• 1- öncelikle bebek sahibi olmak. (bkz: yapma ya)
    2- eşiniz hamile kaldığında bebek mağazasına koşmamak (ara: hıyar)
    olur da koşarsanız 3 ay sonra allah göstermesin bir düşük durumu ya da bir sıkıntı olduğunda o bebek arabası size üzüntü verir. ya da bebeklerinizin ikiz, üçüz, vs. olduğunu öğrenirseniz ikiz bebek arabalarından almanız gerekeceğinden yazık olur eldeki arabaya. aynısından bir tane daha alırım derseniz ben de evde hizmetçi ve uşaklarınız olduğunu düşünürüm ki bir tane bebek arabasını idare etmek, taşımak yeterince zorken siz bir de ikinciden bahsediyorsanız durum bu demektir. inşallah her şey yolunda giderse de 9 ay sonra doğacak bebek için şimdiden bebek arabası almak hem fiyat açısından dezantajlı olacaktır (zira emin olun her 3 ayda bir yeni model çıkarttıklarından eski modeller ucuzlar) hem de fonksiyonellik açısından sizin aldığınız modelin gelişmiş özellikli olanları çıkacağı için üzülürsünüz. ha derseniz ki para benim değil mi, evet ama bu seçenekte kötü olasılıkları gözönüne alarak yine de almayın derim.
    3- mümkünse doğumdan 1 ay önce alınacak marka/modele karar verilerek doğumdan 1 ay sonra eğer çok özel, farklı bir model çıkmamışsa gidip alınması.
    bazı anne babalar olur da dışarı çıkmak gerekirse, ya da bir sahile iner hava alırız, çocuk için de yararlı olur düşüncesiyle hastane çıkışı bebek arabasının hazır bulunması gerektiğini düşünüyorlar. yapmayın, hem kendinizi hem çevrenizi üzmeyin. okul okumuş bireyler olarak saçmalamayın lütfen. hastane çıkışı paparazzilerden kaçarcasına bebek üşümesin diye elden ele arabaya alınıyor zaten, kaldı ki doğum dediğimiz olguyu kadın gözüyle anlayamasak da anlamaya çalışalım. 2 gün önce doğum yapmış kadına "hanım kalk giyin de seni bi gezmeye götüreyim, doğumu kutlarız" denmez, denemez. en azından 2 hafta evde olacağınız ve sonrasındaki iki hafta için de acaba çocuğu çıkartmasak mı diye kararsız kalacağınız için doğum sonrası 1 aylık bir tampon süre yine bebek arabasının alınması için hesaba katılmalıdır. ha derseniz ki para benim zevk benim, ben bebek arabasını alıp sabahları boş bebek arabasıyla sahilde yürüyüşe gideceğim, para sizin keyif sizin...
    4- görmeden ve test sürüşü yapmadan bebek arabası almayın.
    katalogdan ya da 22 inç lcd ekrandan 360 derece döndürerek incelediğiniz bebek arabalarına aldanmayın. kaldırın kıçınızı ve bir mağazaya giderek bir çok markayı incelemeye çalışın. mağazaya eşinizle beraber gidin. yalnız değil, ya da sadece eşinizi değil, beraber gidin. bu neden önemli zira eşinize göre siz bebek arabasını daha az da kullanacak olsanız, kullandığınız noktada ergonomik tasarımının size uygun olmasını test edin.
    *eşiniz 150 cm ve siz 180 cm iseniz tutma kolu uzayan bir model almanızda fayda olacaktır.
    *arka tekerleklerinin arasında bar bulunan modellerde bebek arabasını sürerken ayağınızın o bara çarpıp çarpmadığını test etmek gerekmektedir.
    *bebek arabasına takılacak olan ana kucağı/oto koltuğunun rahat takılıp takılmadığının test edilmesi gerekmektedir.
    *katlanması ve açılmasının test edilmesi gerekmektedir.
    *sadece kendinize göre değil eşinize hatta belki bakıma yardımcı olacak anne/kaynana/dadı görüşleri bile önemlidir zira sizden çok onlar o arabayı kullanacaktır.
