• ülkemizde rastladığım çok tuhaf alışkanlık...

    cahil ve görmemiş ailelerde rastlanır sanırsam...

    mesela bunlar eve gelen tiplere dahi bebeği göstermez, tül veya benzeri bir şeyin içine koyarlar, fakat yine de göstermezler...

    fotoğrafını çekerler, yüz kısmına smiley falan koyarlar, çok garip...
  • dışardalarsa rüzgardan korumak için yapılan bir eylemdir. başka türlü yapılanların tamamı nazar inancıyla örtüşmektedir.
  • 2 aylık bebek sahibi olarak benimde garip bulduğum davranış biçimi..
    eşimin ailesi aman nazar değer diye bebeğin yüzünü tüm sosyal ortamlardan sakladı.. "nazar değer " konusunun dinsel yanında bilimsel bir açıklaması da varsa inanacağım.. hatta din eksenli bile olduğunu düşünmüyorum..
    ne yani!! şimdi danimarka da doğan bir bebeğe örf ve adetlerinde olmadıklarından dolayı yüzünü gizlemedikleri için devamlı nazar mı değiyor? bu mudur ?
  • nazar korkusundandır diye tahmin ettiğim olay.
  • ortak facebook hesabı açan çiftlerde ya da güllü böcekli "cumanız hayrolsun inşallah allah cc razı olsun" tarzı paylaşım yapan hafif şişman dindar arkadaşta görülme olasılığı yüksek olay.

    bir arkadaşım var, sanırım ya kardeşi ya abisi ya ablası artık neyse, ondan da bir yeğeni var. belli çok seviyor çocuğu. birkaç yıl önce foto koymuş ve akabinde hemen kaldırmıştı. annesi ve babası istememiş fotonun ulu orta görünmesini.

    bu da gariban gariban her gittiğinde "canım yeğenim :)))", "dayısının gülü :))))))", "amcalık başka şey :)))))))" tarzı paylaşımlar yapıyor. bakıyorsun ne foto ne başka bir şey. kendi kendine yazıyor çiziyor. üzülüyor insan haliyle.

    çocuğun suratını gizlemek nedir yav? milletin işi gücü yok "ay hatice'nin kız çok güzel doğmuş" deyip nazar mı değdirecek? nazar nedir? facebook fotosu üzerinden wireless nazar gönderimine inanmak nedir yav? konya'daki adam benim çocuğumun facebook'a koyduğum fotosuna bakınca benim çocuğuma nazar değiyorsa böyle sistemin halısına işerim ben.
  • cahilliktir
  • sadece türklere özgü olmayan bir durumdur.

    italyan ve sihirbazlık yapan bir arkadaşım var. kendisi birkaç ay önce baba oldu ancak hala bebeğin yüzünü fotoğraflarda smiley koyarak gizliyorlar. nedenini henüz sormadım. merak da etmiyorum.
  • çocuğunun fotoğrafını gösterip göstermeme kararı tamamen ailesine kalmışken, sosyal medya gizli kanunları sayesinde tüm takipçi, arkadaş, kullanıcı her neyse üzerlerinde bu konuda da yorum yaparak, itip kakalım, laf sokalım, iğneli durum sözleri yazalım, onlara çomar diyelim, deme hakkı buldukları durumdur.

    ayrıca bu tipler, bebeğinin her hareketin saniye saniye paylaşanlara da "vay görmemiş oğlu görmemiş", "görmemişin bir oğlu olmuş, çekmiş çükünü koparmış" şeklinde yorum yapmayı da kendilerine hak görürler.

    peşin not: çomar değilim.
  • bir tanıdığım yeni doğmuş bebeğini görmeye gelenlere göstermedi bebeğini! hasbaaaammm.
    hijyen, sağlık başka bir şey onu anlarım. ama nazar değecek diye çıkarmamak nedir? inanıyorsan okursun felak ve nas surelerini, oldu bitti.

    sabah sabah aklıma geldi şimdi. zaten karıya gıcığım. yaptığı harekete bak! hasbaaaaaaammm
  • rüzgarda vs dışarıda yapılan örtünmeyle ilgisi olmayan sapıklık...

    bu görgüsüzler mesela evde mevlit yapıyor... o kadar insan kalkmış, gelmişler...

    oda ne, bebek tülün arkasında...

    yalandan bir sepeti tülle kapatıp " içinde bebek var " deseler millet yutacak durumu yani...

    ayıp...

    bebeğini sizden gizleyen akrabanız veya arkadaşınız varsa kalkın gidin o evden...

    bir daha görüşmeyin...
hesabın var mı? giriş yap