• hiçbir zora gelemeyen, her boku yiyip ardından hesap sorduğunuzda "ben böyleyim abii yapacak bir şey yok" diyen, bencil pezevenktir.

    adam bariz bir şekilde yanlış yapıyordur, adama doğru yolu gösteriyorsun, "bak güzel kardeşim, öyle değil böyle" diyorsun, adam sabit fikirli, direk cevabı yapıştırıyor "ben böyleyim yeaa" diye.

    lan yarrak kafalı suçlusun işte, yanlış yapıyorsun kabul etsene, düzeltmeye çalışsana. yok, kendisini konudan sıyıracak ya, ne dersen de boşa. her lafına aynı cevap. "ben böyleyim" doğru düzgün bile kavga edemezsin bu insanla. bozuk plak gibidir çünkü, sen orada kıçını yırt, cevap hep aynı kalacaktır.

    yavşak adam sen hala kendini kandır "ben böyleyim" diye.

    -abi bak kıza yanlış yapmışsın, bencillik etmişsin.
    +ben böyleyim abi, beni seviyorsa böyle kabul etsin.

    -abi tamam kız hatalı da sen de bokunu çıkarmışsın, çok kaba davranmışsın.
    +ben böyleyim abi, yapmayacaktı onu.

    -abi o kovayı kafana takmayacaktın, banyoda kullanacaktın.
    +ben böyleyim birader karışma bana.

    -abi günyadın, nasılsın?
    +ben böyleyim cafer, rahat bırak artık.
    -anaa, otomatiğe bağladı pezevenk.
  • tekme tokat dövülesi insandır. sık sık kiliseye de gidip günah çıkartıyordur kesin.
  • sorun kendisinde değil, ona aynı şeyleri söyleyip farklı cevaplar bekleyen insanlardadır.
  • dünyadaki 6 milyar insanı temsil etmektedir. insanın değişmesi diye bir şey yoktur. yapacaklarımız, çocukluğumuzda geçirdiğimiz küçük (veya büyük) travmaların etkisindedir. her kim ki "ben değişebilirim" diyorsa yalan söylüyordur. bu yüzden dünyadaki 6 milyar insan "ben böyleyimci" olsa da bazıları bunu kabul etmez. gider başlık falan açarlar. asıl hatayı karşındakini kabullenemeyen ve orta yolu bulmaya çalışmayan yapar.

    genel düşüncem ise: iki insan anlaşabiliyorsa bu durum iki insanı da haklı kılar. eğer iki insan anlaşamıyorsa bu iki insanı da haksız kılar.
  • facebook statulerinde can yücel çakması şiirler paylaşan, olmayan eski sevgilisine nispet dolu şeyler yazan ama siklemediğini de dile getiren insanlar da bunlardandır.

    - olum hayvan mısın sen, insan sevgilisine kafa atar mı?
    + ben böyleyim abi..
  • canın sağolsuncu ve sağlık olsuncu insan bu türün ileri vakalarıdır.
  • bahsi geçen kişi, doğru bildiği ve yeri geldiğinde de göğsünü gere gere savunabileceği bir şeyler için inat edip, sonuçta kaybetmiş görünse bile "ben böyleyim" diyen kişi ise, diyecek bir şey yoktur.

    fakat, bu tanımla asıl kastedilen insan, kendisinin de pekâlâ doğrusunu bildiği halde ısrarla aynı şeyleri aynı hatalarla, aynı bencilliklerle tekrarlayan, dünyayı kendisinin etrafında dönüyor sanan ve üstelik bu yapıp ettikleriyle bir şekilde sizin yaşamınıza da etkide bulunan insanlardan biri ise, kesinlikle çekilmez ve size hayatı zindan eden biri olabilir.

    şöyle bir diyalogu sık sık yaşarsınız mesela;

    -bu konuşmuştuk hatırlarsan, bıdıbıdıbıdıbıdı konusunda böyle yapman doğru mu?
    -yea evet ama, bıdıbıdıbıdıbıdı
    -ama kendin de farkındasın değil mi, neden ısrarla bunu yapıyorsun..
    -ben böyleyim yeaa! alla alla!

    sorun, bu kişileri değiştirmeye çalışmak, hele ki kendi doğru bildiklerimize ikna etmeye çalışmak falan değildir. üzerinde uzlaşılmış ve doğruluğu su götürmez şekilde net olan bir durum var; ve bu insan ısrarla aynı hataları tekrarlıyor. fazlaca şişirilmiş bir egodan mı, herşeyi bildiğini sanmanın getirdiği boşluktan mı, yoksa düpedüz bencilliğin suyunu çıkarmış olmaktan mıdır bilinmez; azıcık üzerine gidildiğinde "ben böyleyim yea" diyerek her şeyi bir anda çözüveriyor.

    o dünyanın en önemli, en değerli kişisidir malum, onunla birlikte bir şey yapabilmenizin de tek yolu, her şeyi onun bildiği, onun sandığı ve onun istediği biçimde yapmanızdır. çünkü asla zora gelemez, hiç bir şekilde emek sarfetmez, empati kavramıyla zaten tanışmamıştır ve onun istekleri dışında gelişen her durumda, o yine bildiğini yapar ve kime ne şekilde zarar verdiğinin önemi yoktur.

    hele bir de, artık çileden çıktığınız bir anda "beni böyle kabul et" demesi vardır ki, bendeniz gibi "sende evliya sabrı var yaa" diye tarif edilen birinin bile sabrını zorlayabilir. evet. yaramız var o yüzden dökülüyoruz.
  • ne yaparsa yapsın insanların onu çok seveceğini hatta belki tapacağını düşünen insan müsvettesisidir.
    kendisini bi rockstar, bi celebrity ile aynı kefeye koyar. bilmediği şey ise onu sadece annesi, babası veya kardeşleri o haliyle kabullenir. sevmeleri de zorunlu değildir hani.
    "beğenmeyen siktirsin" tavrındadır ama beğenmeyen siktirip gidince de bi triplere girer. gram değişme göstermez, genellikle eğilen değil uzanılan olmak ister.
    bi de bunların ben ketum insanım versiyonları vardır. yalnız o "ben böyleyimci"nin aksine, kavgada falan ortaya çıkarır iç yüzünü.
  • böyleyim dediği değerleri ısrarla savunur, ne olacak bu musikinin hali diye üzüntüsünden hüngür hüngür ağlar, yeri gelir çıpala çıpala yaşlar fışkırtır gözlerinden. yılmaz morgül'dür efenim. bkz;

    http://www.youtube.com/watch?v=rjcvu_kwmgo
hesabın var mı? giriş yap