• kuantum mekaniğine giriş kitabı sayesinde kuantum mekaniği sınavlarında rahat ettiğim profesör. kuantum mekaniği dersi alıyorsanız kitabını mutlaka edinin. yazım dili ve anlatımı çok güzel. temel kavramları anlamaya oldukça yardımcı bir kitap.
  • geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu "üniversiteler için fizik" kitabı ile piyasadaki raymond a. serway ve robert j beichner in fizik kitabının en ciddi rakibi olmuştur ve türk fizik literatürüne önemli bir eser katmıştır.
  • "fizik ve mühendislikte matematik yöntemler" kitabıyla göz korkutan matematik konularının tek tek uygulama üzerinden ne olduğunu gösteren saygıdeğer profesör.

    ufak bir not: kitabın "rotasyonel" bölümünde curl f formülü yanlış yazılmış, başına eksi koyarsanız doğru formülü bulabilirsiniz. kitabın diğer bölümlerinde ve soru çözümlerinde formül doğru şekilde yazılmış.
  • üniversitenin ilk senesinde bolca kullandığım ve hala ihtiyacım olduğunda karıştırdığım "üniversiteler için fizik" kitabının yazarı, massachusetts institute of technology doktoralı fizik profesörü. kitabının anlatımı gayet açıktır ve hocaların önerdiği diğer popüler fizik kitaplarının aksine uzun ve sıkıcı değildir. konu anlatımı sırasında verdiği örnekler üzerinde yeteri kadar kafa yorularak işlenilen konu tamamıyla anlaşılabilir.

    kendisi istanbul teknik üniversitesi fizik bölümünden emekli olduktan sonra çeşitli vakıf üniversitelerinde çalışmıştır.
  • üniversiteler için fizik adli kitabı gerçekten çok iyi olan hoca. konunun mantığını, formüllerin nereden geldiğini vs gerçekten çok iyi göstermiş. neden testlerin cevap anahtarının olmadığını anlayamadım.
  • kendisinden ders almış şanslı öğrencilerdenim. birinci sınıfta fizik dersini mühendisçe anlamamızı sağlayan, hali, tavrı ve anlayışı ile rol modellerimiz arasına giriveren, nevi şahsına münhasır değerli insandır. onca yıl geçti, arkadaşlarla toplandığımızda hala bekir hoca’yı konuşuruz, anarız. ilk tam notumu ondan almıştım. öğrenciyi asla not ile tehdit etmezdi, anlamak ve bilgiyi içselleştirmeyi önemserdi. yıllar sonra yüksek lisans sırasında bir grup arkadaş ile birlikte kantinde karşılaşıp sohbet ettmiştik, hepimizi tek tek hatırlıyordu. insanı bilime bağlayan hocadır, kendi yolu da bilimdir. helal olsun sana hocam. saygılar.
  • şu yazısına bakılırsa, öğrencilik yıllarında polisiye romanlar da çevirmiş olan hocadır.
hesabın var mı? giriş yap