• merhaba, ben istanbul büyükşehir belediye başkan adayı ekrem imamoğlu.

    bu güzel şehrimiz istanbul için aklınıza gelen her soruyu sorabilirsiniz. cevaplamak için elimden geleni yapacağım. haydi kolay gelsin.

    kanıt

    edit: şimdilik süremiz bitti. kalan soruları elimden geldiğince cevaplamaya gayret edeceğim. hepinize teşekkürler, sevgiler.

    sorularınıza verilmiş yanıtları görmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: (bkz: ben ekrem imamoğlu sorularınızı yanıtlıyorum/@ekrem imamoglu)

    not: soru cevap etkinliğini mobil ve web tarayıcınızdan takip edebilirsiniz.
  • başkan olursanız otobüs, metro, metrobüs vs. toplu taşıma araçlarının ücretlerinde indirim uygulayacak mısınız?
    • duyurduk, uyguluyoruz. gençler 50 lira aylık, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere bedava. hatta 6 yaşa kadar olan ücretsiz 12 yaş sınırına çıkarıldı. sürprizlerimiz devam edebilir.
  • merhaba, soyadınızı değiştirmeyi hiç düşündünüz mü?

    youtube'daki reklamlarınızda neden hep başörtülü bayanları görüyoruz? kasıtlı yapılan bir şey mi yoksa tamamen tesadüf mü?

    ilgili görsel 1

    ilgili görsel 2
    • soyadımdan çok memnunum. açıkçası çevremizde kim varsa görüntüler de onlar. bir de bırakalım artık şu başörtülü, başörtüsüz var kısmını. toplulumuzda olan herkes görüntülerde var.
  • hoşgeldiniz.

    şu ana kadar seçim çalışmanız kapsamında bir sürü ilçeyi ziyaret ettiniz. ana akım medyada kendinize yer bulmanız zor, hükümete yakın medya da sizi eleştirmek için her arıyor, en ufak bir vatandaş eleştirisini elinden geldiğince büyütüyor.

    tanınırlığınızı arttırmanız ve çalışmalarınızdan halkı haberdar etmeniz konusunda yaptıklarınız nelerdir?

    başarılar dilerim.
    • şu an tam da onu yapıyorum aslında. artık ana akım medya olumsuz haberleri bile verince beni tanıtıyorlar, teşekkür ediyorum kendilerine, devam etsinler.
  • istanbul ile ilgili en büyük hayaliniz nedir?
    • istanbul çok güvenli bir şehir ve dünyanın göz bebeği olduğunda dünyanın her yerinden insanların akın akın geldiği bir istanbul hayal ediyorum.
  • kalbimiz ve dualarımız sizinle. başarılar diliyorum.
  • merhaba başkanım, sizin için "2. ekmeleddin faciası" diye yorum yapanlara ne söylemek istersiniz?
  • "chp'nin gösterdiği aday" etiketine sahip olan herhangi birinin istanbul belediye başkanlığını kazanma ihtimali sizce cidden yüksek midir?
  • -işsizlik sorununa nasıl çözüm bulacaksınız?
    -istanbul +20 milyon nüfusa daha ne kadar dayanabilecek?
    -suriyeliler ne zaman gidecek?
    -ne olacak bu metrobüsün hali?

    edit: kaçamak bir cevap geldi, tatmin olmadım. hatta oy verecektim vazgeçtim şu an. 1-2 cümleyle açıklamak yerine mevcut iktidarı eleştirmeyi seçtiniz. eleştirdiğiniz iktidar da bu taktiği sık sık uygular. bırakın onları biz eleştirelim. sizin işiniz proje üretmek.
    • bunları cevaplaması 1 gün sürer ama inanın bütün cevapları bizde var. bu sorunları ve aklınıza gelen tüm sorunları biz çözebiliriz. şu ana kadar gördüğünüz yönetimin bunu çözme şansı yok. bu böyle bilinsin.
  • pardus kullandınız mı? olası olarak belediyede kullanımına yönelik bir adım atmayı planlıyor musunuz? belediyecilikte yerli ve genel kamu lisansına sahip yazılımların kullanılmasına yönelik çalışmalarınız olacak mıdır?

    yorumlar üzerine ekleme: yorumları üzülerek okudum. ekonomik kaygıdan bahsetmedim. ülkemiz insanının bu teknolojilere tamamen yabancılaşmaması için bu alanda kullanımın artması ve dolayısıyla güvenlik ve ilgili alanda nitelikli personelin artması dolayısıyla tüketen değil üreten bir ekonomi olabilmemiz için bu şart.

    pardus'u aktif olarak kullanan yerler olarak benim bildiklerim: afad ankara il müdürlüğü kullanıyor, bursa il sağlık müdürlüğüne bağlı 20 hastane kullanıyor, aydın'da iki hastane kullanıyor, aydın adnan menderes üniversitesi kütüphanesi kullanıyor, ankara büyükşehir(bir kısmı farklı binalar), pendik ve eyüp belediyesinin yüzde 60'ında kullanılıyor, samsun ve antalya'da okullarda etap projesi olarak kullanılıyor,milli savunma bakanlığı ağının bir kısmı kullanılıyor, tarım bakanlığı 3 il kullanıyor.

    öncelikle pardus debian tabanlı bir dağıtım. bahsettiğin meltdown ve spectre açıkları apayrı konu ve pardus hiç personeli olmasa da evrensel anlamda debian üzerinde kapatılan buglar nedeniyle evrensel olarak çözülmekte.
    https://wiki.debian.org/…ansecurity/spectremeltdown

    ayrıca evet intel'in donanım dahil açığına patch üretecek yetkinlikte insanlar var bu ülkede ama kimse pardus veya herhangi bir gnu/linux dağıtımı kullanmazsa bu insanlar bu işten ekmek yiyemeyeceği için bambaşka projelerde çalışıyorlar. süre olayı ise tecrübe ile düşecek bir şey. ama bahsettiğim gibi debian'ı geliştiren bir topluluk ve debian topluluğu açığı kapattığı an pardusta da kapatılmakta. yeter ki sisteminizi güncel tutun.

    http://depo.pardus.org.tr/guvenlik/dists/onyedi/

    x kurumu güncellemelerini almıyor, otomatik olarak alma yöntemini yapabildi mi bilmiyorum ama birkaç kurum microsoft'a verdikleri lisans ücretlerini vererek bu yönde çözüm oluşturabilirler. gnu/linux sistemleri güncel tuttukları sürece 5 dk'da hacklenemez ama ekstra hardening ve siber testleri yaptırmazlarsa işletim sisteminden bağımsız başka açıklar olabilir bunları ayrıca incelememiz gerekir.

    hepsini geçtim artık ülkemizin insanlarına güvenelim. kimse kullanmazsa, bu alanda bir para dönmezse zaten akıllı gençlerimiz bu alanı seçmezler. malesef emek verdikleri yaşamı yaşamak için paranın olduğu yere giderler. bu ülke içinde veya dışında...
hesabın var mı? giriş yap