• bel fıtığı ameliyatı olmuş bir insan evladı olarak(mikrodiskektomi) 2 yıl geçmesine rağmen geçici çözümden ileri gidemedim. yuzme, pilates, yoga, sabah-akşam egzersiz, fizik tedavi, turlu ilaclar( voltaren, rantudil, muscoril muadilleri, envai agri kesiciler, colamerim( balık kollejeni içerikli bir takviye tavsiye ederim) vitaminler vs.) ve moral yükseltmeye çabalamak ve stresi hayatımdan otelemeye calismak gibi deneme yanılma operasyonlarım oldu. maalesef kalıcı bir durum olmadı. tam dik yuruyememe gibi skolyozik bir durum oluşuyor ödem sırasında azalınca tekrar düzeliyorum. yaşayan bilen gören duyan kim varsa hayrına yazın ya da yeşillendirin finduk dallarını. esen kalmalı gecelere
  • çömelin ve bir süre öyle bekleyin
  • bel fitigini bilemem ama kaslardan kaynaklı ağrılar için; yumruk büyüklüğünde sert bir topu yere, ağrıyan yeriniz topa denk gelecek şekilde koyun. topun üzerinde sırtüstü ileri geri gidip gelin. masajın giremediği, kasların en diplerine baskı yaparak rahatlatıyor. bir kitapta okumuştum.
  • bir yerden sallanmak.

    yukarıdan tutunup vücudun ağırlığını aşağıya vermeye dayalı bir yöntemdir. 10 saniye kadar asılı kalıp direkt gidip yumuşak olmayan bir zeminde uyumak faydalı olabilir.

    yine de bir çözüm olarak önermiyorum. ben bunu yapıyorum beim ağrıdığı zaman.
hesabın var mı? giriş yap