu.
  • (bkz: bdsm)
  • beynini örümcek ağları kaplamış koca tarafından saygı gösterisi olarak algılanan davranış.

    hayır el öpmek zaten büyüğün küçüğe dayattığı bir ego tatmin etme yöntemiyken, bir kadının kocasının elini öpüp alnına koyması da neyin saçmalığı? özellikle el öptürmeye meraklı insanlardan bahsediyorum, hani şu otomatik modda hemen elini öptürmek için uzatanlardan. neyi dayatıyosun lan sen bana o geri kafanla? yaşlısın diye senin o pis elini öpmek zorunda mıyım? sokarım senin bayramına da, geleneğine de, göreneğine de...

    ayrıca sözlükteki gelenekçi görenekçi geçinen yaşlı tayfa da bilmeli ki o eski bayramlar hiç gelmeyecek, çünkü yeni nesil sizin sikko adetlerinizi hiç sevmedi ve sevmeyecek. bunlar son bayramlarınız doya doya el öptürün yani ona göre. ahahaha.

    tamam, evet, isteyen istediğini yapar, isteyen istediğinin elini öper, kişisel bir karar. aynı şekilde saygı duymak zorunda değilim bu da kişisel bir karar.
  • gayet şirin bir gelenek. öyle geleneklerle alakası olmayan birisiyimdir ama bu geleneği seviyorum. ama birgün evlenirsem karıma bunu yapması için baskı yapmam.
  • genç neslin seksen kuşagı ve sonrasındaki bayanların pek uygulamadıgı bir öpme, harçlıktan mahrum kalıyorlar o ayri bi magduriyet.
  • bayramda büyüklerin elleri öpülür, ülkemizde de erkek olan eşler kadın olanlardan (karı-koca dememek için yapılan maymunluğu örnekledik) büyük olduğu için, çıkış noktası yaşça büyüklerin elini öpmek olabilir, kimbilir.
  • güzel bir gelenektir. ama buradaki bazı tomurcuklar tarafından hede hüde edilmektedir. manyak mısınız la siz. 'feödöl bör gölönöktör höhöhöhö'. ulan insan her şeye karşı çıkar mı lan. insanda bu kadar kompleks olur mu ya. yakında yok erkek kapıdan önce çıktı istemezük dersiniz, yok erkek namaza gidiyor biz niye gidemiyok istemezük dersiniz. bunları da beklerim sizden. örümcek kafa diyorsunuz ya örümcek kafa sizsiniz.

    el öpmek saygı ifadesidir. ki islamda büyüklerin eli saygıdan öpülür sosyal statüden veya paradan puldan değil. batılı sikkolar yapınca 'ooo ne güzel' doğulu insan yapınca 'auvvv' ne auvvv lan. bir bu kadının mağduriyetinden bir de ak parti mağduriyetinden kurtulamadık arkadaş. bir de pis eli yok bilmem ne diyor. nerden biliyorsun adamı takip mi ediyon.

    evin direği erkektir. bu böyledir. kadın da bir saygı ifadesi olarak elini öper kocasının. zaten 363 gün kadın erkeğe yapmadığını bırakmıyor, 2 gün el öpünce çıngırdamaya başlıyorsunuz. benim annem babamın her bayramda elini öper, ninem de yapardı, yengem de yapıyor. en büyüğünden küçüğüne durum böyle. ve hiçbir kadının el öptüğü için kocasının ona üstünlük tasladığını görmedim ki taslıyorsa da adam değildir öpmeyin zaten. her bayramda herşeye karşı çıkacağınıza biraz adam olun geleneğinizi göreneğinizi devam ettirin. her islami günde burada yeşerip laf yetiştiriyorsunuz. gidin et yiyin şeker yiyin harçlık alın el öpün lan.
hesabın var mı? giriş yap