• eski yugoslavya başkenti. istanbul'da ormanı da var.
    (bkz: belgrad ormanları)
  • beyaz sehir... (bkz: beograd)
  • sirbistan'in baskenti. harika sehir, beyaz sehir. (ama beyaz yani pek yok)
    sokaklari turk kahvesi kokan, sogugu ilikleri donduran, yemyesil nehir kiyilari olan sehir.
    en guzel pizzanin, en ucuz etin, en cok yere tukuren insanlarin oldugu yer. gazeteleri fena halde el boyayan, pazar yerlerinde koyluler ile eski turk filmleri tadinda sohbet edebileceginiz balkan sehri.
    mac kazanildiginda apartman dairelerinin pencerelerinden insanlarin disariya ugrayip kalashnikov'larla ates actigi deliler kenti.
    underground filmindeki calgici cingene grubunun sokaklarda gezip "kalashnikov" ve "ringe ringe raja" sarkilarini bayiltana kadar caldiklari, ve knez mihajlova caddesindeki her kose basinda "milli kahraman" resimleri ve t-shirtleri satilan acaip sehir.
    gidildiginde muhakkak kabuksuz aycekirdegi, pasteta, sirp salatasi (bol sirke ile), kolbasice ve cevapcici yenmesi gerekir. yemeyen ayip eder, cok sey kacirir.
    canim sehir, guzel sehir.
  • artik sokaklarinda doviz burolari acilmis oldugu icin, doviz bozdurmak icin beobanka gibi kara para aklayicisi ve terbiyesiz insanlarin calistigi bankalara mihnet etmek zorunda olmadiginiz, ve/veya car$ida pazarda karaborsaci aramak zorunda kalmadiginiz $ehir.
  • turk buyukelciligi'nin "proleterskih brigada, no:1" adresinde bulundugu ba$kent.
  • eger turkiye'den gidiliyorsa, buyukelcilik calisanlarina muhakkak turk gazeteleri, ve hatta leman, pi$mi$ kelle, lemanyak gibi ne$riyatin goturulmesi gereken guzide balkan $ehridir beograd.
  • (bkz: pionir), (bkz: bully), (bkz: partizan), (bkz: crvena zvezda), (bkz: zvezdara), (bkz: topcider)
  • geceleri cok u$uten, bu yuzden ister istemez bol kahve ve sicak et suyuna corba icirten bir $ehirdir.
    ekmekleri kilo ile satilir, bayatlamaz, garsonlarinin gomlekleri o kadar ince bir polinden yapilmistir ki iclerine giydikleri kotu kalite atletleri gorunur.
    bircok insan kopek besler ve yetistirir. sirplar macarlardan ogrenmislerdir iyi cins kopek yetistirmeyi.
    gune$ actiginda aileler bebek arabalari ile sokaklara dokulur. cok paralari olmadigi halde iyimser insanlardir, naziktirler.
    beograd'a bir defa giden muhakkak yine gider derler. istatistigini tutmadim, bilemem; ama buyuk ihtimal dogrudur.
    otobus terminali tren garinin arkasindadir. otobusler cok eskidir, cep telefonunuzu kapatmaniza luzum yoktur. tren gari'nda ise tuvalet bekcisi 24 saat sarho$ olmasina ragmen, sizip kaldigi sandalyeden sabahin 4'unde kaldirildiginda bile kufretmez, "buyrun" diyerek kenefe buyur eder insani.
    merkezi yerlerde bufeler vardir; taksim'deki bufeleri, hatta daha yakin bir benzetme ile eski$ehir tren gari'nin bufelerini animsatir. buralarda fume domuz, kizarmis domuz kulagi, banjalucki cevap, sarajevski rostilj yenilebilir.

    slavija meydani'nda otelin hemen yakininda bir restaurant vardir. av etinden yemekler yaparlar, $arabi da fena degildir. yazin gidilmez ama buraya; nedense ki$ yeridir. ho$ zaten belgrad bir ki$ $ehridir; haydi bilmedin ilkbahar...
  • en guzel pljeskavica'si pionir'de, buz rinki ile basketbol sahasi arasindaki kucuk bufede yenir.

    en guzel pizza, trg republike'de, havuzlu meydanin sol tarafindaki kucuk pizzamatik'te yapilir, ama elinizi cabuk tutmazsaniz bir sonraki servis icin 20 dakika beklemek zorunda kalirsiniz.

    en guzel jogurt, mlekara subotica marka olandir. mideniz $i$ene kadar icebilirsiniz.

    en nefis pasteta, c market'te satilan "cajna pasteta"dir. tavuklusu da domuzlusu kadar lezizdir.

    nisan'da kurde$en olana kadar cilek yersiniz, cunku cok ucuz ve boldur. ki$in da etsuyuna butun halde atilmi$ bir iri patates, bir havuc ve ev yapimi eri$te ile yapilan domaca supa ile gibanica yenir.
  • kanuni sultan süleyman tarafından 1521 yılnda alınan ve avrupa seferlerinde önemli bir üs olarak kullanılan şehir.
hesabın var mı? giriş yap