• çok doğru eskiden hep olan bir şeydi, siz görmediniz diye hiç olmamış bir şey olacak değil. hala birçok evde veriliyor türk kahvesinin yanında likör. bu alkol düşmanlığı nedir ya. alkole karşı olan duruşunuzu keşke onurlu ve şerefli olmak için de kullansanız.

    edit: alla nostra buona fortuna adlı çaylak arkadaşım hatırlattı çok da güzel oldu. böyle bir şey yok diyorlar ya 20 yıl önce çekilen bizimkiler dizisindeki şu sahneyi izleyebilirsiniz. yani bayramlarda çok eskiden beri likör veriliyor. bunun müslümanlıkla da alakası yok tabi ki zaten onu kastetmediğim de açık gelen mesajlara istinaden yazdım bunu. bir gelenek olmuş bu olay hepsi bu. zaten ülkemizde bir ton saçma gelenek var ama bu gelenek niye battı insanlara anlamadım. istemeyen içmesin bu kadar basit. zorla içiriyorlar sanki.görsel sebastian de morra nickli çaylak arkadaş gönderdi bu reklam görselini de. herhalde artık kimse bayramlarda böyle bir şey yok diyemez*
    bir video da dorkkoytnickli yazardan geldi bu da avrupa yakasından
  • evet vardı eskiden böyle bir adet, bayramlarda misafire muzlu, naneli vs likörler ikram edilirdi, likör bardakları olurdu özel. tatlı olurdu bu likörler aynı zamanda.
    bugün bunun yadırganır olması gerçekten ibretlik.
  • gelenek olabilir. siz hic yasamadiniz diye boyle bir gelenegi yok sayamazsiniz. ben de boyle bir gelenege sahit olmadim fakat olayi soyle bir hikayeyle orneklemek istiyorum.
    bir koy var ve koyde her bayram buyuklerin elleri opulup suratina tokat atiliyor. bu sirada siz bir bayram nasil oluyorsa koyde kaliyorsunuz ve size boyle bir gelenegin oldugundan bahsediliyor. bir aksam once sizleri guzelce agirlamis karnini doyurmus ve misafir etmis insanlara da "bacagimi sokarim boyle gelenege" diyebilir misiniz?
  • evet anneannemin likör ikram takımı vardı, sigara ikram kaseleri..
    likörü şişeyle kafaya diktiğini zanneden yazar beyanı.
    bilmediğiniz tanık olmadığınız her şeye yok demek büyük rahatlık olsa gerek.
  • benzin istasyonlarından bira alınabilen günlere denk düşer.
    aynı zamanda hörgücüne konulan sigaraları götünden çıkaran tahta deve figürü dolu evlerin olduğu zamanlardan da hallicedir.
  • olan gelenektir.

    çocukken likörlü çikolatayı tam ağzıma atacağım anda dindar olmayan sülalemin dindar babaannesi elime vurup çikolatayı düşürmüştü: ''içkili o içkili! büyükler için'' demişti.

    ayrıca sigara ikram kaseleri de 80lerin sonunda çok yaygındı. dindar komşularımızda bile olurdu. hatta onlar kullanmasa bile likör bardaklı setlere sahiptiler. süs olarak durmasını bile severlerdi.

    poşetlerle oradan oraya koşturan çocuklar, bir evde rast gelen sayısız akraba ve komşu, zır zır çalan telefonlar... tüm şehirde bir curcuna olurdu ki, sorma gitsin..

    2000'lere kadar afgan-paki gelenekleriyle yaşayıp kendi mahallesinden çıkmayanların ve sonrasında akepe tarzı dindarlıkla yoğrulup her şeye düşmanlık besleyenlerin bilmediği şeyler tabii...

    ilgili dönemde özal'ın bir haberi: görsel
  • bilindik bir gelenek.
    özellikle şeker bayramında kahvenin yanında ikram edilirdi.
    çocukken en önce likör ikram eden akrabaları ziyaret etmek isterdim.
  • hayatı kendi gördüklerinden ibaret sanan bir çomarın şaşırdığı, gelenek diyenlerede bacağını sokacağı durummuş.

    mal oğlu mal, senin bayram geleneklerinle arap gelenekleri aynı mı bir bak. sivas'da ki bayram geleneği ile mardin'de ki aynı mı bir bak? google'a bile yazsa binlerce sonuç çıkaracak bir gelenek için gelip buraya başlık açmış cahil.

    ulan dünyanı sadece siz yaşıyormuş, siz biliyormuş gibi görüp yorumlamıyor musunuz, hepinizin köküne kibrit suyu dökmek lazım.
  • eskiden vardı, ama bir gelenek haline gelemeden yok oldu.

    suni bir adetti, evde ayakkabı ile gezmek gibi. sonu da olması gerektiği gibi oldu.
  • bayramlarda olması çok saçmadır.
    dini bir bayram olmasına rağmen haram bir nesnenin ikram edilmesi çelişkili bir saçmalıktır.
hesabın var mı? giriş yap