• samsun'da olmamasıyla şaşırtmıştır.
  • orospu çocukluğu değildir. yaşadığı travmayı veya ruh halini anlamak ve yargılamak bize düşmez, zor bir hâldir.

    edit: imla.
  • kendisi nasıl bir ruh hali içindeydi bilemem ama o bebeği öyle atılmış halde görenlerin de artık psikolojileri falan batmış durumdadır.

    bir şekil cinnet geçiren kadın.
  • annelik içgüdüsünün ne kadar kuvvetli olduğunu ve annelerin evlatlarını korumak için neler yapabileceğini bi' düşünün. şimdi de, bu kuvveti yerle bir edebilecek kadar kuvvetli başka bi' güç düşünün;

    tutucu toplumun hepimizin üzerinde kurduğu baskı.

    şimdi asıl suçluyu bulalım pek sevgili kaypak halkım.
  • lohusa kadın ile yeni doğanı yalnız bırakmayan anneanne, babaanne ne işe yarar şimdi anlaşılmıştır sanırım.
    bütün gelenek, görenekler tü kaka değildir. yüzlerce yılın tecrübesini yansıtır çoğu zaman. elbette her yeni anne çocuğunu camdan atmaz ama çoğunun stabil olmayan bir psikolojiye sahip olduğu yaşayanlara, gözleyenlere malumdur.
    çok üzücü olay, çok üzücü.

    düzeltme notu: editörüm misafirhavlusu'na teşekkür ederim.
  • kürtajı yasaklayan ve yasaklanmasını savunanların boynunadır bu işin günahı. ne bok yiyeceğini bilemez kız, kürtaj yaptırsa yaptıramaz, bebeği alsa götürse eve götüremez. lohusa döneminde yeni doğum yapmış, kan kaybediyor zaten. ne bok yiyeceğini şaşırmış. bütün duyguları birbirine girmiş. bu çocuğu bu kadının rahmine saplayan esas oğlanımız yani esas orospu çocuğumuz ortalıktan kaybolmuş. ulan hangi birinden bahsedilir ki... kıza sıra çok zor gelir yani küfür etmek için.

    o çok inandığınız allah vardır umarım diyorum. ben cehenneme gideceksem gideyim inanmadığım için. ama sizin gibi şerefsiz yobazlar da bu günahlarla yansın. sizin gibi şerefsizlerin de bir yerden çekmesi lazım bunun cezasını.
  • hiç bir şekilde yargılanmaması gereken insan. yaşanan bu tür olaylarda toplum kendine dönüp sorgulamalı, 'bir insan doğurduğu çocuğu durduk yere altıncı kattan atar mı' bunun nedenlerini bulmak lazım. ne yaşadı bu insan, ne yaşatıldı. ama ne desek boş, kendini toplumun üstünde gören ekşisözlük ahalisi hemen başlamış orospu demeye. bir garip ülke burası mazlumun suçlu görülüp linç edildiği bir yer maalesef.
  • yine çelişkilerle örülmüş bir linç girişimine uğrayan akıl sağlığından kuşku duyulacak bir annenin kaçışı. çocuğuna "piç", kendisine "orospu" damgası vurulacak diye kim bilir nasıl bir kandırmaca ile şu noktaya sürüklendi anlamak zor değil. bir erkeğin belki bir süreliğine sevgilisi, belki eğlencesi, belki sözüm ona "fuck buddy"si... neden olamaz mı fuck buddy'si. yapmayın canım, siz değil misiniz ahali burda fuck buddy ilanlarına yazıp çizen? niye ayıpladınız ki. çelişkiler, çelişkiler...

    çocuğunun babasız olduğunu duyunca çocuğa "piç" anasına "orospu" diyecekler vicdan yapmış ekşi'de, ekşi ekşi duygusallaşmış efendim.

    iki yüzlülüğünüze çişimi yaptım.

    afiyet olsun.
  • (bkz: yeni doğurduğu bebeği 6.kattan aşağı atmak) isimli başlıkta paylaştığım şeyin aynısını paylaşmak isterim.ek olarak hayatta hepimizin başına her şey gelebilir. yargılamak kınamak doğru olmayacak ama bu başka bir şey. bu minicik bir bebek, çocukken suda boğduğumuz kedileri, şişirip patlattığımız kurbağaları düşününce bile içimiz yanıyor çoğumuzun. bunun hiç bir psikolojik açıklaması olamaz. toplum baskısından çekinebilir, ailesinden korkabilir ama bu cinayet işlemesinin mazareti olmamalı..

    doğurup çöpe atanı da var bu orospuların. ulan madem bakamayacaksın ya da ana olamayacaksın neden en baştan amına sahip çıkamıyorsun. hadi bir kaza oldu diyelim bunun kürtajı var. hadi onu da geçtin farkedemedin, aldıramadın öldürmen mi gerek be vicdansız! o bebek kucağında masum masum uyurken ya da ciğeri patlarmışcasına ağlarken için hiç mi cız etmedi? hiç mi ben ne yapıyorum demedin?

    zaman zaman hepimizin psikolojisi bozulmuş saçma şeyler yapmışızdır. birilerini kırmış, sabahlara kadar içmiş ya da birkaç gün eve gelmemişizdir. en büyük kavgalara girmiş, kendimize zarar vermişizdir. hepsine kabulüm. ama anne olmak başka bir duygu olmalı,başka meziyet olmalı.en büyük günahları işleyip, onları utandıracak bir milyon şey yapıp, yinede evladını göğsüne basan anaların hikayesi ile dolu bu memleket. annemin bir lafı vardır; itler de ana olmasın diye.. bir it kadar bile olamadın dedirten bir vahşettir benim gözümde..
hesabın var mı? giriş yap