• kizim...
    tam 9 yıl once, bu saatlerde henüz senin çivisi çıkmış bu dünyaya gözlerini açmanın ardından 4 saat 30 dakika gecmisti. gözlerin ne de güzeldi! kocaman, benimkiler gibi... ben narkozdan uyanana kadar beyaz-pembe zibinlarini giydirmislerdi bile, belki de pembeye olan sevgin bundandi, sonradan sirf annenin en sevdiği renk mor diye, mor renge asik olana kadar. biliyor musun kızım? senin bir şeyi sevmen icin, benim seviyor olmamin yeterli oldugunu daha yeni ogrendim. sen doğduğunda ben 20 yasindaydim ve seninle birlikte buyudum ben de, senden ogrendim hayatın bambaşka guzelliklerini ve zorluklarını; tıpkı senin ben oldugunu, hissettiklerimi hissetmekten öte bana benzeyerek büyüdüğünü de öğrenmiş oldugum gibi.
    cok zor bir bebektin, hep anlatiriz ya. aylarca uyumadın, durmadan agladin ve biz 5 koca insan seni güldürmek icin mücadele verdik durduk. agladin ağlamasına da gözünden ilk kez yas geldiginde 3 yasindaydin. hic unutmam o gunü yüreğime binlerce bıçak aynı anda saplanmış da öldürüyorlar beni diye hissettim. sonradan göz yaslarına da alıştım... ilk kez gecen yaz esofmanini parkta oynarken yirttiginda ise sevincten havalara uçmuştum "kızım büyüdü ve artık kıyafetlerini yirtabilecek kadar hakim günlük hayata!" diye.
    ah benim 155'lik bebegim... sen büyüdün, ben degistim. sen degistin, ben dönüştüm... ve sen annem, iyi ki doğdun! iyi ki tum zorlukların ve güzelliklerinle varsin. bir omur vicdanı hur, hayatı ozgur bir kadın olarak yasa. yolundaki taslar benimdir, sen yürü! dilediğin yolda kendi secimlerinle. ben daima seçtiğin yolda, daima yanında olacagim.
    dogum gunün kutlu olsun...

    tanım: yazarların kızlarına içlerini döktüğü yazilardir.
  • anne tarafından yazılmış güzel, duygusal bir yazı. eleştirmek için söylemiyorum ama benim şahsi düşüncem bu tarz yazıların sadece yazıldığı kişiyle paylaşıldığında daha değerli olduğu. yani paylaşacaksa da yazının muhatabı paylaşmalı bence.
  • (bkz: tamam)
  • içerik konusunda eleştiri haddime düşmese de tercih edilen mecra bakımından yapılmayacaklar listesine bir madde daha eklememe sebep olmuş yazıdır.

    (bkz: sözlüğün ebesine açık mektup)
  • (bkz: ekşi mektup)

    durmak yok, sözlüğün formatına sokup çıkarmaya devam.

    gardaş sen bir birikim hesabı aç kızına buralara sikko sikko yazılar döşeyeceğine.

    "kizim..." den sonrasını okumadım.

    edit: diğer entrylere bakınca fark ettim kadınmış. gardaş, bacım olsun. de hayde...
  • ergenlerin hunharca eleştirdiği gayet samimi bir yazı.

    tabi ergenleri ergen oldukları için suçlayamayız bu yazıyı anlayabilmeleri için önlerinde uzun bir zaman var. umarım bu uzun zamanı kendileri ve çevreleri için en faydalı şekilde yaşayarak geçirirler. yoksa hepimiz o ergenlik döneminden geçtik ve bizim için yukarıdaki gibi düşünen anne babalarımıza binbir zulüm ettik. çoğunun farkında olmadan aynı şimdiki gibi.

    ergen olmak ne de kolay ve güzelmiş bir kez daha hatırladım sayenizde.

    bu yazı ile dalga geçmek ya da sadece okuyup geçebilmek ne de kolay, oysa ben okuyamadım bile gözlerim doldu. ergen olsam bilmesem ya lan ben de dedim, kaygısızca yaşasam, başka birisinin sorumluluğunun o mutlulukla savaşan acısını iliklerimde hissetmeden yaşasam. yeterince yeterli olabilecek miyim sorusunu her an bir kamçı gibi savurmasam kendime diye düşündüm. ne yalan söyleyeyim güzeldi ergenlik. ama o zaman güzeldi şimdi senin de hep ergen kalacakmışsın gibi hissettiğinde olduğu gibi güzeldi.

    ben ve yukarıdaki yazıyı yazan çocuk sahipleri için bu çelişkiler neden var biliyor musun sevgili ergen? dünya böyle bir yer olmasaydı biz de böyle ikilemler arasında mutlulukla acıyı aynı anda yaşamazdık ve nevrotik olarak adlandırılmazdık belki. şimdi sen "neden çocuk yaptınız?" diye düşüneceksin sevgili ergen ama sana tek diyebileceğim; cevabı öğrenmek için beklemen gerekecek. tek yapman gereken büyümek...

    edit: işte bu sebeple yazmıyorum bu tarz duygularımı ya da paylaşmıyorum çocuklarımla olan hiç bir anımı orada burada sosyal medyada. yazıyı yazan anne de sanırım öğrenmiştir neden buraya yazmaması gerektiğini. konu sözlük formatı değil biz insanların sevgiden korkan formatı. aman sevmeyin, sevilmeyin ya da sevdiğinizi göstermekten korkmaya devam edin.

    edit: inanmadığım benzetmeyi çıkardım (bkz: günah). ağız alışkanlığı ile yazmışım.
  • sacim sakalim uzadi
    serseri gibiyim
    gezerim, deli gibiyim
    yol papazlarimi berberim

    saclarim bitlendi
    ust kati kiraya verdim
    kirami da alamadim
    kurtar beni bu kiracidan berberim

    elindedir makasin
    pek hunerlidir ellerin
    tatlidir dilin
    herkesi seversin
    benim yakisikli berberim

    (bkz: berberim)
  • (bkz: kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş)

    yazılan yazı gayet güzel, duygusal. 9 yaşına gelmiş bir çocuk okuma yazmayı öğrenmiştir diye tahmin ediyorum. kendisi için kaleme alınan bir yazıyı gayet güzel okuyabilir. okuyabileceği tarzda bir kitaba ufak bir not şeklinde düşülse ya da kullanabileceği özel bir defterin ilk sayfasına daha anlamlı olurdu.
  • sözlüğü kadınlar kulübü gibi kullandığını söyleyecek kadar dürüst arkadaşlara sahip olmadığı görülen suserın yazısıdır.

    yav he he hepinizin göbişlerine bebişler dolsun. daha doğuramadığımız için hırtız hepimiz kusura kalmayın.
hesabın var mı? giriş yap