• varlar. hem de cok. boyle buyurdu zerdust bunlardan biri bak. onlarca kez okumaya calistim ve ciktim. du bakalim ne zaman okuyabilecegim bu kitabi.
  • tabi ki jack london - yıldız gezgini. 3-4 kez bırakıp yeniden başladım. sonunda bitirdim. ömür törpüsü kitaplardır.
  • (bkz: hiedegger) düşünmek.

    kitapta kendisiylen kavga ediyor sen ayıramıyorsun.
  • tanrının kaderi, ozan ekşi...
    hakkaten ne okudum ben ya, tövbe bismillah
  • fahrenheit 451

    ılk 100 sayfayı yaklaşık 10-15 günde bitirdim. bazen günde sadece 2 sayfa okuyordum bazense hiç. beni bir türlü içine çekemedi. bir şeyler okuyordum ama ne okuduğum konusunda bir fikrim yoktu. alışılmamış bağdaştırmalar ve tasvirler çok fazlaydı. oflayıp pufladım. yani ne zaman bir distopya okumaya kalksam böyle oflayıp puflarım. 100. sayfadan sonra birden olayların arasında buldum kendimi. öyle güzel gidiyordu ki distopya olduğunu bile aklınızdan çıkarıyorsunuz ama ben yine de aklınızdan çıkarmamanızı öneririm çünkü kitabın sonunda gerçekten kendimi terk edilmiş gibi hissettim. sevmem işte bu yüzden distopyaları. noldu şimdi beni gerçekten üzdüğüne değdi mi bari. yakmak bir zevkmişmiş. yaktın beni.
  • seneler önce iş ev arası metrobüste okumak için durağa yakın bir kitapçıdan alel acele bir kitap aldım tek gördüğüm bedri baykam ın yasaklı bir kitabı olduğuydu siyasî bir kitap sandım metrobüse bindim tepemde insanlar dururken okumaya başladım bir asansör sahnesiyle açıldı ilk düşündüğüm çevremde bu kitabı bilip benim okuduğumu gören biri benim hakkımda ne düşünür oldu ama genel tavrım olarak umursamadım ve okumaya devam ettim balıklı bölüm çok zorlama olsa da genel olarak beğendim kemik kitabını
  • ibn arabi fususu'l-hikem(bkz: fususu'l-hikem) tercüme ve şerhleriyle beraber dört cilt, çeviren yorumlayan anlamamış ki dört ciltlik tercüme ve şerh'e sığdırmış...ee benim ne işim var bu eserle ilahiyataçı desen değilim dinler tarihi desen hepten şüpheli, biraz tasavvuf merakı biraz zoru sevmek diyelim.
  • hukukla hiçbir ilişkisi olmayan biri olarak, hukuki belge, kitap vs okurken tam olarak bu duyguyu hissediyorum
  • sait faik'in mahalle kahvesi kitabını okurken o kadar koptum ki kitaptan, neydi lan bunun konusu? bu bize ne anlatıyor? ben niye hiçbir şey anlamıyorum? demiştim. son 30 sayfa kala kitabı okumayı bırakmıştım..
  • (bkz: mülksüzler) ursula k. le guin. kitabı bitiremedim. acayip enteresan bir kitap. bir de (bkz: damızlık kızın öyküsü) margaret atwood. bunu okudum baya enteresan bir kitap. türk yazarlardan ise son zamanlarda yaptığı atıf ve uyandırdığı fikirlerle (bkz: tutsak güneş) ayşe kulin, bunları yazmaya iyi cesaret etmiş diyorum.
hesabın var mı? giriş yap