• her yıl milyonlarca üniversite öğrencisinin bu mevsimde sıklıkla kendi kendine sorduğu soru... cevap arayanlara belki merhem olur düşüncesiyle http://www.bendenneolur.com/
  • dokuz tane birbirinden saçma soruyu yanıtladıktan sonra karşınıza, sorulardan daha saçma yanıtlar çıkaran facebook uygulaması. aynı zamanda izmir ekonomi üniversitesi'nin tanıtım için yaptığı en saçma iş; tercih yapacakların işlerini kolaylaştırmak gibi bir durum ise asla söz konusu değil. danışıklı olduğu da zaten belli bir program ama bari bu kadar belli etmeseydiniz.
  • (bkz: aslı kızmaz)'ın yeni ve ilk kitabı. aldım, merakla okuyacağım sertab'ın hikayesini.
  • aslı t.kızmaz’ın ilk kitabı; pucca özentisi, saçma bir kurgu ile yazılmış kitap beğenmedim, ben almadım da , arkadaşım almış okumam için verdi, ikincisini yazmaya hazırlanıyormuş umarım daha dolu bir içerik ile yazar.
  • şimdi efendim ben bir hafta öncesine kadar kitabı da aslı kızmazı da bilmiyordum. kitabını storytelde görmüştüm lakin kapak tasarımı beni çekmemişti. iki gün sonra vanlife videolarına bakarken türkçe bir video bulunca şaşırdım girdim izledim. konuşması başta biraz itici gelse de kadın tam benim kafadan gibi hissettim. aaa dedim bu o gördüğüm kitabın yazarı mı? hemen döndüm kitabı dinlemeye başladım. 1 günde de bitirdim.

    ben kitabı storytelden dinlediğim için gerçekten sanki bir arkadaşım karşıma oturmuş hayatını anılarını anlatıyor gibi hissetmeye başladım bir süre sonra. karakterin de yaşadığı sıkıntıların neredeyse aynılarını yaşamamın aynı dönemlerde olmamın da etkisiyle çok keyif aldım.

    bu edebiyat icra etmeye çalışan bir kitap değil, kadının bir meramı var bunu da kendince hikayeleştirerek anlatmış. eleştiri yaparken bunu düşünmek lazım. yazım tarzını, öyküyü şekillendirişini bence eleştirmemize gerek yok. eğlenceli, dinamik, arka planında mis gibi düşünceler barındıran bir kitap.

    hatta film gibi kitap keşke filmi olsa kıpsss.

    sen yaz biz okuruz aslıcım devam.
  • bozuk saat
  • bir kaç gün içinde okuyup bitirdiğim kitap. pucca tadı alıyorsunuz ama ana karakter (yazar) da itiraf ediyor, pucca değil bu. hayatin normal akışı, bazı yerler zorlama ve bayağı bayağı kurgu olsa da olmayacak şeyler değil. ben keyif aldım. “ı don’t wanna dance” şarkısı da daha anlamlı artık :)
  • (bkz: #107970030)
  • filmi çekilecek ve hazal kaya başrolü oynayacakmış.

    kitabını okumayın ama filmi kısa eğlenceli bir romantik komedi olur gibi izlenebilir.

    güzel yanları:

    hızlı okunması
    kız arkadaş grubu ilişkileri ve beyoğlu gezmeleri
    her gün rastlayacağınız sıradan bir kadının hayatını anlatması

    güzel olmayan yanları:

    zaman kaybı olması
    pucca benzeri bir dili olması
    edebi değerinin sıfır olması
    uzun ve güzel kadından "at" diye bahsetmesi
    kadınların hayatını hep erkeklere göre yaşadığı mesajı
    dolayısıyla içselleştirilmiş bir feminizm hissedilmemesi
    sex and the city referansları verirken aslında sex and the city sahnelerinin çok benzerini yazdığını fark etmemesi
    koskoca istanbulda zırt pırt olağan dışı karşılaşmalar
hesabın var mı? giriş yap