• elden bi$ey gelmez ise mecburidir.
  • bi$eyi oluruna/gidi$atina birakmak..
    ohom..
  • elden gelen bir suru sey oldugu bazi durumlarda da basvurulabilecek olan eylem. kisilerin mevcut durumu degistirmek icin kuvvetli bir dayanaklari veya ongoruleri ya da degistirmemek icin bir sebepleri olmadiginda tercih ettikleri hareket bicimi.

    beklemek eyleminin icerdigi belirsizlik bu eyleme bir heyecan katmaktadir aslinda; soz konusu durumun istenilen hale kaymasi ihtimali vardir cunku, eger "istenilen hal"* tanimlanabiliyorsa.

    acik denizde cok cok uzaga (belki karsisina cikmasi muhtemel bir kara parcasina) yuzmek isteyen ve basina gelebilecek en kotu seyin yorulmak oldugunu dusunen ve bu ihtimali goze alan bir yuzucunun yari yolda geri donmek ve vazgecmek'in karsisina cikaracagi alternatiftir kendileri.

    ve evet, bu eylemin bir isin basinda gerceklesmesi dusuk bir olasiliktir. belirli bir emek sarfedilmistir, bir dilek ugruna caba harcanmistir, ve insanlar bu caba ve birikimin degerinin farkinda olarak tercih ederler bu hareket bicimini.

    sesimi cikaramiyorum kadere durumu degildir bu, pasif bir sey degildir, bekleyip de gorme kararinin alinmasi da kadere yon vermektir, hadi hayirlisidir.

    (bkz: huzur islamdadir)
    (bkz: gulumsemek)
  • bazen sen beklerken herşey değişir, anlar anı olur. zamanın kadere klark çekmesidir çoğu zaman.
  • hayat o kadar uzun olmadığı için koyar insana
  • eğer hayatın her anı ve olayı için edinilmiş bir felsefe ise acıdır. sadece kendine uyan sonucun bir parçası olabilmeyi seçenlerin tercihi olan bir yöntem olur çıkar.
    bazı şeyler bekleyip görmekle uçup gider. kayıplar çoğalır ve keşkeler çoğalır.
hesabın var mı? giriş yap