• istanbul'un cezaeviyle tanınan semti doğduğum ve büyüdüğüm yer.
  • içinde 2 tane spor kompleksi barındıran istanbul semti
  • istanbul sanayisinin kalbi sayilabilecek semt.
  • istanbul'un tornacı cenneti.
  • büyük istanbul otogarı'nı sınırlarında barındırdığı halde otogara en yakın semt merkezinin ve otogarınkinden bir sonraki metro istasyonunun adı esenler olması sebebiyle otogara sahip çıkamamış olan ilçe.
  • sinirlari icerisinde devasa bir enginar heykelini barindiran ilce.
  • eski adi sagmalcilar olan, ancak 1960 larda yasanan kolera salgini sirasinda karantinaya alinan bir semt oldugundan halkin gozundeki kotu imaji silmek icin adi bayrampasa olarak degistirilen, persembe gunleri istanbulun en buyuk meyve-sebze pazarina ev sahipligi yapan ilce
    not: kolera salgini mimar sinan tarafindan insa edilen su kanallarina ilcede yapilan fabrikalarin her turlu atiklarini atmasi sebebiyle meydana gelmistir
  • bayrampaşa
    nüfus: 240.427 (1997)

    istanbul’un avrupa yakasındadır. doğusunda eyüp, güneyinde zeytinburnu, batısında esenler, kuzeyinde gaziosmanpaşa ilçesi vardır.
    bayrampaşa, özellikle 70’li yıllardan itibaren hızla gelişmiş bir semttir. 1950’lere kadar bağlık bahçelik bir mesire yeri olan bu yörede 1927 yılında gelen bir grup balkan muhaciri bağcılık yapmış, yöredeki bağlar numune bağları adıyla şöhret bulmuştur.

    bayrampaşa ilçesinin bulunduğu kesim, 1980’lere kadar “sağmalcılar” adıyla tanınıyordu. 1970 yılında, vaktiyle mimar sinan tarafından istanbul’a su sevki için döşenmiş olan kanallara yeni inşatların kanalizasyonlarının bağlanması sebebiyle kolera salgını çıktı. bir süre sonra sağmalcılar adının ‘kolera’ ile meşhur olduğu düşünülerek semte bayrampaşa adı verildi.

    yeni otogar ve hafif metronun bayrampaşa, sağmalcılar ve kartaltepe istasyonu bu ilçemizin sınırları içindedir. yüzölçümü 8 kilometrekaredir. altıntepsi, cevatpaşa, ismetpaşa, kartaltepe, kocatepe, muratpaşa, orta, terazidere, vatan, yenidoğan ve yıldırım adlarında 11 mahallesi bulunmaktadır.

    maltepe askeri hastanesi, ilçede bugüne kadar gelmeyi başarmış ön önemli tarihi yapılardan biridir. kanuni sultan süleyman döneminde mimar sinan tarafından inşa edilen su terazileri ve su maslaklarından çok az iz kalmıştır.
hesabın var mı? giriş yap