• fehmi koru tarafından kaleme alınan ve 17-25 aralık sürecinden başlayarak cemaat ile hükümet arasındaki ilişkileri konu edinen kitap.

    bbg
  • kitap hakkindaki carpiklik ve bilgi hatalarinin ele alindigi guzel nir analiz var;

    "1/kitabın hedefinde hizmet hareketi var. h.avcı, s.uzun ve n. şener tarafından yazılan kitapların bir benzer şeklinde kaleme alınmış.

    2/oslo görüşmesine katılan h.fidan'ı mit görevli olarak katıldığını ifade ediyor. ancak fidan, başbakan müs. yardımcısı olarak katılıyor.

    3/17 aralık soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarıyla ilgili zaman'da haber yapılması organik bir bağ olarak ifade ediyor.

    4/kck soruşturmaları kapsamında bdp'li belediye başkanlarına plastik kelepçenin dönemin içişleri bakanlığı'nın bilgisi dışında olduğu iddia ediyor.

    5/ancak dönemin eski diyarbakır emniyet müdürü ve eski istihbarat başkan vekili güven, talimatın bakan'dan geldiğini dile getirmişti.

    6/sayın koru'nun gazetenin ankara temsilcisi olarak katıldığı bazı mahrem görüşmeleri kitapta yazması, çok etik bi davranış olarak gelmedi.

    7/kitabında sn hakan fidan'ın mit müstaşarı olmasına cemaatin karşı olduğunu ve yayınların da bu yönde olduğunu ifade ediyor. delil yok!

    8/7 şubat 2012 tarihinde fidan ve mit mensuplarını savcı celal kara'nın ifadeye çağırdığı iddia ediliyor.savcı kara değil s. sarıkaya.

    9/savcı celal kara, kck ve mit bağlantısını değil 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüttü. büyük bilgi hatası.

    10/cemaatin fidan'ı hedef almasında geskom'un mit'e geçmesi ve fidan'ın gelen talepleri dikkate almaması iddiası var. hiçbir bağlantı yok.

    11/koru, erdoğan'ın başbakanlık ve cb olduğu dönemde gezilere katılmadığını ifade ediyor. ancak e.dumanlı'nın her geziye gittiğini kaydediyor

    12/dumanlı ile sn erdoğan'ın her gezide başbaşa özel görüşmeler yaptığını kaydediyor. taleplerin de burada aktarıldığını öne sürüyor.

    13/akp'li yerel yöneticilerin cemaate yaklaşık 5 trilyon tl'nin üzerinde gayrimenkul tahsis ettiğini ileri sürüyor. ancak somut veri yok.

    14/ergenekon operasyonununu yürüten emniyetçilerin, gözaltı dalgasında hükümetin bakanlarına bilgi vermediği aktarılıyor. ne kadar gerçekçi?

    15/akp'li siyasilerin illegal olarak sözde paralel yapı tarafından takip edildiği aktarılıyor soruşturma dosyasında hiçbir bilgi mevcut değil.

    16/sayın koru, kitabında 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına üstün körü değiniyor. hükümete yönelik girişim olarak görüyor.

    17/son kısmında ise paralel yapı ile cemaat mensuplarının ayırt edilmesi gerektiğini kaydediyor. ona göre operasyon gerektiğini kaydediyor.

    18/koru, ayrıca dışişleri bakanlığı'ndaki dinlemenin de almanya ve abd istihbaratı tarafından yapıldığını aktarıyor.

    19/yine dönemin başbakanı erdoğan ve oğlu bilal erdoğan arasında geçen kriptolu dinlemenin de yurt dışı kaynaklı olduğunun altını çiziyor.

    20/söz konusu dinlemeler, 30 mart seçimler öncesinde hizmet hareketi yönelik kara propaganda aracı olarak kullanılmıştı.

    21/sn koru, 17 aralık fezlekesinde 'dönemin başbakanı' şeklinde bir ibarenin geçtiğini kaydediyor. bu bilgiyle ilgili hiçbir belge yok."

    bayram kaya'nın @bymkaya hesabından 16.05.2016 tarihli tweetlerinden derlenmiştir.
  • "o sebepten bizim karılar hiç kocamaz. ümidi var besbelli. hani herif ölür de inşallah bir körpe* oğlana düşerim diyerek... istersen gül beyim... doğrusu bu... (...) karı kısmı mal gibi bir şey... peşinde çok dolaştın mı sonunda razı olur. ben bunu böyle gördüm." kemal tahir - karılar koğuşu

    (bkz: karılar koğuşu/@ibisile)
hesabın var mı? giriş yap