• başlık sınırına takıldık.
    bekçiye öğretmenden fazla maaş verip öğretmen kalitesinden dem vurmak.
    günümüz türkiyesinde yaşanan elim bir olay.
    ilkokul mezunu bekçiye yıllarca eğitim almış zaman harcamış gençliğini heba etmiş çalışmış didinmiş kpss denen belayı atlatmış öğretmen olmuş adamdan fazla maaş verip daha sonra öğretmenden yakınmak çok ilginç.
    not: öğretmen değilim.
    edit: düzeltme
  • 180 gün de tatil veriyorlarsa çok ayıp ediyorlar.
  • bu ''öğretmen 180 gün tatil yapıyor yea''
    gerizekalıları bir memur yılda kaç gün tatil yapıyor hesapladı mı?
    ya da bu salaklar kalması gerekirken sınıfı geçip diploma almışlar, belli ki..
    yawrucum gel o zaman öğretmenliği sen yap bakalım hangi çocuğa ne öğretiyorsun.
  • bir argümanla konuşacagım, tahmin edin bu argümanı kimler kullanıyor :)
    argüman şu: "begenmeyen ögretmenler, istifa edip bekçilik yapsın"

    tanım: serbest piyasa koşulları gereği normal olan durum
  • evet, olaya düz bakınca vasıfsız bekçi, senelerce dirsek çürüten öğretmenden çok alıyor diyebilirsiniz. işin içine ek ders, sınav görevleri vs girdiği zaman öğretmenin ölüsü 5 bin tl kazanıyor. çok istisna branşları saymazsak tabii. çalışma saatleri de bekçilerden çok çok rahat ve esnek.

    sonuç olarak bekçilik yapan insanlar gecenin bir yarısı da çalışıyor. zaman zaman tehlikeli olabilecek durumlarda kalıyorlardır diye düşünüyorum. sonuçta güvenlik birimi olarak görev yapıyorlar. günümüz şartlarında bekçi, polis, öğretmen veya bir başka memuriyet fark etmeksizin maaşların yeterli olmadığı konusunda anlaşabiliriz. 2 sene kadar önce şişli belediyesi işçilerinin 4 bin küsür tl maaş alması diye bir başlık vardı. orada da demiştim, verilen emeğe baktığınız zaman az bile diyebilirsiniz ama yıllarca çalışıp eğitim yoluyla bir yerlere gelmeye çalışan insanların bu paraları kazanamaması da düşündürüyor.
  • neden olaya aylık gelir olarak bakılıyor ki. saatlik ücrete bakıldığında öğretmenler diğer mesleklere göre gayet iyi ücret almaktadır. ülkede genel olarak maaşlar düşük ve asıl sorun budur.

    ayrıca öğretmenlere 10 bin lira versen eğitimin kalitesi artacak mı? bence bir öğretmenin bunu söylemesi bile bu mesleği yapmaması gerektiğinin bir kanıtıdır. insan sevdiği işi yapmalı hele ki bu iş öğretmenlikse.
  • öğretmenin iki katı kadar çalışıyor olmasından olabilir
  • hahahaha lan bizim millet öğretmenlere öyle bir kurulmuş ki aq bekçileri bile savundular ahfakfa ama doğru. maaşlar genel olarak düşük denilebilir.

    öğretmenin saatlik ücreti coooook daha fazladır. ama az çalışıyor işte durum bu.
  • çocuklar vs it,kopuk,serseri...
    09:00-17:00(okulda) vs 18:00-06:00(sokakta)
    20 gün tatil vs 180 gün tatil.

    ayrıca eğitim fakültesi bitirip "bön okodom,kofo potlottom yıllarca" demek nedir ya ? şaka mısınız siz ?bi durun bakalım.doktorlar,mühendisler,huk
    ukçular vs.bi konuşsun size sonra sıra gelir.
hesabın var mı? giriş yap