• serdar ali çelikler'in köşesinden duyurduğu talihsiz gelişme.

    bu durumda çoğu kulüp değil yıldız futbolcuları elinde tutmak, çalışan personelinin maaşlarını bile zor öder.

    eğer bu salgın hastalık belası kısa sürede ortadan kalkmazsa türk futbolu 1970'lerdeki haline döner.

    --- spoiler ---

    tüm dünyadaki bir çok iş kolu gibi futbol endüstrisi de covid-19 pandemisinin olumsuz etkisi altında. avrupa'da henüz 2. ayında olan pandeminin etkisi futbol dünyasına şimdiden etki etti.

    • avrupa'da birçok kulüp maaş indirimini dile getiriyor.

    • rangers, teknik kadro ve yüksek ücretli profesyonellere 3 ay maaş ödemeyeceğini; bu fedakarlık sayesinde diğer çalışanların maaşlarının ödenebileceğini açıkladı.

    • liverpool'da oyuncular hiçbir çalışanın işten çıkarılmaması karşılığı belli oranda indirim yapmayı kabul ettiler.

    • wayne rooney, "neden futbolcular günah keçisi ilan ediliyor" diye bir çıkış yaptı.

    • bundesliga'daki 4; alt ligdeki 5 kulübün, eğer maçlar başlamazsa mayıs sonunda iflas edeceği açıklandı.

    • lyon başkanı aulas, liglerin oynanmaması halinde fransa kulüplerinin en az yüzde 70'inin iflas edeceğini söyledi..

    • italyan futbolcularını temsil eden oyuncular birliği, liglerin iptal edilmesi halinde yüzde 20 ücret indirimini kabul edeceklerini; lig oynanacaksa bu indirimi yapmayacaklarını açıkladı.

    • şampiyonlar ligi ve uefa avrupa ligi'nin sponsorları ve yayıncıları uefa'ya yeni ödeme yapmıyor. turnuvanın iptali halinde ücret iadesi istiyor.

    bu gelişmelerden de anlaşıldığı üzere futbol dünyası; 'oyuna bağımlı.' oyun yoksa para yok; para yoksa dönecek bir ekonomi yok. bu durum sadece 2 ayda ortaya çıktı. pandeminin daha da uzun süre devam etmesi halinde iflaslar kaçınılmaz.

    hemen hemen her davada futbolcu lehine karar veren fıfa dahi resmi bir açıklama yaptı ve bu dönemde ödeme yapamayan kulüplere anlayış göstereceğini açıkladı. kulüplere, "sulh yoluyla çözemezseniz ben sizi zor duruma sokmam" dedi.

    şartlar bu haldeyken, türkiye'de de bir gelişme oldu.

    beın sports, tff'ye bir mektup yazarak ödemeleri yapamayacağını bildirdi.

    yani dünden itibaren kulüplerimizin beklediği ödeme artık gelmeyecek.

    bu durum çok yakın bir zamanda kulüplerimizi de etkileyecek. ödeme alamayan kulüpler doğal olarak çalışan azaltacak ve oyuncuya ödeme yapamayacak. bu durumun bir süre daha süreceğini düşünürsek oyuncuların ödemelerini almaları çok uzun süre mümkün olmayacak.

    oyuncu ve ödeme kelimeleri yan yana gelince yüksek ücret alan az sayıda isim akla geliyor. oysa süper lig'de görece düşük ücrete oynayan bir sürü oyuncu var. hele hele alt liglerdekilerin 2-3 aydan fazla hiç ödeme alamaması bildiğin geçim sıkıntısı yaratacaktır. o nedenle "ligler başlamaz" diyenlerin gerekçeleri ne kadar haklı olursa olsun liglerin başlamasını bu saydığım gerekçelerden ötürü en başta futbolcular isteyecektir. "biz oynayalım, siz de paralarımızı ödeyin" diyeceklerdir. tıpkı her gün işe gitmek zorunda olan çalışanlar gibi.

