• herkeste hali hazırda var olduğunu düşünsem de psikoloğuma göre bana hasıl bir durummuş. bazı insanlar buna tahamül edebiliyormuş. var mısın yok musun'u çılgınlar gibi izleyişimizin sebebi de bu olabilir mi acaba? (hassiktir olabilir mi lan? olsun ya da olmasın; rahat edeyim.)
  • olumsuz da olsa bir sonuca varmadan rahat nefes alamamaktır.
  • en ufak bir boşlukta beyninize hücum eder bu belirsiz kalmış durum .düşünür, kurar, didikleyip durursunuz .belki zamana bırakmalıdır ama yer bitirir işte sizi bırakamazsınız.
  • werner heisenberg'in ölüm sebebidir bu.

    (bkz: belirsizlik ilkesi)
  • en azından elimde olan durumlarda kontrol bende olsun, belirsizlik kalmasın mantığıyla; kişiyi proaktif, her şeyi en ufak detayına kadar planlayıp uygulamaya geçiren bir birey haline dönüştürebilecek bir huydur. eğer birden fazla değişkenin belirsizliği söz konusuysa* veya herhangi bir sebeple belirsizliğe tahammül edememek dedinden muzdarip kişi aksiyon alamıyorsa; bu sefer de olabilecek tüm ihtimaller üzerinde kafa yorup düşünür düşünür, söz konusu olayın çok önemli veya sıradan olması kesinlikle tepkisini değiştirmeyecektir. sonunda öyle bir evreye gelir ki, artık verilen hiçbir tepki veya alınabilecek en absürt sonuç bile onu artık şaşırtmaz, çünkü bunun olabileceği daha önceden aklına gelmiştir ve bu şekilde kendince belirsizliği elimine etmiştir:) yine de siz siz olun, böylelerine mümkün olduğunca açık, net ve kararsızlıktan uzak davranmaya dikkat edin, zaten hayat kendi içinde yeterince belirsiz..*
  • bunun çok benzer versiyonu, bir durumun planlı hale getirilmemesine tahammül edememektir. bir fikir ortaya atılmıştır ama herhangi bir icraat yoktur haber verilsin, devamı gelsin, konuşulsun, planlansın, yürürlüğe konulsun istenir sonucunda belirsizliğe saplanıp kalınmışlık yüzünden hiç bir şey yapılamaz. belirsizlik zaten var olması gereken en olağan durum, aslında her şey belirsizlik üzerine kurulmuş durumda ama biz zaten öleceğimizi de biliyoruz ve aynı zamanda bununla beraber yaşıyoruz belirsizliği de bu şekilde ele alabilirsiniz canlarım, lütfen yapın bunu.
  • hayata tahammul edememektir. bundandir ki bu tipler genelde depresyonda olurlar.
    (bkz: kontrol manyağı)
  • insani bunaltan, yipratan igrenc bir ozellik. hayatta gelecegi bilme gibi bir meziyete sahip olmadigimiz icin de omur boyu cekilmek zorunda olan maalesef.
hesabın var mı? giriş yap