• https://twitter.com/…tatus/1277245870602285056?s=21

    koronavirüs salgını döneminde metro şantiyesindeki işçilere ekmek arası ıspanak dağıtıldığını duyurduğu için işten atılan bedirhan aslan, "sesimi duyan olmadı. umudumu, mücadelemi burada bitiriyorum. artık konuşmayacağım" dedi.

    işçilerin mağduriyetlerini bir şekilde bizlere duyurmaya çalışırken kendisi mağdur olmuş mardinli vatandaş.
    adaletsiz düzene,sömürüye,haksızlığa sesini yükselten herkes gibi o da cezasını çekti.
    vatandaşını özel sektöre karşı koruyamayan, vatandaşının değil büyük şirketlerin arkasında olan hükümet utansın.
  • konuşmayayım dedim de, olmuyor. pandemi şartlarında, yemekhanenin kapalı olması dolayısıyla poşet içinde gelen ıspanak ekmeği beğenmeyen işçi arkadaş bu.
    ekmeğin fotoğrafını ilk gördüğümde de sergilediği tavrı (ekmek arası ıspanağı beğenmeme) garipsemiştim, hala şaşırıyorum. ekmek arası ıspanağı beğenmeyip işten çıkarıldıktan 3 - 5 gün sonra yaptığı açıklamada "beni işten attılar ama şartlar düzelmiş artık ekmek arası döner veriyorlar" diyerek, ne idüğü belirsiz döneri sırf et diye yüceltmesi ve zafer kazanmış, kazandırmış şekilde savunmasıyla evin içinde çileden çıkmış, mutfak içinde hanımla dört dönmüştüm.
    çalışma şartları, sosyal hakları, güvencesi, sigortası vs üzerinden konuşmuyorum. zordur, yanlıştır bilemem, kaldı ki onun karşı çıktığı şey de bunlar değil. "ekmek arası ıspanak olur mu, işçiye böyle eziyet yapılır mı".
    arkadaş bu çıkışını pandeminin ilk haftalarında yapmıştı. binlerce insan destek vermiş, işçilere reva görülen bu eziyeti kınamıştı. oysa ki aynı günlerde yemekhanelerinde işçilere yemek dağıtan firmalar sosyal mesafeyi korumadığı ve önemsemediği için yine aynı insanlar tarafından linç ediliyorlardı.
    olan bu elemana oldu, işsiz kaldı. hala arıyor, tweeterdaki 5000 takipçisine "bir genç vardı hani ekmek arası ıspanak olayını gundeme getırmıstı korkusuzca her seyı göze alarak hakkını savunarak dıyer ıscılerın hakkınıda savunarak o genç benım ıste sız benı unutmuş olabılırsınız ama ben kendımı yolumu mucadelemı hakkımı unutmadım unutmayacamda..!" diyor.

    ekmek arası ıspanağı beğenmeyip korkusuzca hakkını aradığını iddia ediyor.

    ara kardeş ara, bulursun umarım...
  • ibb tarafından işe alınan kişi. teşekkürler ekrem başgan

    https://twitter.com/…tatus/1278775416229187584?s=19
hesabın var mı? giriş yap