• 2019-1b iskenderun deniz er eğitim alayından bugün terhis oldum ve derhal bu başlığı takipten çıkıyorum artık. çok şükür bitti bu askerlik işi. iskenderun ile ilgili sorusu olan varsa mesaj yazabilir ama şunu söyleyeyim enpara'nın temassız kredi kartını getirin böylece bana çok dua edersiniz ve sırada arkanızda olanlar size az söver.
  • amasyada yaptım. 12.alay 2/3 hastalıklar ve uygun adım marş ile geçen süreç.
    sorusu olan yeşillendirebilir
  • iskenderun deniz er alayında 5-22 mart tarihleri arasında icra ettiğim askerlik çeşidi.

    çok güzel anılarla dolu 18 gün geçirdim. (yol iznini düşünce)

    sorusu olan arkadaşlar yeşillendirebilir.
  • 12. dönem olarak; samsun 15 inci piyade eğitim tugayı 5 inci piyade eğitim taburu'nda yapmış olduğum askerlik türü.
    kısaca bahsetmek yerine en ince ayrıntısına kadar sizlere bahsedeceğim ve yardımcı olmaya çalışacağım...
    öncelikle 18 şubat pazartesi günü saat 1-2 gibi teslim olduk. 1. bölük 3. takım'a katıldık. şunu net söyleyebilirim ki, samsun'daki en rahat bölük ve en rahat takıma düştüm.

    takım komutanlarınız asteğmenlerden oluşuyor. eğitimlere de uzman askerler değil, asteğmenler eşlik ediyor. asteğmenler genel olarak iyi ve halden anlayan insanlar. eğitim çavuşlarınız ise kısa dönem onbaşılardan oluşuyor. uzun dönem askerlerle çok fazla muhattap olmuyorsunuz. zaten hem kısa hem de uzun kadrolu er sayı bakımından çok çok az.
    ilk gün klasik evrak işleri, kıyafet teslimi v.b kısa süreçlerle geçiyor.

    askere giderken yanınızda ne olmalı sorusunun cevabı aşağıda:
    öncelikle bavulunuzu çok fazla doldurmamanızı öneririm. alabileceğiniz çoğu ekipman taburun içerisindeki kantinde mevcut. öyle ilk günlerde çoook çook sıra falan da olmuyor tuhafiyede.
    zaten yanınızda çok fazla şey bulunduramıyorsunuz. ekipmanların çoğu sivil depoda çantanızda bekliyor. ihtiyaç olunca alıyorsunuz. çamaşır yıkama ile bence uğraşmayın. gerek yok. ona göre çorap götürün. kış için ise çok fazla tişört kullanmanıza gerek kalmıyor. ama yaz için her gün bir tişört öneririm.
    1. bölükte iseniz bol bol kaytarabilirsiniz. komutanlar çok fazla maç yapmak için bedelli erlerden adam topluyor. bunlara oynamaycaksanız dahi katılın. zaten oynamayın da bence. sadece dışarıdan maçı izleyin, kaytarın.
    duşlar haftada 2 kere. bunun yanında diğer bölüklerin duşlarına da kaçak girebilirsiniz kolaylıkla.
    yemekler askeriye için güzel ve lezzetli diyebilirim. kahvaltılar bence çok kötü ve gereksizdi. bol bol meyve çıkıyor zaten. güzelce her yemekten sonra stoklayın ve kahvaltıda da meyve yiyin.

    - kış dönemi için kesinlikle polar içliğiniz olsun. gittiğimiz dönem havalar kış olmasına rağmen mükemmeldi. istanbul'da dahi kar varken biz şubatta terliyorduk zaman zaman. ama sabahları ve akşamları gerçekten de çok soğuk oluyor. bazen polar ve termal içliği birlikte giydiğim oluyordu bu yüzden.
    - kış dönemi için kesinlikle boyunluk götürün. ben götürmemiştim. tuhafiyede de satılmıyor. bu yüzden tuhafiyeden bere alıp bereyi boyunluk yapmıştım üstünü delerek. çünkü komando olmak bunu gerektirir hehehe.
    - bere. (askeri)
    - eldiven. (askeri)
    - çorap. (askeri)
    - yatmak için pijama. askeriyeden veriyorlar ama onu giymezsiniz büyük ihtimalle. ayrıca bu pijamayı hafta sonları falan da giyeceğinizi unutmayın.
    - spor ayakkabı.
    - terlik.
    - gene hafta sonları için kapişonlu sweat. yatarken falan da giyebilirsiniz.
    -havlu veriyorlar.