    5- anlamadığınız konularda kafa yormayın. bebek arabasında kullanılan kumaş, kemer, tasarım, ek parçalar vs. vs. bunlara kafa yormayın. bırakın bu konuları sizden çok daha iyi bilen ve araştırmayı seven eşiniz halletsin ve görüş belirtsin. bunun rengi çok güzelmiş illa bu olsun diye bebeği terletecek bir kumaşa sahip arabada diretmenin alemi yok.
    6- en pahalı bebek arabasını ya da en ucuz bebek arabasını almayın. ortada bir model beğenin. beğendiğim model en pahalısıymış diyorsanız düşüncelerinizi tekrar gözden geçirin, bir yerlerde hata yapıyorsunuz demektir. ben de ferrari, lamborghini sahibi olmak isterim, bunların üstüne araba tanımam ama bindiğim araba en fazla c-d segmentinde bir araba olacaktır. en pahalısı buysa en iyisi de budur düşüncesine kapılmayın. kapılanları uyarın. aman canım, 4 teker bir de sepet, hepsi aynı değil mi düşüncesine de kapılmayın. 5 bin tl ye bebek arabası olduğu gibi 150 tl ye de bebek arabası var. iki uçtan da uzak durun. marka adı yabancı olduğu için hiçbir bebek arabasına sempati duymayın. marka adı yabancı olsa da ürün türk malı olacağı gibi (ki burada türk malının kalitesiz olduğundan değil, yabancı marka yabancı ülke demek değil konusunu vurgulamaya çalışıyorum) marka adı yabancı olduğu gibi ürün de yabancı olsa da aslında o ürünün ülkesinde ne kadar tırt bir marka olduğunu bilebilmek için araştırma yapın. yabancı diliniz varsa kullanın. 1 kaynaktan değil, 3-5 kaynaktan karşılaştırma yaparak ilerleyin.
    7- araç sahibiyseniz bebek arabasının katlandığında hangi ebatlara geldiği, bagaja ne şekilde sığabileceği, tatile giderken daha da yer kaplamaması için ekstra olarak parçalarının çıkıp çıkmadığı konularına odaklanın. araç sahibi değilseniz bebek arabasının toplu taşıma araçlarına binerken kaldırılması, indirilmesi, taşınması gibi konuları gözönüne alın.
    8- iskeletin kalitesine dikkat edin. elinizle sıktığınızda bükülen bir iskelet varsa muhtemelen 150 tl lik modellerden bakıyorsunuzdur. bebek arabasının dengesini ölçün, özellikle 3 tekerlekli model alacaksanız denge konusunu iyice test edin.
    9- tekerleklerin hareket kabiliyeti, esnekliği konularına önem verin. fren mekanizmasını inceleyin. şahsi tavsiyem elden fren mekanizmalı modellerle ilgilenin.
    10- birden fazla çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız pembe ya da mavi yerine beyaz, sarı gibi iki cinsin de kullanabileceği renkte bir bebek arabası alın. aldığınız bebek arabasını ikinci çocuğunuz da kullanacakmış diye düşünün ve rengine, kalitesine ona göre önem verin ki diğer çocuğunuz doğduğunda tekrar kullanabilesiniz. bende para çok yenisini alırım derseniz yapmayın, yazıktır. dünyada aç, susuz milyonlarca insan var. biraz tutumlu olun. israf etmeyin. o bebek arabasına verdiğiniz/vereceğiniz paranın türkiye şartlarında 2-3 kişilik asgari ücrete denk geldiğini, afrika şartlarında ise 40-50 kişinin 1 aylık yemek masrafı toplamı olduğunu hatırlayın.
  • 1- renk : alışveriş merkezlerinde bebek arabalarıyla gezenlere bakın. çoğu arabanın kırmızı-siyah olduğunu görürsünüz. herifler ac milan taraftarı olduğundan değil. kırmızı-siyah çocuk arabalarında en popüler ve en iyi unisex renk kombinasyonu. sonraki çocuğun cinsiyetine her türlü uyar.

