• adindan da anlasilacagi uzere belcika menseili bir coban kopegi turu olan malinois'lar kisa tuylu , kahverengi govde , siyah , maske tabir edilebilecek surat tuylerine sahip , enerjik ve egitime son derece yatkin hayvanlardir. ozellikle aile icinde bulunmayi , enerjisini sizinle beraber yaptigi aktivitelerde sarfetmeyi sever. koruyucu ve dikkati yuksek bir cinstir. siki bir egitimle zor gorevleri ( koruma , enkaz calismasi ) kolaylikla yerine getirebilirler.
  • bir buçuk metre yükseklikteki bir platforma, olduğu yerden ve çok fazla efor sarf etmeden sıçrayabilen bir adedini tanıdığım köpek. köpek değil, reiz!
  • insanda hayranlık uyandıran bir köpek cinsi. person of interest'in ikinci sezonunun ilk bölümünde bu köpek de kadroya katılmıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=-yjrqravxkg
  • belirli şartları yerine getirmeden bir köpek edinmemek konusunda kesin kararlıyım ama zamanı gelince arkadaşım olmasını istediğim akıllı budur.

    temel özellikleri çok çabuk öğrenebilmeleri, çeviklikleri, kolay disipline edilebilmeleri. evladım olsa bu kadarını isterdim herhalde.

    daha önceki tecrübelerim german shepherd ve dogo argentino. ikisi de inanılmaz insan canlısı hayvanlardı, dogo biraz arsızdı ama çok zaman geçirmedik zaten.
  • köpeklerle pek arası olmayan şahsımın, 3.5 yaşındaki dişi bir malinois köpekle olan tecrübelerimden özetle; başına buyruk, lider özelliklere sahip bir hayvandır. kendinize alıştırmak için sabırlı olmak zorundasınız. ilk zamanlar yuvasına gelince havlayan, beni yaklaştırmayan hatta elimle uzattığım yemi alıp tüküren bir yapıya sahipti. ama zaman içerisinde beni patileriyle çağırıp kendini sevdirmeye başladı. artık tasmasıyla düz koşular ve itaat eğitimine başladık :)
    aynı şekilde alıştıktan sonra size karşı ilk zamanlardaki agresifliğinden eser kalmayacağını düşünüyorum. alışmadığı kişilere dişleriyle deneyim yaşatabilen bir köpektir ki bunun örneklerini gördüm. yabancı kişilerin hemen seviyim sarılayım dememesi gerekir. velhasıl, köpeklerle haşır neşir olan kişiler için tam bir görev köpeğidir. alışkın olmayanlar malinoislere temkinli yaklaşsın derim..
    enerjisi ve yetenekleri hakkında zaten önceki entrylerde yeterli bilgi verilmiştir.
  • bunun yavrusundan arıyorum, deli gibi. yardımcı olabilecek varsa mesaj butonumu yeşillendirirse sevinirim.
    edit: buldum, mesudum.
  • çok çok uzun zaman sonra hayal kurabilir oldum; iyiye giden bariz bir gelişme yok ama olsun, hayat devam ediyor. evlenmeden çocuk sahibi olma hayali kurdum mesela; bir maliniois ile baba-oğul ilişkisi yaşamak istiyorum lan şu hayatta, çok mu?
  • meslektaşlarına göre daha istekli, daha hafif ve daha çevik olması sebebiyle en iyi iş köpeği olarak kabûl görmekte olan belçika kökenli ırk.
  • an itibariyle askerliğimi yaptığım izmir'in bir jandarma karakolunda bulunan aşırı zeki ve güçlü köpek.11 yaşında ve adı figo olan bu cesur köpeğin gece nöbetimde 6 tane yaban domuzunu önüne katıp dağ bayır kovaladığını gözlerimle gördüğümden beri bu türe derin saygı ve sevgi besler oldum.bomba arama köpeği olarak eğitilmiş ve 15 tane komut biliyor.ayrıca pek çok rütbeliden akıllı olmasıyla ünlü figo'muz yeri geldiğinde kuru ekmek ve mamasıyla yeri geldiğindeyse askerden kalan eti yiyerek gayet mutlu bir şekilde takılan bir arkadaş.

    kendisinin çok yükseğe zıplayıp 10 cm kalınlığındaki bir duvarda yürürken görmek artık şaşırtmıyor bizi.figo reyiz diye çağırır olduk.askerler olarak şu an tek hedefimiz atıl kurt komutunu öğretmek ama figo değil atılmak ısırmanın bile ne olduğunu bilmiyor.istanbul'a dönünce yokluğunu (bkz: i am legend) izleyerek fallout 4 oynayarak gidermeye çalışacağım gibi.çünkü bu arkadaşı büyük bir bahçeniz yoksa beslemek sıkıntı.o yerinde duramayan çılgın bir serseri.

    (bkz: köpek ile koşmak)
  • üç yıl önce işyerimin önünden geçerken durdurup sevdim ben bunlardan birini. küpeli, çok güzel bir kız. sonraları bu her geçişinde beni görmezse işyerimin(mağaza) kapısına gelip bana bakar, mıncırma, mama, su artık nasibinde ne varsa alır gider oldu. zamanla bazı günler tam gün kapımda yatmaya başladı sonra da 7/24'e evrildi bu durum. işyerime gelen gidenden öğrendiğim kadarıyla ismi jessica ve sahibi de bize yakın bir mahallede yaşıyormuş. bir gün sahibinin elinde yavru köpek görmüş ve artık oraya gitmemeye başlamış. o gün bugündür benim kızımdır kendisi. çok yumuşak huylu, sosyal ve sevgi arsızı.
    bu arada hem küpeli hem sahibi var demişsin o nasıl oluyor derseniz bu zibidi daha küçük denecek zamanlarında barınağa alınmış (sanıyorum sokakta başıboş bulunduğu bir anda aldılar) hatta orada gençlik hastalığına yakalanıp ölümden dönmüş. 2 yıl sonra bir gün kapılarında bulmuşlar tekrar. kısırlaştırılmış, tedavisi bitmiş ve salınmış demek ki. neler atlatmış olduğunu duydukça jessica'ma hem daha çok üzülüp hem de daha çok bağlandım. o artık 8 yaşında ve umarım uzun bir ömrü olur.
    bunlardan birisine sahip olmayı düşünüyorsanız fazla düşünmenize gerek yok derim ben.
hesabın var mı? giriş yap