• tıbbi olarak sakıncalı bulunan ben veya benlerin, genellikle kanser endişesi ile operasyonla temizlenmesi işlemi.

    içimizdeki "ben"i aldırmak ise, bizi bize karşı "o" yapar.
  • bazı kişilerin güzellik uğruna kafaya taktığı tehlikeli olay. uzman kişiler olmaksızın güzellik salonu denilen yerlerde yaptırılacabilecek eylem.
  • öyle sadece yüzeyden alınmazmış ben; dibe doğru koni şeklinde derinlemesine yapılan bir işlemmiş bu. koyu renkli benler denilir, ama, daha çok alacalı, bulacalı benler riskli görülürmüş.
  • (bkz: güner ümit)
  • eğer vücuttaki benin rengi kahverenginin değişik tonlarını içeriyorsa, bende belirli bir simetri yoksa, büyümeye devam ediyorsa acilen doktora gidilip, doktor kontrolünde yapılması gereken bir işlemdir. dermatologlar ben aldırma işini operatör doktorlara devrederler. bu benler normal benlere göre güneşte daha çabuk büyürler, küçükken alınması ilerde büyük problemlere yol açmasını engeller. fazla da zor bir işlem değildir, ilk önce iğneyle benin alınacağı yer uyuşturulur, sonrada bir güzel çeşitli ince uçlu alet edevatla benin olduğu yerde bir oyuk açılır ve köküne kadar temizlenir, son olarak da dikiş atılır. tabi eğer alınacak ben küçükse kazıyıp çıkarma işlemi de çabuk gerçekleşir *. operasyondan sonra 2-3 gün süresince benin alındığı yere su değmemesi gerekir. 10 güne kadar dikişlerde alınır ve benin alındığı yerde benin büyüklüğüne bağlı bir krater oluşur. fazla korkmamak ve üzülmemek gerek, herkesin başına gelebilir.
  • eğer çıkıntılı bir bense, -190 derecedeki azot gazına batmış(ya da öyle bir şey) bir cımbızla beni iyice sıkarkar, orası önce beyaz sonra siyah bir renk alır, 10 gün sonra kendi kendine geçer ve benin nerde olduğunu bile hatırlayamazsınız.
    izmir şifa hastanesi'nde bedeli 50'ye yakındı sanırım.

    (bkz: krio)

    edit: birisi bana bunun iz bırakıp bırakmadığını sormuş, yoğunluktan ben cevap veremeden mesaj kendiliğinden silinmiş, burdan cevap vereyim; yok iz kalmadı, nerde olduğunu bile unuttum hatta.
  • bir benin üstünde çıkıyorsam ben, o benin beni hasta etme ihtimali var bazen deyip aldırmamamıza denir. ben tuşuna basar, durum çubuğunuzu kimdir nedir gibi sorularla doldurup iyileşirsiniz.
  • özden ayrılan ve bu anlamda tali olan benleri aldırma işlemidir.kapıları kapatıp kapatıp gidenlerle gider bu benler.benleri cinlere,hinoğluhinlere verme işlemidir bu durumun bir diğer tanımı.
  • tıbbi adı nevüs eksizyonu olan ve bahsi geçen benin lokal anestezi ile sadece benin olduğu bölgenin uyuşturulmasından sonra eliptik bir şekilde çevresinde belli miktar* sağlam doku içerecek şekilde vücut ile ilişiğinin kesilmesi durumunu tarif eden şey.
hesabın var mı? giriş yap