    kişisel bakım malzemeleri:
    - tıraş köpüğü ya da tıraş için yumuşatıcı bir sabun da olabilir.
    - tıraş bıçağı. (askeriyeden de 2. gün falan veriyorlar ama dandik.)
    - kesinlikle pudra. yazın pişik için kesinlikle gerekli olabilir. kışın ise tıraştan hasar gören cilde ya da ayaklara terleme-koku yapmaması için.
    - mıntıklar için kesinlikle steril doktor eldiveni. bunu yaptığım için herkes bana hayranlıkla bakıyordu. başkasının pisliğini temizliyorsunuz. ya da mikroplarını bıraktığı sigarasını tutuyorsunuz. eldiveniniz olsun, sadece 1 elinize takın her gün mıntıkada yeterli olacaktır. insanlar size zaten "eldiveni nereden buldun" "iyi akıl etmişsin" "helal olsun" cümlelerine boğuyor.
    - kolonya bence şart değil, siz bilirsiniz. zaten tıraş kolonyası dışındakiler de yasak.
    - diş fırçası ve macunu. (askeriyeden de 2. gün falan veriyorlar ama dandik.)
    - soğuk v.b için krem.
    - sabun ve şampuan.
    - biraz lüks kaçabilir ama diş ipi. sonuçta kişisel bakım için bolca vaktiniz var. haha
    - okumak için 2 kitap.
    - bol kolonyalı ya da ıslak mendil.
    - tıraş çantası.
    - tuvalet kağıdı. (askeriyeden de 2. gün falan veriyorlar ama dandik.)
    - askı. (askeriyeden de veriyorlar. ama siz gene de götürün bir tane dursun. askeriyenin verdiklerinden de 2 tane alın.)
    - temiz çamaşır torbası. bu şart. askeriyede de 1. haftanın sonuna doğru zorunlu tutuyorlar.
    - kirli çamaşır torbası.
    - banyo filesi. banyoya giderken ekipmanlarınızı koyacağınız file.
    - ayakkabı boyası. (o kadar da şart değil. arkadaşlarınızdan da alabilirsiniz bence.)
    - bot kilidi ve anahtarı.
    - askeri cüzdan.
    - 7-8 kutu selpak.
    - yazın gidecekler için deodorant. ama dışarıda alırlar. o yüzden biraz gizli sokmaya bakın.
    - bol bol pastil sokun.
    - hastalık zamanı için soğuk algınlığı ilaçları sokun. bunları donunuza ne bileiym çantanızdaki birkaç ekipmanın içine falan sokabilirsiniz. başkalarının çantasını didiklerken benimkine hiç bakmadılar gibi bir şey. istesem laptop dahi sokardım öyle söyleyeyim.
    - vitamin v.b sokun.
    - tırnak makasına falan gerek yok. cımbız olabilir belki burun kılları için falan. yara bandı alın yanınıza.
    - kol saati.
    - kamerasız telefon. (askercell ile uğraşmayın. kişisel hattınızı sokun direkt.)
    hattı askeriyenin içinden alcam falan dersiniz telefonu rahat sokmak için falan.
    - yastık yüzü.
    askeri dolabınızda olacak malzemeler: kamuflaj üzerinizdeyken:
    askıda asılı pijamanız, temiz çamaşır çantası, kirli çamaşır çantası, bot boyası, tıraş malzame çantası, el ve yüz havlusu. su v.b herhangi bir şey koymak yasak. sadece bu çantaların arkasına istiflerisiniz. bölük komutanları her sabah iştimasında dolap kontrolü yapıyor. acemilikte mühim.
    terliklerinizi ve ayakkabılarınızı botluğa koyuyorsunuz.
    ilk hafta sonunda, akşam iştimasından sonra eşofman - spor ayakkabı takılmaya başlıyorsunuz.
    2. hafta sonuna doğru nevresim takımını yıkatıyorsunuz ve tekrar takıyorsunuz. bu işlemi bir de askeriyedeki son sabahınızda, yemin töreninden evvel yapıyorsunuz.
    iştimalara riayet edin ve gecikmeyin. göreceksiniz, o kadar mal ve tek hücreli canlılar var ki, tek yapması gereken iştimaya zamanında gelmek ama buna rağmen gelmiyor, gelemiyorlar. sadece mal gibi bekliyorsunuz.
    kışlanın içinde pidecisi, dönercisi v.b mevcut. birçok otomat var. içecek, atıştırmalık v.b alabiliyorsunuz kartlarla.
    yemin töreni günü normal kalkıştan 1 saat erken kalkıyorsunuz. kahvaltı, mıntıka v.b daha erken yapılıyor. sonrasında da yemin töreni zaten. yemin töreninden sonra ailenizle 15-20 dk takılıp bölüğün önüne geçerseniz iyi olur. eşyaları falan teslim etme işlemi başlıyor. bu işlem sırasında açıkçası insanların eğitimli de olsa ne kadar embesil olduğuna tanık oluyorsunuz. yani dağıtılan bir poşet için insanlar sizi ezebilecek kıvama geliyor, komik hahaha.

