• merhaba, ben erdal erzincan.

    ekşi ekşi sorularınızı bekliyorum. :)

    edit: soru cevap kısmı bitti. soru soran herkese çok teşekkür ederim.

    kanıt

    not: soru cevap etkinliğini mobil ve web tarayıcınızdan takip edebilirsiniz.

    sorularınıza verilmiş yanıtları görmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: (bkz: ben erdal erzincan sorularınızı yanıtlıyorum/@erdal erzincan)
  • merhaba hoş geldiniz, erdal erzincan kimdir ?
  • türkücülere çok içiyor derler, hatta başka şeyler. doğru mudur?
    • ben doldurur ben içerim, rakı benim su benim. sana ne oluyor gardaş? :)

      herkes içer, türkücüler içince neden problem oluyor; işin böyle bir tarafı var.

      diğer bir tarafı, içkiyle demi birbirinden ayırıyorum. dem niyetine alıp, mest olmak lazım. bunu birbirinden ayırmak lazım. her rakıyı içen sarhoş olur diye bir kaide yok. bu türkücülere has bir şey de değil.
  • merhaba öncelikle hoş geldiniz.

    yeni bir albümünüz geliyor mu? 2016'dan beri bir şey göremedik :)
    • aslında bu soru 2000'den beri çok fazla albümler ne zaman çıkıyor pek halkın haberi olmuyor. biraz kaset döneminden sonra özellikle böyle bir şey oldu; albüm yapıyoruz, içinden bir türkü beğeniliyor, o türkünün hangi albümden olduğu belli olmuyor. talihsiz bir dönem bizim için. inşallah bu dönem kısa zamanda düzelir. dünya da bu sıkıntıyı çekti ama kısa sürede çözümlendi. umarım biz de kısa zamanda hallederiz.

      2018'de bir albüm yaptım. 2020 yılı içinde de bir şelpe albümü hazırlığı içindeyim. sürekli bir albüm, kitap; bir hareketlilik var ama çok fazla medyayı kullanmıyorum. biraz meraklısı takip ediyor, meraklısı albüm çıkmadan, kitap çıkmadan ulaşabiliyor. eskiden tanıtım yapıyorduk, o zaman daha fazla kitleye ulaşabiliyorduk ama şimdi bunu tercih etmiyorum. daha meraklısına ulaşmayı kendime hedef edindim. daha amaca yönelik çalışıyorum.
  • türkü söylemek sizin için iş mi sanat mı?
    • güzel bir soru.

      benim için bir yaşam biçimi. türkü söylemeye 4-5 yaşında başladım. aynı yaşlarda bağlamayla da tanıştım. o zamandan beri elimden bağlama, dilimden türkü düşmedi. türküyü söylerken aynı zamanda kitap okuduğumu düşünüyorum. her türküde milyonlarca kişinin hikayesi var. her türküde bir hikaye vardır diye bir iddia vardır ama ben öyle düşünmüyorum; milyonlarca hikaye vardır. anonimlerden söz ediyorsak, bireysellik olmaz orada. o yüzden 5 yaşında söylediğim türkünün şimdi bende karşılığı farklı. her yaşta söylediğimde, her ortamda, her farklı mekanda okuduğumda o hikayeler teker teker anlam kazanmaya başlıyor. o yüzden türkülere ben sadece müzik eseri gözüyle bakmıyorum. ben okurken pir sultan'la nazım hikmet'i aynı yerde görebiliyorum. o yüzden türkülerden ve bağlamadan biraz çok amaçlı faydalanıyorum diyebilirim. bir yandan da alanım, işim olması işimi kolaylaştırıyor. günde 14-15 saat müzik düşünebiliyorum, bu beni yormuyor. iş olarak baksam belki 2 saat bile sıkıntı yaratabiliyor. her anım benim müzik. ve bu bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor.
  • merhaba,

    yukarıdaki saygısız cahillerimizin kusuruna bakmayın.

    sorum yok, sadece bu güzel kültüre sahip çıktığınız ve bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

    bıyıklarınıza sağlık.
  • trt den tekrar teklif alırsanız kabul eder misiniz ?
  • merhaba. türkiye’de sanat nereye gidiyor?
  • erdal erzincan i tanimiyorsaniz bari saçma sapan o kim diye yazmayın. google a yazın
  • hoşgeldiniz erdal bey
    türkiye'de müzik nereye gidiyor hocam?

    edit: selamsız,sabahsız soru sormuşuz.affola.
    • türkiye'de müzik bataklığa doğru gidiyor. onun için kurtuluşu çok yakın diye düşünüyorum. dibe vurmak lazım.
hesabın var mı? giriş yap