• benelli'nin yeni 125 cc naked motosikleti. bn 125'e göre motorun su soğutmalı olması bir artı.
    tasarımsal olarak da duke 125'e benzemiş. fiyatı biraz yüksek ama. 14.992 tl.
  • malzeme kalitesi, işçiliği ve dayanıklılığı konusunda kafamda soru işaretleri oluşturan, bilgi sahibi olan yazarların fikirlerine danışmak istediğim motosiklet modeli. mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz.
  • yaklaşık 15 gündür kullandığım makine... severek beğenerek bekleyerek aldım...
  • iki haftadır kullanıp çok memnun olduğum motorsiklet.
    100 cc’ye çevrilmiş 50 cc scooterdan geçen biri olarak uçuyor gibi geliyor, şu an rodajda olduğumdan (380 km oldu daha) maksimum 6.000 devir 80 km/h ile ilerliyorum.
    çok yakışıklı namussuz.

    ters maşa amortisörler, su soğutma, full led farlar ve hemen hiçbir 125 cc’den olmayan döküm çelik şasi en büyük artıları. ve malzeme kalitesi başarılı, (grenajların mukavemetini ve kalitesini pek beğenmedim sanki biraz emanet duruyor gibi.) almadan önce mondial, yuki, rks ve küba modellerine baktım hiçbiri içime sinmedi.. safkan çinlilerin çoğunda kronik sıkıntılar okudum. şekilli şukullu motorsikletler üretiyorlar ama biraz tel maşa.. duke’lara baktım onlarda ateş pahası..

    motor soğuk çalışıyor, iki diş üstüne hararet kolay kolay çıkmıyor, geçen yoğun trafikte ilk defa üçüncü kademeye çıkıp fan açtı. uzun yolda hiç açmıyor (uzun yol dediğim geçen şile’ye gittim 60 km gibi). yakıt sarfiyatı çok iyi şu an biraz fazla yakıyor sanırım rodajda olduğumdan (2.5l). ama 2/2.2l gibi incelemelerde gördüğüm kadarıyla. cbs yani kombine fren sistemi motoru durdurmaya yetiyor , kuru zeminde çok iyi, ıslak zemin performansı nasıl olur henüz test edemedim ama orijinal lastikleri çok iyi olmadığından pek bir şey beklememek gerekir diye düşünüyorum. (edit: sert frenlemelerde kilitliyor dikkat etmek lazım, bir abs değil. acil durumlarda kızaklama yapıyor.)
    sele yüksekliği ideal, 77 cm gibi. benim gibi kısa boylu biri için bu da güzel bir şey (1.73 cm)
    tek sıkıntım yakıt deposunun oralardaki grenajın altında trim sesi geliyor, muhtemelen gevşek bir vida kablo gibi bir şey var, ilk iş günü baktıracağım. (baktırdım ettim, bir çok yerine yalıtım yaptım ama var yine ses)

    71.5’a aldım şimdi 81.9k olmuş 100’ü bulur muhtemelen 3/4 aya.

    görsel

    görsel

    edit: 2600 km oldu herhangi bir sıkıntı yok. top speed 124 km/h. olarak gördüm. ama sağlıklı seyir hızı 100 km/h bence. şu an memnunum keratadan, bir sorun çıkarmadı.

    edit2: 5800 km'yi geçtim. bu süre zarfında bir tek gevşeyen bir kaç civata/somun sorunu çıktı. onları da locktite'ladım. vibrasyon nedeniyle her tek silindirli motorsiklette başa gelen bir sıkıntı bu. tavsiyem aldığınız motorun tüm vidalarını açıp locktite sürmeniz. geçen yağan yoğun yağmurda e-5'te tekerin yarısına kadar gelen sularda ve de arabaların fırlattığı sularla bata çıka gittim, bana mısın demedi. ufaktan arazi de yapıyorum. redline girmeden sakin kullanıyorum, top speedde uzun süreler gidip zorlamıyorum. 1.000 km bir zincir yağlıyorum, ara ara orasına burasına pas sökücü/yağlayıcı sıkıyorum, 2.000 km'de bir yağ/filtre değiştiriyorum.