    burada samsun'a erkenden gidenler ve teslim öncesi vakti olanlar için birkaç önerimiz oldu. askerlik hakkındaki bilgiler de mevcut.
  • güneydoğuda 15 ay askerlik yapandan daha fazla askerlik anısı biriktirebileceğiniz askerlik türü. anlatanların yalancısıyım.
  • seçim yüzünden 30 mart olan sevk tarihimiz 3 nisan olarak değiştirildi. dolayısıyla 4 gün kayan sevk tarihi ile birlikte çıkışımız da 4 gün kaydı.

    23 nisan'da çıkarız kışlalardan dostlar.

    not: 16b
  • 8b gittim geldim erzincan 59. 1. çekili. bot bağlamayanlar düşünsün ))
  • 3 nisan sevk tarihli, 5 nisan'da birliğe katılacağım askerliktir.

    maltepe'de 23. kom. tug. k.'da askerliğimi yapacağım.

    biliyorsunuz bu sevk ve askeriyeye katılış tarihleri ertelendi. bugüne kadar bedelli yapan herkesin yemin törenlerinin cuma günü olduğunu ve o gün de askerliklerinin bittiğini duydum. 5 nisan'da askeriyeye katıldıktan sonra normal şartlarda 23 nisan'da işi bitiyoruz. ancak 23 nisan salı gününe denk geldiği için ne zaman yemin töreni yapılacak ve bizi salacaklar bilmiyorum.

    23 nisan'da terhis olunacakken olayı 26 nisan'a uzatıp da fazladan askerlik yaptıracaklarını sanmam. belki bir önceki cuma (19 nisan'da) yemin töreni yaptırıp, 22'sinde de salabilirler. ama bu sefer de yemin töreninden sonra kimseye askerlik yaptırmadıkları da akla geliyor. bilemiyorum. bu konuda bir fikri, yorumu olan olur mu bilmem.
  • yeni bedelli ne oldu acaba? seçim öncesi bir belirti çıkar diye düşünmüştüm ama.

    bu arada başvuru tarihi geçtikten sonra başvurup atanabilen olmuş mu hiç duyan bilen var mı? çaylak bi arkadaş sormuş. yani şu anda başvuru durumu var mı el altından, resmi olmadan?
  • evrak alma başlangcım bugün olmasına rağmen “sistemde kayıtlı sevk bilginiz bulunmamaktadır.lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz.” uyarısını aldığım askerlik türü. bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim.

    edit: çok soran oluyor, aynı günün akşamına açılmıştı ekran bende. birkaç kişi daha sordu onlarda da aynı durum olmuş.
hesabın var mı? giriş yap