    2- araba hafif olmalı. arabayı kadın itmek zorunda kaldıysa bu şart. ana kucağıyla ortalama ağırlık 8-9 kg eşiğini geçmemeli.

    3- her yerinden katlanabilir olmalı ki olası bir seyahatte bagaja falan sığsın.

    4- 5-6 aydan sonra ana kucağı ile işiniz bitiyor. büyümüş olan bebek ne sığar, ne de sığsa taşınabilir.

    5- iyi marka olsa da, pahalı olsa da, tekerlekler farklı yönlere dönüp arabayı itmeyi zorlaştırabiliyor. tamamı çin'de üretilen malların standardizasyonu kuşku uyandırıyor. almadan önce aldığınız yerde boş arabayı sürün, sürün, sürün...

    6- 1,5 yaşından sonra baston arabaya geçiliyor; neyse ki onlar göreceli olarak epey ucuz.

    7- çift yönlü tutma kolu olması iyi ama olmazsa olmaz değil.

    7- kanunen bebek ve çocukların ayrı bir oto koltuğu olması gerektiği için, kanun bir yana, bunun olası bir kaza halinde çocuğunuzun sağlığını ve hayatını koruyacağı düşünüldüğünde; en iyisi "travel system" olarak adlandırılan araba + ona monte olabilen bir ana kucağının kombinasyonunu almak.

    8- şu an piyasada fiyat-kalite paritesinde en iyi iki ürün şunlar : chicco simplicity plus (+key fit ana kucağı) ya da (bence bu daha iyi) pierre cardin ps 2020 enigma (+ ona monte edilebilen bir ana kucağı). travel system kombinasyonunun fiyatları yeri ve zamanına göre 550-650 tl civarında.

    9- yaz bebeği-kış bebeği olayına girmeyin, kışın bile bebekle gezin tozun, bir şey olmaz.

    edit : düzeltme.
  • italya'dan almamaya özen gösterin.
  • ortamlarda şeklim olsun diye gidip young versace bebek arabasına paraları dökmeyin valla ben üzülüyorum ben utanıyorum.
  • çok iyi araştırsanız bile hata yapabileceğiniz bir süreçtir bebek arabası almak. ben mesela az daha stokke gibi devasa bir bebek arabası alacaktım. ama daha sonra doona’yı keşfedince iyi ki bu kararı vermişim diyorum. stokke, kötüdür demiyorum harika bir bebek arabası ama endikasyonu doğru koymak lazım. herkesin hayat tarzı farklı. herkesin beklentileri farklı.

    1- arabaya/arabadan montaj ve demontajı kolay mı? tek başınıza rahatça yapabiliyor musunuz yoksa zorlanıyor musunuz?

    2- ne kadar yer kaplıyor? özellikle bagaj açısından önemli. kendi arabanızın boyutu nasıl?

    3- aslında birinci madde olarak görebilirsiniz bunu. güvenlik kriterlerini karşılıyor mu? test sonuçları nasıl?

    4- ağırlığı nasıl?

    5- fiyatı nasıl?

    en azından birkaç alternatife indirin araştırmalarınızı ve bizzat mağzada deneyin bakın. sakın aklınıza yatan ilk arabayı almayın.

    (bkz: #88282835)
  • bir tane hayvan gibi büyük, travel system set alınır birkaç bin liraya...

    görülür ki bi boka yaramıyor,

    sonra dandik baston araba alınır, keyifle ve 2 yaşına gelene kadar kullanılır.
  • (bkz: amortisör)
  • bebek var, bebek var. kırmızı ve cabrio olmalıdır.
  • bebek arabası olduğundan emin olmak
  • mayıs'ta (bkz: mayıslar bizimdir) allah'ın izniyle bizim oğlan dünyaya gelecek,
    iki aydır haldır haldır araba araştıyorum, bir babayiğit yardımcı olsun, nedir ne değildir, hangisini alalım?
    tecrübeli babalardan yeşillik bekliyorum.

    prego quattro travel sistem bebek arabası

    kraft twist xlx travel sistem
hesabın var mı? giriş yap