    şu an 8.5 litreyle 380 km menzil alıyorum. (yani 2.3 gibi yakıyor)

    çanta demiri, koruma demiri ve rüzgarlık yaptırıp türkiye'yi dolaşma hayalim var bu motorsikletle.

    edit 3: istanbul-eskişehir arası uzun yol yaptım. uzun yokuşlarda 4. vites 70’lere kadar düşüyor, düz yolda 100-110 arası rahat gidiyor. yaklaşık 5 saatte gittim bunun bir saati molaydı.
    sıfır yorgunlukla eskişehir’e gittim ve ertesi gün istanbul’a döndüm. ha düşük cc uzun yolda gerçekten tork anlamında üzüyormuş onu anladım. toplam 290 km yolu bir depoyla (9 litre) gittim (dip gazla gidildiği için çok yaktı). benim gibi kondisyonu harika olmayan ve 40 yaşını geçkin biri rahat rahat gidiyorsa daha genc arkadaşlarımız türkiye’yi dolaşabilir bununla.
    biraz ara toprak yollara da saptım bu arada, tekerler jilet gibi kayıyor ama aman diyeyim. ıslak toprak yollarda çok dikkatli olunması gerekiyor. sonuçta asfalt motoru ve naylon tekerlerle zaten arazi yapılmaz.
    yoldan kareler;
    görsel
    görsel
    görsel

    6500 km yaptım toplamda, yağını koy git başka başka bir şey istemedi. tabi daha önce de bahsettiğim gibi tek silindir hemen her makinada olduğu gibi vibrasyon nedeniyle tüm vida/somun ve civatalara locktite yapmazsanız gevşer ve düşer. sonra yolda giderken tamponum düştü, frenim koptu, vites yerinden çıktı falan der küfür edersiniz. marka model ne olursa olsun makinanızı tanıyıp ona göre hareket etmeniz çok çok uzun süreler sorunsuzca kullanma imkanı sağlar.

    son edit: 7.400 km’de satıp abisi trk 251’e geçtim. almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. 125 cc sınıfının açık ara en yakışıklısı bu model. alanı üzmez.
  • arkadaşlar uzun uzun analizler ve incelemeler youtube üzerinde var. açar izlersiniz .
    size diyeceğim şu ,bu motoru ben 1 yıl kullandım. en büyük sorun g.tünüze verdiği hasarı uzun zamanlar çekeceğiniz gerçeğidir .
    almadan önce 30 dakika kadar sürmeyi deneyin bu motoru çünkü ilk 10 dakika anlaşılmıyor sürüş pozisyonunda biraz motora yattığınız için hissetmiyorsunuz başlarda.
    satın alacaksanız en azından 10-20dk sürün ondan sonra alırım derseniz alın
  • 150 boylarındaki insanlar için üretilmiş sanırım zira motosikleti hem sokakta hem de bayide gördüm, oyuncak gibi duruyor. 150 tabii işin makarası fakat 175 üstü için pek uygun olduğunu düşünmüyorum.
  • son entry'de anılan motor benellinin küçük bir motoru var tnt diye bir model, o olabilir diye düşünüyorum. tnt 125 ve 125s farkı
  • arkadaşlar italyan bayrağı rengi koyunca italyan üretimi veya italyan malı olmuyor haberiniz olsun.
    sokakta görüyorum italyan abi bu yea yapıyorlar.
    halis mulis çin malı .
    megelli aprilla benelli tenelli çin malı motosiklet o yüzden beklentiği ona göre ayarlamak lazım. çok ciddi rakamlar veriliyor bu tarz ürünlere . önerim şu şase numarası yazan yerdeki ilk 6 harf haneyi google a yazıp aratın. ne malı nerde kim üretmiş anlarsınız.
    bizim ülkemiz sadece etiket basıyor. montaj bile yapmıyoruz neredeyse. türk markaları bu şekilde
    honda yamaha suzuki kawasaki bajaj tvs hero bu markalar dışına çıkmayın
  • aprilia çin mi? lol

    bunu reel hayatta hele ss camiasının ortamında söyleme :)
  • 2 yukarıda ki entry de aprilla ya cin markasi diyen zât var. evet aprilla çin markasıdır. ancak motor üretmez, saç kurutma makinasi, masaj aleti üretir. çin markası diye bahsetmek istediği ürün apriliadir. aprilia cin markası değildir. zât 2 konuda da cahildir.
hesabın var mı? giriş yap