• "bizim m. kemal’i red etmemizin nedeni, müslümanlara yaptığı zulümdür…

    kuran’da müslümanların hangi kanunlar ile yönetileceği cenab-ı hakk tarafından bildirilmiştir ve bu kanunlar ile hükmetmeyenlerin kafir, zalim, fâsık oldukları beyan edilmiştir… " kısmını okuduktan sonra saçma sapan bulup siteyi spam olarak işaretledim. kuran'da müslümanların neyle yönetileceğini bildiren bir ayet okumadım ben hiç.
  • ölümüne sıkıcı bir site. allah'ım, "iki dakika bakayım" dedim; içim kıyıldı yeminle. o nasıl photoshop çalışmaları ya, allah sizi ne yapmasın.
  • içerik hakkında söyleyecek pek bir şey yok, mevzu belli zaten. ama sitenin sahibi olduğunu tahmin ettiğim kişi "xy kimdir?" şekilli bir bağlantı vermiş. ona göz attım, dördüncü murat görünüşlü cihad eden birisiymiş, facebook'da sayfaları varmış.
    bir sayfalık yazıda xy ile ilgili verilmiş bilgi bu, gerisi laikler, dinsizler, kemalistler, yahudiler, sabetayistler ve atatürk.
    kendini bile ancak kime düşman olduğunu söyleyerek tarif edebilen kimselerden kaçınmak gerek. bir de hayattaki tek başarısı internette sayfalar oluşturmak olan insanın gerçeği bulmuş, ermiş, arınmış tavırlarını hala kafamda bir yere oturamıyorum.
  • cahil dincilerin ota boka "kaynaklarlan belgelerlen gonusuyom" diye atladigi ve bu sayede dogru tarafin kendisi oldugunu zannettigi amaci belli, gecerliligi ve tarafsizligi belirsiz internet sitemsi garip yayin organi.

    amerika'da universite'de hocam sunum yaparken, "bu bilginin kaynagi var mi?" demisti, ben de ona "xyz websitesinin bilmem kacinci yilki arastirmasi" demistim. ve asil vurucu soruyu sordu, " peki bu kaynak gecerliligi ve gercekciligi var mi? sonucta internet cagindayiz, herkes oraya birseyler* yazabilir, birseyler paylasabilir" demisti.

    iste universite'de arastirma yaparken ilk yapman gereken konu kaynak bulup yazmak/tartismak degil, buldugun kaynagin gecerliligini ve objektifligini arastirmak. dinci kesime biri bunu anlatmasin gariplerim uzulurler, birakin "ben bilgilirlin gonusuyom yeaa" desinler...
  • içerisinde en ufak bir aşağılama, küçük düşürme olmayan yorumlarımı yayımlamayan site. demek ki işlerine gelmedi yorumlarımı yayımlamak.

    atatürk'ün mal varlığının irdelendiği yazının altında, kaçak saray'a yöneltilen eleştiride kaçak saray'ı savunmuş "cumhurbaşkanlığı makamı için yapıldı" diye (http://i.hizliresim.com/qmokgz.jpg). ben de özetle "bu saray, chp/dsp döneminde yaptırılsa ve içine ahmet necdet sezer oturtulsa yine böyle mi düşünecektiniz?"i de içeren uzun bir yorum yazmıştım. benim yorumumdan sonra başka görüşlere yorum yazmış yani yorumumu gördüğü kesin ancak nedense -bu dâhil- toplamda üç farklı yazıya yaptığım üç yorumumu görmezden gelmiş.

    suç, bunları önemseyip bunların yazılarına yorumlarda bulunanda.

    düzenleme: ara söz.
  • rıza nur'un hatıratını "sahih" kaynak olarak belleyen, ne idüğü belirsiz bir sürü kaynak ile atatürk'ü yahudi, ingiliz, ermeni vb. bir sürü yobaz hakaretine maruz bırakan site.
  • annesinin kim oldugunu belgelerle açıklaması gereken bir çocuğun ağır saçmaladığı sitedir. fetö telefon dinlemelerini sözde atatürk'ten esinlenerek yapmış yetmemiş en büyük darbeci ve kriminal de atatürkmüş.
    ulan sike daşşağa sürecek beyin yok sizde yemin billah bak söylüyorum boyle bir kin nefret ömrümde görmedim. sanki işgal savaş falan olmamış bu ülkede düşman yurdu işgal etmemiş gibi kendilerince yalan yanlış tarih yorumluyor bu dingil. bi bitmedi şu kemalizm düşmanliginiz bu kadar çok şeriat ile yaşamak istiyorsaniz aha buradayim. isteyin sizin için rakka yol masraflarinizi karsilayip sizin bir aylik ev masrafinizi da karşılamazsam orospu çocuğuyum ama siktirin gidin artik bu diyarlardan. anasını siktiniz ülkenin yalan yanlış bilgilendirme ile cumhuriyet düşmanlığıyla.
  • atatürk'ü ingiliz valisi olmayı istemekle itham eden site. kaynak da belirtmiş türk tarih kurumunda dahi yer aldığını söylüyor.

    "kim kahraman, kim hain?

    anadolu’da ingiliz idaresinden o kadar da rahatsızlık duyulmaması gerektiğini söyledikten sonra m. kemal, bu topraklar üzerindeki ingiliz idaresinde bir vali olarak çalışmaya hazır olduğunu gazeteci aracılığıyla işgalci yetkililere şöyle iletecektir:

    “eğer ingilizler anadolu için sorumluluk kabul edecek olurlarsa britanya idaresinde bulunan tecrübeli türk valileri ile işbirliği halinde çalışmak ihtiyacını duyacaklardır. böyle bir selahiyet dâhilinde hizmetlerimi arzedebileceğim münasip bir yerin mevcut olup olmayacağını bilmek isterim…” [1]

    türk tarih kurumu‘nun çevirtip bastığı bir kitaptan alındı bu çarpıcı sözler.

    **********

    kaynak:

    [1] price’ın extra-special correspondent (çok özel yazışmalar) adlı kitabından (1957, sayfa 104) aktaran gotthard jaeschke, kurtuluş savaşı ile ilgili ingiliz belgeleri, çeviren: cemal köprülü, ankara 1991, türk tarih kurumu yayınları, sayfa 98."
  • yıl olmuş 2018 hâlâ bu siteyi kaynak olarak alıp içindeki sıçmıkları belge zanneden mallar var.
  • tarihte yaşanan olayları bir taraflarından anlayıp, o anladıkları kısmın da sadece işlerine gelecek bölümlerini alıp paylaştıkları ve altında da atatürk'e dolu dolu hakaret içeren yorumların yapıldığı adi internet sitesi. hâlâ da kapatılmamış, yazılı verilen ifadeler suç olarak görülmemiş. söz uçar, yazı kalırdı hani?

    cehalet bi bitmedi arkadaş.

    not: ben bu siteyi ihbar ettim. darısı başınıza. bi kapatma işlemi, hek mek yapılır zaar. *
hesabın var mı? giriş yap