• 28 nci tuğ. 5nci tb. 2 nci bölük 1 nci mangada 288926 ihtisas kodlu berke c., birliğe katıldığı üçüncü gün, kendine verilen kamuflajların aşırı bol gelmesi ve üstüne botların da ayaklarını vurmasına dayanamayarak firar etmiştir. giderken, arkadaşlarının “olum bedelini yakarsın, askerliğin bitmez” demesine kulak asmadan, tüfeğini ve teçhizatını ranzasının altında bırakarak firar ettiği tespit edilmiştir.
    gibi bi’ şey, olmayabilir de. firar edecek bedelli çıkar mı çıkmaz mı bakalım...
  • çok geçmeden yakalanan berke c. komutanları tarafından tokat manyağı yapıldı.
  • kesin canlı bi örnek göreceğiz
  • daha salakça olanı, çoook uzun yıllar yatıp, cezası azıcık kalınca "açık cezaevi"ne gönderilen salakların kaçması olayıdır. gazetelerde okuyorum, şaşırıyorum... yukarıda yazılanlar olmamış ama açık cezaevinden kaçılan ülkede bu da olur.
  • 2000'de çıkarılan bedelli askerlikten yararlanmış bir birey olarak, karşılaştığım bir durumdur.

    15bin alman markı ödemeli ve 28 gün süreli bu uygulamada az miktarda selebritinin yanında hakimler, savcılar, polisler, iş adamları vb bin bir cins adam vardı. bir kaç tane de ufak tefek zihinsel sorunlu tip. askerlikten yırtmalarını sağlayacak derecede değil ama basbayağı baş belası tipler, bir şekilde becermişler kaçmayı o yaşa kadar askerden.

    işte bunlardan biri, bir mal, 25. gün civarıydı sanırım firar etti. iki üç gün kala terhise. sonradan öğrendik, sevgilisi ya da nişanlısı bundan izin almadan başka bir şehre gitmiş akraba ziyareti gibi bir şey için. gidip onu dövecekmiş. üniversite mezunu da değildi diye hatırlıyorum.

    kısacası, her şeyden kurtulmana sadece üç gün kalmışken 15000 mark+25 gün askerliği yakıp üzerine de mis gibi yeni bir 18 ay askerlik yapacak bir malsan, sen de bunu yapabilirsin canım kardeşim.
  • vatan, millet, namus borcu olarak bilinen, anaların eline kına yakarak, davullarla zurnalarla ana ocağından, kutsal peygamber ocağına yollanan mehmetçiklerin yaptığı askerliğin yanında, seninki sadece bir banka hesabıdır gözüm.
    bedelliye yazdığım espirili bir firar başlığına dahi tahammülü olmayan, ishal olmuş ağzıyla saygısız ve küfürbaz bi şekilde salyalar saçan yazar arkadaşa ithafen: bedelli çıkması için siyasilerin kapılarını aşındıran, bedelli yoksa oy da yok diyen, sosyal medyada binlerce gruplar oluşturan, cimer/ bimerin server ağını yakan kimdi acaba?
    arz talep döngüsü de hatırlanmalı...
  • firar eden bedellinin kısa süreli kaçma gün sayısı kaç acaba? normalde 7 gün firar eden uzun dönem er/erbaş, 7 gün dolmadan kışlasına katılırsa firar işlemi değil de, kısa süreli kaçama suçundan işlem görürdü.
  • (bkz: #84694404)
  • amasya'da gerçekleşmiş olandır.

    kaynak
  • gerçek oldu. hemde iki kişilermiş.
hesabın var mı? giriş yap