    --- spoiler ---

    kaynak burada
  • türk futbolunun nalları dikeceğini gösteren açıklama
  • müşterilerden hala yüzsüzce para tokatlamaya devam eden şirket, ödemesi gereken parayı ise ödemeyeceğini söylüyor. böyle komedi görmedim, şimdi üyeleri bana maç yayını vermiyorsun ben de sana ödeme yapmam dese avukatları ile beraber binlerce insana taahhütünüz var icra yollarız diyecek olan araplar, kendi ödemesi gereken yükümlülüğe ise ödemeyeceğiz diyorlar.
  • maç izlemeyenlerin de parasının iadesi olması gerekmez mi ? diye sorarlar adama
  • neden ödeme yapamıyor aq, bildiğim kadarı ile kimseye lig tv parasını da iade etmiyor, 3 ay daha uzattırıyor sadece. bir de bütün kanalları açmış lig tv abonelerine.
  • dunyada bir cok klup zaten gotun gotun gidiyodu bu olaydan sonra malasef tukendiler yukarida yazilan aciklamalara ilave olarak primer lig in buyuk sponsorlari bu seneki odemeleri yapmayacaklarini acikladi ayrica seneye baslayacak ligler icinde tekrar gorusme yapmak istediklerini soylediler. adamlar belki sponsorluktan cekilecek cunku ligler baslasa bile insanlar eskisi gibi stadlarda kic kica oturmayacak belli bir sure
    bundesliga da ha keza ole belcika ligi bu sezonu iptal edecegiz dedi bir cok klup sozlesmesi bitecek futbolculara yol verecek
    fransa liginde durum iyice cikmazda yayinci kurulus iptaller icin tazminat istiyor
    yani futbolun en temel tasi insan olmayinca iste bole is boka sariyor.
    dunya futbolu 2-3 yil kendine gelemez artik
  • eğer ki digitürk üyelerinden parayı almayı biliyorlarsa sike sike onu da ödeyecekler.
  • sezonluk beinsports ve beinconnect üyelik bedellerini de iade edeceklermiymiş merak ettiren açıklama. lig 8 hafta erken bitti. benim hizmetimi 8 hafta eksik aldığım anlamına geliyor bu durum. lig devam etmiyor diye ödeme yapamıyoruz diyorlarsa, maçlar oynanmadığı süreç zarfındaki peşin aldıkları payları da iade etsinler bir zahmet.
  • dünya genelinde futbolcu maaşlarında genel bir indirim olması gerektiğini gösteren durum.

    demek istediğim bundan sonra neymar yeni takımına gittiğinde senelik 40 milyon euro yerine 10 milyon euro alacak. kıytırık anadolu topçuları 1 milyon yerine 100.000 alacak. kulüpler gelirlerini daha çok altyapıya yönlendirmek zorunda bırakılacak. var olan parayı yeni oyuncu bulmaya futbolu yaymaya bas amk. gidip 40 yaşına gelmiş adamlara milyonlar verme. bence olması gereken budur.
  • bein sports'un müşterilerden aldığı parayı hak sahiplerine ödememesi durumu.

    yoksa sadece maçı önü/arası/sonu reklamları sayesinde mi çıkıyordu o paralar? kaybedilen bir tek bu kalem var çünkü.

    tff'nin yerinde olsam, "tamam kardeşim, bak şuradan siktir git" derim. dolar kuru bahanesiyle müşterilere zam kitleyip, "bu dolar kuru çok yüksek" diyerek yayın bedelini abuk bir kura sahiplediler. çatır çatır müşteriden hala para alıyorlar, ama ödemeye gelince "yok ben ödeyemem para gelmiyor". nereye gelmiyor amk?

    haklı fesih sebebidir. tff sözleşme feshi ile tehdit etsin, bak nasıl yola geliyorlar.

    edit: tabi aralarındaki sözleşmeyi bilmiyorum, belki böyle bir durumda beinin para vermeme hakkı vardır.
hesabın var mı? giriş yap