• öncelikle şunu belirteyim ki başlığın öznesi kasıtlı olarak anne seçilmiştir. linç etmek ya da etmemek sizin elinizde.

    linç girişiminde bulunacaklara tavsiyem :
    "doğada yavrunun nasıl besleneceğine annesi karar verir." *

    dün vegan bir kadın twitter'da bebeğinin fotoğrafını paylaşıp vegan beslediğinden bahsetmişti. keşke kadına yapılan lincin feci boyutunu görseydiniz. neredeyse alçaklığa varan sözlerle doluydu. kadıncağız kafaya takmadı hatta en sertlerini dahi rt'ledi.

    benim takıldığım konu linç edenlerin neredeyse tamamının erkek, hatta birçoğunun anonim hesap olmasıydı. hesapları incelediğimde ise bu kitlenin çoğunluğunun sert bir şekilde mevcut iktidara karşı durduğunu gözlemledim. nereye geleceğim.

    hani siz diyorsunuz ya yok rte bizim yatak odamıza giriyor filan diye, ulan sen de insanların mutfağına giriyorsun. üstelik iktidar diliyle konuşarak linç ediyorsun.

    bir tanesi şöyle diyor; "olmaaaaz iyi o zaman 5 yaşındaki çocuğa annesi kara çarşaf giydirsin"

    bak bak lafa bak "olmaaaazz" diyor. cürete bak. siz kimsiniz lan!!!

    aklıma erkan can'ın muhteşem lafı geliyor : "ulan sormazlar mı bu şehrin zaptiyesi siz misiniz diye"

    nerde kalmıştık : yavrusunun nasıl besleneceğine "anne" karar verir.

    umarım bu başlığa twitter'daki gibi rezil bir tepki oluşmaz.

    edit 1 : arkadaşın biri kendince olayı; annenin bebeği emzirmediği şeklinde anlamış ve linç etmeye kalkmış. allah akıl fikir versin ne diyeyim. anne kendi çocuğunu tabi ki kendi sütüyle besleyecek. süt zaten o bebeğin hakkı.

    mühim edit : tavsiye ederim. earthlings
  • aynı zamanda bebeğini emzirmeyen annedir. emzirdiği anda hayvansal gıda vermiş olacak çünkü.
  • 10 yıl soñra soñucunuñ ne olduğunu bildirmesini beklediğim annedir. belki bildirmesine gerek kalmadan direk haber olup bu başlığa düşecektir, kim bilir.

    (bkz: at fava bekle)
  • besin'le fikri kıyaslayan kafaların "sorumluluk annesindeeeeee" diye kendini parçaladığı olay. annenin hakkıymışmış. nerde bebeğin hakkı ? gelişimini dana gibi yiyerek tamamlamış öküzler vegan olmak istiyor diye bebeklerinin suçu ne?

    doğurdu diye kendini ilah sanan bi grup kadın var, ne yazık ki. amk dünyadaki ilk çocuğu doğurmuş gibi o benim o şöyle olacak piyano çalacak gazeteci olacak italyan lisesine gidecek 865 anadili olacak tayfası. bi rahat bırakın şu çocuklarınızı artık.
  • --- spoiler ---

    benim takıldığım konu linç edenlerin neredeyse tamamının erkek, hatta birçoğunun anonim hesap olmasıydı.
    --- spoiler ---

    anonim twitter hesaplarının cinsiyetini anlayabilme süper gücüne sahip bir yazar tarafından açılan başlık.

    evet doğada yavrunun nasıl besleneceğine anne karar verir. hatta isterse beslemez, yavru ölür gider. bu durumda annenin de bir sorumluluğu olmaz. lakin, medeniyet bazı durumlarda bize hayvandan farklı davranmayı zorunlu kılıyor.

    yani nasıl çocuğunu emzirmediği için öldüren anneye veya çocuğuna süt yerine çay içiren anneye tepki gösteriliyorsa demek ki 'yavrunun nasıl besleneceğine anne karar vermez.' henüz hukuktan, kanunlardan haberi dahi olmadan, 21. yüzyılda hala doğayı referans göstererek birtakım davranışları aklayabileceğin düşünen insanlarca savunulur.
  • çocuk istismarıdır.
hesabın var mı? giriş yap